Περιπέτειες για τον «ακάλυπτο» Λάμπη Λιβιεράτο

❱❱ Καμπάνα 10 μηνών στο idol που έκανε τα κορίτσια να παραμιλούνΑπό την
Ντέμη Ντάβαρη

«Καμπάνα» 10 μηνών έριξε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον Λάμπη Λιβιεράτο για τρεις ακάλυπτες επιταγές, συνολικού ύψους 46.000 ευρώ. Ο γνωστός τραγουδιστής που στο παρελθόν έκανε τα κορίτσια να παραμιλούν κάθισε στο εδώλιο μαζί με τον πρώην συνεταίρο του στο μπαρ Love Me, που διατηρούσαν στο κέντρο της Αγίας Παρασκευής.

«Την περίοδο της κρίσης, η επιχείρηση που είχαμε άρχισε να έχει προβλήματα» εξήγησε στο δικαστήριο ο τραγουδιστής, που προσήλθε στα δικαστήρια της Ευελπίδων σέρνοντας μια… βαλίτσα με έγγραφα!

«Κάναμε προσπάθειες για να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, όμως δεν τα καταφέρναμε» εξήγησε στην έδρα ο κατηγορούμενος, ενώ, αναφερόμενος στις τρεις επίμαχες ακάλυπτες επιταγές του 2011, για τις οποίες κατηγορείτο, είπε: «Εκανα προσπάθειες να έρθω σε ρύθμιση με τον μηνυτή, να αποπληρώνω σταδιακά με μικρότερα ποσά – είχα επικοινωνήσει μαζί του το 2011. Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη, γιατί είχαμε πολλές υποχρεώσεις. Μας οφείλουν χρήματα οι άλλοι συνέταιροι, γιατί εμείς, ως διαχειριστές, δεν μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε. Η μη εξόφληση των επιταγών ήταν λόγω οικονομικής αδυναμίας. Θέλαμε, αλλά δεν μπορούσαμε!»

Οπως τόνισε στο δικαστήριο ο Λάμπης Λιβιεράτος, που δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, το μπαρ που είχε ανοίξει το 2003 με τον συνεταίρο του έκλεισε το 2012 με ζημιές λόγω χρεών.

«Για τις οφειλές έχω κάνει ρύθμιση στον ΟΑΕΕ, που τηρείται. Δεν είχα ποτέ πρόθεση να φανώ ασυνεπής στις πληρωμές μου σε κανέναν!» πρόσθεσε και τόνισε ότι δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα. «Επί τρία χρόνια ήμουν άνεργος, χωρίς ουσιαστικά έσοδα από κάπου, και παράλληλα πληρώνω στο Δημόσιο, αλλά και διατροφές για τα παιδιά μου» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσδοκώντας στην επιείκεια του δικαστηρίου.

«Με τον Λάμπη είχαμε μαζί την εταιρία. Στην αρχή πηγαίναμε καλά, αλλά μετά είχαμε μεγάλες ζημιές. Τώρα είμαι άνεργος. Προσπαθήσαμε να τα βρούμε με τον μηνυτή, να του δώσουμε 100-150 ευρώ τον μήνα, αλλά τελικά δεν έγινε. Δεν το έχω ξανακάνει ποτέ αυτό, δεν έχω ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση» εξήγησε στην απολογία του και ο συνεταίρος του Λάμπη Λιβιεράτου.

Οπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, οι δύο από τις τρεις επιταγές που δόθηκαν σε προμηθευτή και δεν εξοφλήθηκαν έφεραν την υπογραφή και των δύο συνεταίρων, ενώ την τρίτη υπέγραφε μόνος του ο συνεταίρος του τραγουδιστή. Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους δύο επιχειρηματίες, καταδικάζοντας τον Λάμπη Λιβιεράτο σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή για τις δύο επιταγές συνολικού ύψους 26.000 ευρώ, καθώς η τρίτη, ύψους 20.000 ευρώ, δεν έφερε την υπογραφή του. Στον συνεταίρο του, η δικαστής επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και για τις τρεις επιταγές.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ