Η Ζωζώ Σαπουντζάκη ανεβαίνει ξανά στο σανίδι για τον Αττίκ

❱❱ Η Ζωζώ Σαπουντζάκη επιστρέφει στο θέατρο και συμπράττει με μια ομάδα ταλαντούχων καλλιτεχνών στην παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ», που, μετά το 2012 στο Badminton, ανεβαίνει και πάλι -από τις 13 Απριλίου-, τούτη τη φορά στο Θέατρο Παλλάς. Από τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική δουλειά, με τη σφραγίδα, στην έρευνα των τραγουδιών και των κειμένων της εποχής, του Λάμπρου Λιάβα, στην οποία, εκτός από τη «βασίλισσα της νύχτας» Ζωζώ, παίρνουν μέρος οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Κατερίνα Παπουτσάκη, Νάντια Κοντογεώργη, Ακης Σακελλαρίου, Μίνως Θεοχάρης και Κωνσταντίνος Ασπιώτης.

Ρομαντισμός

Για τους νεότερους θεατές να πούμε πως η «Μάντρα του Αττίκ» ήταν ένα ιδιαίτερο -και πάνω από όλα ερωτικό- είδος θεάματος που έλαμψε στη δεκαετία του ’30 και είναι συνδεδεμένο με τη μαγεία αλλά και τον ρομαντισμό μιας άλλης εποχής, η οποία έφυγε ανεπιστρεπτί.

Τότε που οι κύριοι φορούσαν ψάθινα καπέλα και οι κυρίες κρινολίνα και σύχναζαν στο θρυλικό μουσικό στέκι του Κλέωνα Τριανταφύλλου (όπως ήταν το πραγματικό όνομα του ευπατρίδη Αττίκ), είτε αυτό ήταν στην Κυψέλη επί της οδού Μεθώνης αρχικά είτε στην παλιά αθηναϊκή ταβέρνα «Μονμάρτη» στη συνέχεια, στη διασταύρωση των οδών Αχαρνών και Ηπείρου, ή στο υπαίθριο θέατρο Δελφοί, επί της Αχαρνών και πάλι.

Τα στιχουργικά ιντερμέδια της παράστασης υπογράφει ο Γιάννης Ξανθούλης, τη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες επιμελείται και πάλι η Σοφία Σπυράτου, την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της ορχήστρας του «Αναζητώντας τον Αττίκ» έχει αναλάβει ο Θόδωρος Κοτεπάνος, ενώ ο Μανόλης Παντελιδάκης υπογράφει τα καινούργια εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια που φορούν η Ζωζώ και οι λοιποί πρωταγωνιστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε αναπηρικό καροτσάκι η Λουκία Πιστιόλα στην κηδεία Πανουσόπουλου

Η Λουκία Πιστιόλα πήγε στην κηδεία του Γιώργου Πανουσόπουλου καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ο Αρναούτογλου junior ποζάρει χαμογελαστός στο πλάι της μητέρας του

Ο γιος του Γρηγόρη Αρναούτογλου, Αναστάσης είναι στην εφηβεία και ζει με τη μητέρα του, Κατερίνα Κόκλα.

«Λύγισε» η Έλενα Ασημακοπούλου: «Έχω τρομερές ενοχές που δεν κατάλαβα τι περνούσε ο Μπρούνο»

Η Έλενα Ασημακοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στη διαδικτυακή εκπομπή της Δάφνης Καραβοκύρη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μάχη με την κατάθλιψη του πρώην συζύγου της, Μπρούνο Τσιρίλο.

Ξέσπασε η ξαδέλφη του Γιώργου Μαρίνου: «Εμπιστεύτηκε κάποια οικογένεια να τον προσέχουν αλλά δυστυχώς…»

«Εμείς θέλαμε πολύ να τον φροντίσουμε και δυστυχώς εκείνος επέλεξε αυτό. Δεν βγήκε ευτυχής, δυστυχώς»

Γενέθλια για τον Μιχάλη Αεράκη – Πόσο χρονών έγινε;

Τα γενέθλιά του είχε ο Μιχάλης Αεράκης. Ο καταξιωμένος...

Η ανακοίνωση της Ελένης Μενεγάκη για τις φήμες χωρισμού της

Η Ελένη Μενεγάκη μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν περί χωρισμού της με τον Μάκη Παντζόπουλου έκανε μία ανακοίνωση.

Ο Γιώργος Λιάγκας ρίχνει τη «βόμβα»: «Αν ισχύει, είναι ο χωρισμός της 20ετίας»

Στην έντονη φημολογία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες για...