Στην Αθήνα ο oσκαρικός Ντάνιελ Ντέι Λιούις!

❱❱ Ξανά στην Ελλάδα για καλό σκοπό ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις (φωτό)! Αλλη μια φορά o βραβευμένος με Οσκαρ Βρετανός ηθοποιός και παντοτινός φίλος της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» έρχεται στην Αθήνα για να παραστεί στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του «Αόρατη κλωστή», την 1η Φεβρουαρίου, στις 7.30 μ.μ., στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Ολα τα έσοδα της εκδήλωσης, που θα ακολουθήσει της προβολής, θα διατεθούν για την εκπαίδευση και την αποκατάσταση των παιδιών που φοιτούν στο Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή». Η τόσο ιδιαίτερη σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον σπουδαίο ηθοποιό και στα παιδιά του πρότυπου κέντρου άρχισε το 1989, όταν, με πρόσκληση του φίλου του, σκηνοθέτη, Γιώργου Οικονόμου, ο Ντέι Λιούις ήρθε πρώτη φορά στη χώρα μας για να παραστεί στην πρεμιέρα της ταινίας «Το αριστερό μου πόδι».

Προκειμένου να ερμηνεύσει τον ρόλο ενός ανθρώπου με σοβαρή κινητική αναπηρία, πέρασε τρεις μήνες σε ένα σχολείο για παιδιά με αναπηρία στην Ιρλανδία. Υστερα, λοιπόν, από αυτή την προσωπική επαφή μαζί τους ο ηθοποιός επέμενε όλα τα έσοδα από την προβολή της ταινίας στην Αθήνα να διατεθούν για τους σκοπούς της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών.

Μάλιστα, την επομένη της πρεμιέρας επισκέφτηκε τα παιδιά και εκείνα του χάρισαν ένα γούρι που το είχε στην τσέπη του τη βραδιά των Οσκαρ, μία εβδομάδα αργότερα. Μετά τη βράβευσή του ο μεγάλος νικητής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου τηλεφώνησε στους υπευθύνους της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών λέγοντας: «Πείτε στα παιδιά πως κερδίσαμε!» Εκτοτε, δεν έχει λείψει από καμία πρεμιέρα ταινίας του στην Αθήνα και είναι πάντα στο πλευρό των παιδιών της «Πόρτας Ανοιχτής». Τελευταία φορά που ήρθε ήταν το 2013 για την επίσημη πρώτη επί ελληνικού εδάφους της ταινίας «Λίνκολν», για την οποία επίσης τιμήθηκε με Οσκαρ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ