Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Ντίνος Μαυρόπουλος: «Εσβησε» ο «κεντητής της νύχτας»

❱❱ Τι εξομολογήθηκε στην ο Κώστας Μαυρόπουλος λίγο πριν από τον χαμό του αδελφού του ΝτίνουΑπό τον
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ 

Εφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Παρασκευής ο Ντίνος Μαυρόπουλος, ο οποίος έμεινε στην ιστορία της μόδας ως «ο κεντητής της νύχτας», καθώς κορυφαίες ντίβες της δεκαετίας του ’60 φόρεσαν δημιουργίες υψηλής ραπτικής που κέντησε ο ίδιος και σχεδίασε αποκλειστικά ο αδελφός του Κώστας.

Τα δύο αδέλφια από τον Πειραιά κατάφεραν και δημιούργησαν έναν από τους πιο θρυλικούς οίκους, που για πάνω από 57 χρόνια μεσουρανούσε και έγραφε με «χρυσά» γράμματα τη δική του ιστορία.

«Η αλήθεια είναι πως, όταν ξεκινήσαμε τη δουλειά, δεν περίμενα πως θα φτάναμε τόσο ψηλά» εξομολογήθηκε στην «Espresso» λίγες εβδομάδες πριν από τον χαμό του αδελφού του Ντίνου ο Κώστας Μαυρόπουλος σε μια συνέντευξή του, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα πρώτη φορά.

f2 21 mavropoulos

Ο σπουδαίος σχεδιαστής μοιράστηκε μαζί μας τα μυστικά της επιτυχίας τους, από την εποχή που εκείνος εργαζόταν για τον σπουδαίο Γιάννη Τσοπανέλλη και τον «βασιλιά την μουσελίνας» Jean Desses στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, μέχρι την απόφασή τους να ανοίξουν το δικό τους ατελιέ.

«Αν δεν ήταν και ο Ντίνος ο αδελφός μου τότε να ασχοληθεί με τα κεντήματα, τίποτα δεν θα είχε γίνει. Του χρωστάω πολλά γιατί τα λεφτά βγήκαν από το μεράκι και το πείσμα του. Τα δικά μας κεντήματα ήταν δικές μας δημιουργίες. Εγώ του έκανα το σκίτσο και εκείνος τα κεντούσε. Τη δουλειά δεν την ήξερε, αλλά χρειάστηκε μια νύχτα για να τη μάθει. Είχαμε μια παραγγελία όπου οι κεντήστρες της εποχής μας ζητούσαν μια περιουσία για να μας την τελειώσουν.

“Θα τα κεντήσω εγώ” μου είπε και δούλευε σκληρά μέρα νύχτα για να τελειώσει. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει ο καλύτερος στο είδος του. Από τότε όσες κυρίες ράβονταν σε εμάς ήθελαν οπωσδήποτε και κέντημα από τα χεράκια του. Χωρίς τον Ντίνο στο πλευρό μου δεν ξέρω πώς θα ήταν τα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μαυρόπουλος, ο οποίος θρηνεί εδώ και λίγες μέρες για τον χαμό του αδελφού του.

Ανάμεσα στο πλούσιο πελατολόγιο του ξακουστού οίκου μόδας Αφοί Μαυρόπουλοι περιλαμβάνονται ονόματα σπουδαίων προσωπικοτήτων: Μαρία Κάλλας, Πατ Νίξον (σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον), Τίνα Λιβανού Ωνάση, Δέσποινα Παπαδοπούλου, αλλά και μέλη πασίγνωστων εφοπλιστικών και επιχειρηματικών οικογενειών. Κορυφαία στιγμή ήταν όταν κλήθηκαν να σχεδιάσουν ρούχα αποκλειστικά για τις ισχυρές γυναίκες του παλατιού, τη βασίλισσα Φρειδερίκη και τη νύφη της Αννα-Μαρία.

Ο Ντίνος Μαυρόπουλος συμμετείχε και σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για τον παιδικό καρκίνο, ενώ τιμήθηκε από την Αντικαρκινική Εταιρία των Ηνωμένων Πολιτειών, από την Ακαδημία Αθηνών και από τα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Ρωσίας. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα στις 15.00 στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών.

Εντυσαν Από Φρειδερίκη μέχρι Κάλλας

f3 18

Η πρώτη επώνυμη πελάτισσα του οίκου ήταν η σύζυγος του πολιτικού Ευάγγελου Αβέρωφ Διαμαντίνα (Ντίνα), η οποία έγινε και η αφορμή με ένα ρούχο που φόρεσε το 1959 σε μία δεξίωση στο παλάτι να γνωριστεί η βασίλισσα Φρειδερίκη με το πετυχημένο δίδυμο της μόδας.

«Η δεξίωση θα δινόταν στην αίθουσα του θρόνου και πρώτη φορά πελάτισσά μας θα φορούσε ρούχο μας. Φτιάξαμε ένα φόρεμα για την Αβέρωφ από 2.500 χιλιάδες κρύσταλλα Swarovski χρώματος ροζ» δήλωσε ο Κώστας Μαυρόπουλος στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης στην «Espresso» λίγο καιρό προτού χάσει τον αδελφό του.

«Η Φρειδερίκη, μόλις το είδε, ζήτησε να μάθει ποιος το έραψε. Ετσι την επόμενη μέρα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τη Μεγάλη Κυρία της Αυλής, τη Μαίρη Καρόλου, η οποία μου είπε πως με ζητούσαν στο παλάτι. Αυτή ήταν η αρχή. Κάναμε πολλά ρούχα για τη βασίλισσα και την Αννα-Μαρία, από τουαλέτες μέχρι απογευματινά» συνέχισε. Δημιουργίες των αδελφών Μαυρόπουλου είχε φορέσει και η la divina της όπερας Μαρία Κάλλας. «Ηταν ιδιότροπη αλλά με πολλή ευγένεια. Της ράψαμε τρία βραδινά φορέματα σε μαύρο χρώμα με γκρι κεντήματα από τα χέρια του Ντίνου» μας είπε ο γνωστός σχεδιαστής.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...