Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Το λαμπερό πάρτι για τα 90α γενέθλιά της

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, το Σάββατο είχε τα γενέθλιά της...

Ο ομογενής εκατομμυριούχος Μιχάλης Ψαρός πάντρεψε την κόρη του Αλεξάνδρα στη Νέα...

Με λαμπερή τελετή στον ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου...

Στο τσακίρ κέφι η Αγγελική Νικολούλη – Ο ξέφρενος χορός στηνμέση του...

Η Αγγελική Νικολούλη, το απόγευμα της Κυριακής έκανε μια...

Νίκος Ζωιδάκης: «Με την Άννα Βίσση έγινε το μεγάλο μπαμ για να...

O Νίκος Ζωιδάκης παραχώρησε μια συνέντευξη εφ' όλης της...

Ο Ρήγος στο τιμόνι

❱❱ Ο χορογράφος και  σκηνοθέτης αναλαμβάνει χρέη διευθυντή του μπαλέτου της Εθνικής  Λυρικής Σκηνής για τα επόμενα δύο χρόνιαΜόνιμος… κάτοικος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα είναι από την 1η Φεβρουαρίου ο Κωνσταντίνος Ρήγος! Ο χορογράφος και σκηνοθέτης αναλαμβάνει χρέη διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ για τα επόμενα δύο χρόνια, ενός οργανισμού με τον οποίο ο ίδιος έχει συνεργαστεί πολλάκις κατά τη διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας του στον χώρο.

Η πιο πρόσφατη δουλειά του με το λυρικό θέατρο ήταν στο εξαιρετικό μιούζικαλ «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο και επαναλήφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς.

Διεθνής υποχρεώσεις

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος διαδέχεται στο τιμόνι του μπαλέτου της Λυρικής τον Αντώνη Φωνιαδάκη, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο αποχώρησε από τη θέση αυτή λόγω του ιδιαιτέρως βεβαρημένου προγράμματος των διεθνών χορογραφικών υποχρεώσεών του, οι οποίες δεν του επέτρεπαν να ανταποκριθεί στις διοικητικές υποχρεώσεις και τις αρμοδιότητες της διεύθυνσης του Μπαλέτου.

«Με τη στήριξη του καλλιτεχνικού διευθυντή, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους χορευτές και με δεδομένο τον σεβασμό στην ιστορία του μπαλέτου είμαι αισιόδοξος πως θα επιτύχουμε τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί από το μεγάλο κοινό του χορού στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Ρήγος, δηλώνοντας ευτυχής για τα νέα καθήκοντά του.

Ο πολυσχιδής δημιουργός, που καταφέρνει να γεφυρώνει τη σκηνοθεσία θεατρικών παραστάσεων ρεπερτορίου και μιούζικαλ με τη σκηνοθεσία των βιντεοκλίπ γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών (Πάολα, Γιώργος Μαζωνάκης κ.ά.), έχει υπογράψει την κίνηση σε δεκάδες ταινίες και παραστάσεις έργων, ενώ έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες διαφορετικών στιλ και αναζητήσεων.

Ετσι, λοιπόν, παρότι το όνομά του είχε ακουστεί για την κριτική επιτροπή του «Dancing with the stars», όλα δείχνουν ότι δεν θα καθίσει στην καρέκλα του κριτή και ο ΑΝΤ1 θα κληθεί να βρει άλλο πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δέσποινα Παπαδοπούλου: «Σπάει» τη σιωπή της μετά από χρόνια, η σύζυγος του δικτάτορα Παπαδόπουλου

Δευτέρα 22 Μαΐου, τοποθεσία Νέα Ερυθραία, μόλις λίγες ώρες...

Όλγα Τρέμη: Τέλος και το τρίτο στεφάνι της «σιδηράς κυρίας» της TV!

Επειτα από δώδεκα χρόνια κοινής πορείας και γάμου η...

Στο σκαμνί 49χρονος δάσκαλος yoga και η σύζυγός του – Κατηγορούνται ότι παρέσυραν σε ερωτικό τρίγωνο Ισπανίδα

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσουν στις...

Σοφία Καρβέλα: Σαρώνουν τα μαγιό της στην Ελλάδα

Το καλοκαίρι έφτασε και στην κοσμική Αθήνα σουξέ γνωρίζουν...

Βανδή – Μπισμπίκης: Αγκαλίτσες και φιλάκια στου Ψυρρή για το ζευγάρι

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι το πιο αληθινά ερωτευμένο...

Με αποκαλυπτική εμφάνιση στα μπουζούκια

Πήγε να διασκεδάσει λίγους μήνες πριν ντυθεί νυφούλα και...

Πάνος Μουζουράκης – Μαριλού Κοζάρη: Το φωτογραφικό άλμπουμ του γάμου τους

Ο Πάνος Μουζουράκης παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του,...

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου – Κίμωνας Κουρής: Το ζευγάρι στο γάμο του Μουζουράκη

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου με τον σύντροφό της, Κίμωνα Κουρή...