34χρονος προσπάθησε να μη φτερνιστεί και έσπασε τον… λαιμό του

❱❱ Το κράτημα του φτερνίσματος βλάπτει σοβαρά τον λαιμό! Τριαντατετράχρονος άνδρας από την Αγγλία έσπασε τον λαιμό του όταν έκλεισε το στόμα του και τη μύτη του για να μη φτερνιστεί. Οπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα στην επιστημονική επιθεώρηση «British Medical Journal», o άνδρας, όταν έφτασε στον γιατρό, διαγνώστηκε με οδυνοφαγία, δηλαδή πόνο κατά τη διάρκεια της κατάποσης και αλλαγή στη φωνή του.

Οταν κλήθηκε να εξηγήσει στον γιατρό πότε άρχισαν όλα αυτά τα συμπτώματα, ο άνδρας έκανε λόγο για μια αίσθηση «πετάγματος» στον αυχένα του και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι είχαν δημιουργηθεί θύλακες αέρα κάτω από τα δέρμα του, που μαρτυρούσαν ρήξη στον φάρυγγα, το σημείο του λαιμού που συνδέει το στόμα με τον οισοφάγο.

Στο νοσοκομείο

Ο άνδρας, που είχε τελικά πολύ πιο σοβαρό τραυματισμό από αυτόν που μπορούσε να φανταστεί, εισήχθη στο νοσοκομείο και επί μία εβδομάδα, όσο δηλαδή χρειάστηκε για να απορροφηθούν οι θύλακες αέρα, τρεφόταν με σωληνάκι, καθώς υπήρχε φόβος σοβαρής μόλυνσης των πνευμόνων λόγω κακής κυκλοφορίας του φαγητού.

Αν και το περιστατικό θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο, οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι επικίνδυνο να εμποδίζουμε τη φυσιολογική εξέλιξη ενός φτερνίσματος, καθώς η πίεση που συσσωρεύει κάτι τέτοιο μπορεί να βλάψει τους μαλακούς ιστούς, όπως αυτοί του φάρυγγα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Λύγισε» η Έλενα Ασημακοπούλου: «Έχω τρομερές ενοχές που δεν κατάλαβα τι περνούσε ο Μπρούνο»

Η Έλενα Ασημακοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στη διαδικτυακή εκπομπή της Δάφνης Καραβοκύρη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μάχη με την κατάθλιψη του πρώην συζύγου της, Μπρούνο Τσιρίλο.

Σε αναπηρικό καροτσάκι η Λουκία Πιστιόλα στην κηδεία Πανουσόπουλου

Η Λουκία Πιστιόλα πήγε στην κηδεία του Γιώργου Πανουσόπουλου καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ο Αρναούτογλου junior ποζάρει χαμογελαστός στο πλάι της μητέρας του

Ο γιος του Γρηγόρη Αρναούτογλου, Αναστάσης είναι στην εφηβεία και ζει με τη μητέρα του, Κατερίνα Κόκλα.

Ξέσπασε η ξαδέλφη του Γιώργου Μαρίνου: «Εμπιστεύτηκε κάποια οικογένεια να τον προσέχουν αλλά δυστυχώς…»

«Εμείς θέλαμε πολύ να τον φροντίσουμε και δυστυχώς εκείνος επέλεξε αυτό. Δεν βγήκε ευτυχής, δυστυχώς»

Νάρκη στον γάμο της Ελένης – Το τελεσίγραφο από την πεθερά της

Τι συνέβη και μαύρα σύννεφα γέμισαν το σπιτικό της Ελένης και του Ματέο στα βόρεια προάστια;

Η ανακοίνωση της Ελένης Μενεγάκη για τις φήμες χωρισμού της

Η Ελένη Μενεγάκη μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν περί χωρισμού της με τον Μάκη Παντζόπουλου έκανε μία ανακοίνωση.

Γενέθλια για τον Μιχάλη Αεράκη – Πόσο χρονών έγινε;

Τα γενέθλιά του είχε ο Μιχάλης Αεράκης. Ο καταξιωμένος...