Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

«Αρωμα» Χόλιγουντ στην ΕΡΤ

❱❱ Πολυβραβευμένα σίριαλ και δυνατές παραγωγές φέρνουν για το δεύτερο μισό της σεζόν τα κρατικά κανάλιαΑπό την
Τεριάννα Παππά

Στις σειρές επενδύει και στο δεύτερο μισό της σεζόν η ΕΡΤ, φέρνοντας χολιγουντιανές παραγωγές στην οθόνη μας. Η αρχή θα γίνει το Σάββατο 13 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο στις 22.30 στην ΕΡΤ1 με την προβολή της πολυβραβευμένης δραματικής σειράς μυστηρίου του BBC «Clique» («Η κλίκα»), στην οποία πρωταγωνιστεί η Ρέιτσελ Χαρντ Γουντ.

Στο ίδιο κανάλι τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Ιανουαρίου στις 22.00 κάνει πρεμιέρα η δραματική μίνι σειρά «The Reckoning» («Η δοκιμασία»), η οποία θα ολοκληρωθεί σε δύο επεισόδια.

Η ιστορία αφορά την ανύπαντρη μητέρα Σάλι, η οποία βρίσκεται μπλεγμένη σε ένα παιχνίδι που προκαλεί κάθε ηθική αξία και όποια απόφαση και να πάρει μπορεί να αποβεί μοιραία. Και οι τέσσερις κύκλοι επεισοδίων της αστυνομικής σειράς εποχής «Peaky Blinders» έρχονται στις οθόνες μας κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 22.00, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1. Στον ρόλο του αστυνομικού ο Σαμ Νιλ, ενώ στη δεύτερη σεζόν εμφανίζεται και ο σπουδαίος Τομ Χάρντι.

Τον Μάρτιο η ΕΡΤ1 φέρνει στην οθόνη μας ακόμα δύο δυνατές τηλεοπτικές παραγωγές. Η πρώτη είναι η βραβευμένη με πέντε Εmmy και υποψήφια για τέσσερις Χρυσές Σφαίρες αστυνομική σειρά μυστηρίου «True Detective», που αφορά δύο ντετέκτιβ και πρώην φίλους, οι οποίοι ξανασυναντιούνται έπειτα από αρκετά χρόνια για να λύσουν το μυστήριο μιας αποτρόπαιας δολοφονίας, που πίστευαν ότι είχαν εξιχνιάσει.

f3 big little lies

Προτού ακόμα μεταδοθεί το πρώτο επεισόδιο, η σειρά ήταν ήδη τηλεοπτικό γεγονός! Το πρωταγωνιστικό δίδυμο του πρώτου κύκλου -η ΕΡΤ θα προβάλει και τους δύο κύκλους- Μάθιου Μακόναχι και Γούντι Χάρελσον ήταν ένας πολύ καλός λόγος.
Η δεύτερη είναι η δραματική σειρά μυστηρίου «Big Little Lies», η οποία αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη της περσινής χρονιάς στην Αμερική, με οκτώ βραβεία Εmmy, 16 υποψηφιότητες και διθυραμβικά σχόλια από κοινό και κριτικούς.

Στο κορυφαίο καστ ξεχωρίζουν οι Ρις Γουίδερσπουν, Νικόλ Κίντμαν, Σέιλιν Γούντλεϊ και Λόρα Ντερν. Η ιστορία; Μια παράξενη δολοφονία σε ένα δημοτικό σχολείο αποκαλύπτει τις βαθύτερες αντιφάσεις μιας φαινομενικά τέλειας κοινωνίας. Η αγνή φιλία, ο τέλειος γάμος, η σωστή ανατροφή των παιδιών, η οικογενειακή γαλήνη είναι μάλλον έννοιες σχετικές…

Σύντομα στην ΕΡΤ1 έρχεται και ο δεύτερος κύκλος του «Μodus», σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση. Η συνέχεια της εξαιρετικής σουηδικής σειράς, με τους ολοκληρωμένους χαρακτήρες, την ατμοσφαιρική φωτογραφία και την πρωτότυπη αφήγηση, αναμένεται συναρπαστική. Οσονούπω στην ΕΡΤ2 θα κολλήσουμε με το «My Mad Fat Diary», μια αυθεντικά συγκινητική αλλά και κωμική ιστορία ενηλικίωσης πάνω στη διαφορετικότητα, την απόρριψη και την αποδοχή.

Επίκαιρο

Το ίδιο προφανώς θα γίνει και με το «Picnic at Hanging Rock», στο ίδιο κανάλι. Πρόκειται για την αυστραλέζικη σειρά που πραγματεύεται θέματα εξουσίας, εθνικότητας, σεξουαλικότητας και ταυτότητας με έναν τρόπο διαχρονικά επίκαιρο. Εδώ πρωταγωνιστεί η Νάταλι Ντόρμερ, γνώριμη στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό από το «Game of Thrones».

Από τις αξιόλογες παραγωγές που θα δούμε σύντομα στην ΕΡΤ2 είναι και η ισπανική σειρά «Vis A Vis» που παρουσιάζεται στην ελληνική τηλεόραση σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση. Η δραματική παραγωγή, που σημειώνει τεράστια επιτυχία σε όποια χώρα προβάλλεται παγκοσμίως, έχει επίκεντρο τις γυναικείες φυλακές.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...