Πρόστιμο για χάρη της Καινούργιου!

❱❱ «Καμπάνα» στο κυπριακό κανάλι Plus TV, με αφορμή ατάκες στην εκπομπή «Φτιάξε καφέ… να στα πω»«Καμπάνα» σε κυπριακό κανάλι για την Κατερίνα Καινούργιου! Το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι διοικούντες στον τηλεοπτικό σταθμό Plus TV (πρώην Αστρα TV) για χάρη της γνωστής παρουσιάστριας με απόφαση (Αρ. 68/2017(19) της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης του νησιού της Αφροδίτης. Κάποιες εκφράσεις της ίδιας και μελών του πάνελ της φαίνεται ότι κρίθηκαν απρεπείς για την ώρα που ακούστηκαν on air.

Ετσι το αρμόδιο Σώμα επέβαλε στο κανάλι πρόστιμο ύψους 2.800 ευρώ για παραβάσεις άρθρων περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών Νόμων και Κανονισμών για μετάδοση ακατάλληλου περιεχομένου στο «Φτιάξε καφέ… να στα πω».

Η επιβολή κυρώσεων αφορά τις εκπομπές που προβλήθηκαν στις 9/5/2017 και τις 23/5/2017 και συγκεκριμένα τη ζώνη των θεμάτων «Δεν θέλω να έρθει η πεθερά μου στο σπίτι γιατί δεν θα μπορώ να απατώ τον άντρα μου» και «Είμαι πεθερά και τα έφτιαξα με τον 37χρονο αδελφό της νύφης μου» αντίστοιχα.

«Το κανάλι δεν έλαβε μέτρα ώστε το πρόγραμμα να ευρίσκεται στο ποιοτικό επίπεδο που επιβάλλεται (…) ενώ προβλήθηκε εντός οικογενειακής ζώνης συζήτηση ακατάλληλη για ανηλίκους καθιστώντας το περιεχόμενο μη κατάλληλο για το κοινό.

Οι εξωσυζυγικές σχέσεις μεταξύ πεθεράς και του αδελφού της νύφης της και εκφράσεις (από παρουσιάστρια και πάνελ) όπως “Θα νιώθεις ξεφτίλα…”, “Κερατώνεις τον άντρα σου. Ο άντρας σου είναι χαϊβάνι”, “Να πας στην γκαρσονιέρα να βγάλετε τα μάτια σας”, “Τον έχεις κάνει τάρανδο τον άνθρωπο” σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ότι διέπονται από την αρχή της υψηλής ποιότητας» αναφέρεται στην απόφαση που εκδόθηκε πρόσφατα.

Η διοίκηση του Plus ΤV ισχυρίστηκε ότι το εν λόγω πρόγραμμα μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση με το ελλαδικό κανάλι Ε, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης σε μια live εκπομπή, ωστόσο η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης έκρινε ότι δεν αποτελεί ελαφρυντικό ούτε και το απαλλάσσει από την ευθύνη.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ