Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Νέα στοιχεία για τον ανώμαλο βίο του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο 50χρονος φύλακας του...

Η δικαίωση της «Θεοπούλας»

❱❱ Το δικαστήριο επιδίκασε στην ηθοποιό και στον σκηνοθέτη Νίκο Κατράκη τα δεδουλευμένα της παράστασης «Η σονάτα του σεληνόφωτος»Από τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Το δικαστήριο δικαίωσε την Εφη Παπαθεοδώρου και τον συνεργάτη της, ηθοποιό και σκηνοθέτη Νίκο Κατράκη, οι οποίοι είχαν καταθέσει αγωγή εναντίον των εκπροσώπων της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας πολιτισμού με την επωνυμία Σύνθεση, στον χώρο της οποίας φιλοξενήθηκε η επιτυχημένη παράστασή τους «Η σονάτα του σεληνόφωτος».

Ο λόγος; Οτι δεν τους κατέβαλαν ποτέ τη συμφωνηθείσα αμοιβή τους. Το Ειρηνοδικείο Αθηνών επιδίκασε για κάθε ενάγοντα το ποσό των 1.500 ευρώ που αφορά τα δεδουλευμένα τους, καθώς και 700 ευρώ στον καθένα για ηθική βλάβη και ψυχική οδύνη.

Να θυμίσουμε ότι η ηθοποιός και ο σκηνοθέτης -σύμφωνα με το εξώδικό τους αρχικά και την αγωγή τους στη συνέχεια- ανέβασαν τον Νοέμβριο του 2013 το εμβληματικό έργο του Γιάννη Ρίτσου στον χώρο τέχνης και δράσης Βρυσάκι -που εκπροσωπείται από τον Γιώργο Νέρη-, για την παρουσίαση 12 παραστάσεων (κάθε Παρασκευή και Σάββατο, από την 1η Νοεμβρίου ως τις 7 Δεκεμβρίου του 2013) και λόγω της μεγάλης επιτυχίας που είχε το έργο συμφώνησαν να δοθούν άλλες τρεις παραστάσεις.

Οπως ανέφεραν οι ίδιοι, συμφώνησαν να τους αποδίδεται το 50% των εισπράξεων κάθε παράστασης, κάτι που δεν τηρήθηκε ποτέ. Μάλιστα το 2014 έγινε ντόρος για το θέμα, με την ηθοποιό που αγάπησε το πανελλήνιο από τον ρόλο της «Θεοπούλας» στη σειρά «Στο παρά πέντε» να καλείται να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει σε μεσημεριανές τηλεοπτικές εκπομπές και όχι μόνο.

Χωρίς περιθώριο

Ο Νίκος Κατράκης μιλώντας σήμερα αποκλειστικά στην «Espresso» για το θέμα δηλώνει δικαιωμένος! «Η απόφαση που εξεδόθη μας δικαιώνει πλήρως τόσο σε ό,τι αφορά τα δεδουλευμένα μας αλλά και στο ότι έγινε δεκτό το αίτημά μας για όλη αυτήν την ψυχική ταλαιπωρία που υφιστάμεθα τα τελευταία χρόνια. Δεν είχαμε καμία διάθεση να αντιδικήσουμε, αλλά η άλλη πλευρά δεν μας άφησε περιθώρια. Οταν προσδιορίστηκε για πρώτη φορά το δικαστήριο, ο κ. Νέρης είπε στη δικηγόρο μας ότι θα ζητήσει αναβολή προκειμένου να έρθουμε σε συμφωνία.

Εμείς καλόπιστα συναινέσαμε στην αναβολή, αλλά την επόμενη μέρα άρχισαν οι αιτιάσεις και δεν μας δόθηκαν τα χρήματα» εξηγεί ο σκηνοθέτης της παράστασης και συνεχίζει: «Πρώτα μας είπαν ότι για τόσο μεγάλο ποσό -που, όπως είδατε, δεν είναι καθόλου μεγάλο- δεν μπορούσε να γίνει εκταμίευση λόγω των capital controls. Aντιπροτείναμε μέσω δικηγόρου να μας δώσει μία επιταγή ή να γίνει μεταφορά του ποσού από τον έναν λογαριασμό στον άλλον. Τίποτα… Απογοητευτήκαμε και περιμέναμε να συζητηθεί η υπόθεση στο δικαστήριο. Ούτε εκεί φάνηκαν όμως. Ευτυχώς που υπήρχαν στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις και το δικαστήριο απεφάνθη ότι έχουμε δίκιο». Ο Νίκος Κατράκης εξηγεί ότι για να ανέβει η συγκεκριμένη παράσταση είχαν δουλέψει σκληρά και είχαν καταθέσει την ψυχή τους…

«Η Εφη δούλεψε εξαντλητικά στις πρόβες, ο αείμνηστος Μηνάς Χατζησάββας ύστερα από ισχυρό έμφραγμα που είχε υποστεί έκανε αγόγγυστα την εγγραφή (σ.σ.: ήταν η φωνή του ποιητή), για να είναι όλα άψογα. Ημασταν εντάξει και με το παραπάνω απέναντί τους. Πληρώσαμε μέχρι και τον φωτιστή του θεάτρου τους» αναφέρει και καταλήγει: «Θέλουμε τα λεφτά μας… τα λεφτά μας και καλή καρδιά»!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...