Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Νέα στοιχεία για τον ανώμαλο βίο του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο 50χρονος φύλακας του...

Διαζύγιο-βόμβα στην αυτοκρατορία του «μαύρου χρυσού»

❱❱ Αυλαία στον γάμο της κόρης του ιδρυτή του Ομίλου Πετρελαιοειδών Μαριλένας και του Νάσου ΚοκκινέαΑπό τους
Ντ. Ντάβαρη, Δ. Λυμπερόπουλο

Βόμβα μεγατόνων αποτέλεσε για την υψηλή κοινωνία της Αθήνας η διάλυση του γάμου της πρωτότοκης κόρης του ιδρυτή του Ομίλου Πετρελαιοειδών Γ. Μαμιδάκη & ΣΙΑ Μαριλένας Μαμιδάκη και του δικηγόρου και επιχειρηματία Νάσου Κοκκινέα.

Μάλιστα, η αυλαία του έγγαμου βίου τού επί σειρά ετών αγαπημένου ζευγαριού, που πρωτοστατούσε στην κοινωνική ζωή της πρωτεύουσας και είχε μακρά πορεία στον τουριστικό κλάδο και τον χώρο του πολιτισμού, πέφτει στις δικαστικές αίθουσες, καθώς η επιχειρηματίας κατέθεσε αγωγή σε βάρος του πρώην -πλέον- συζύγου της.

Η μεγαλωμένη στα βόρεια προάστια κληρονόμος, που είναι μητέρα δύο αγοριών και ενός κοριτσιού, βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον δικηγόρο μετά την απόφασή της να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Με την υπ’ αριθμόν 114817/2015 αγωγή της, που κατατέθηκε παραμονές Χριστουγέννων του 2015 (16 Δεκεμβρίου), η «σιδηρά κυρία» του τουρισμού ζητούσε να επιλύσουν τις οικονομικές διαφορές τους στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας. Ωστόσο, η συζήτηση της επίμαχης αγωγής, που ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Πέμπτη αναβλήθηκε για τον Απρίλιο του 2019.

Λίγες μέρες μετά την κατάθεση της αγωγής, στις 28 Δεκεμβρίου 2015, ο Νάσος Κοκκινέας (που ήδη έχει αλλάξει το… στάτους του στο facebook σε «διαζευγμένος») ανάρτησε στον τοίχο του ένα έργο του Βαγγέλη Ρήνα με τίτλο «Ατέρμων πλεύση» σημειώνοντας: «Το ταξίδι συνεχίζεται αποκαλύπτοντας πια μια πραγματικότητα που πάντα υπήρχε αλλά δεν μπορούσαμε να δούμε».

Εως το 1995 η Μαριλένα Μαμιδάκη ήταν άγνωστη στον πολύ κόσμο, σε αντίθεση με την κοσμική αδελφή της Τζίνα, που δεν υπολόγιζε κανέναν και δεν δίσταζε στο τσακίρ κέφι να ανεβαίνει πάνω στα τραπέζια στα πριβέ γλέντια της εποχής και να χορεύει με το κρητικό μπρίο της.

Με έναν γάμο και ένα διαζύγιο στο ενεργητικό της, η Μαριλένα αφοσιώθηκε για πολλά χρόνια στις επιχειρήσεις και στο μεγάλωμα των δύο γιων της. Στο πρόσωπο του δυναμικού και φιλόδοξου δικηγόρου Νάσου Κοκκινέα από τη Μεσσηνιακή Μάνη συνάντησε ξανά τον έρωτα στη ζωή της. Ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν και απέκτησαν τη μοναχοκόρη του Αριστέα.

Η κληρονόμος

Ενα βράδυ, επιστρέφοντας από κάποιο πάρτι, χάνονται με το πολυτελές αυτοκίνητό τους στα στενά της οδού Καστοριάς στον Βοτανικό με τα φανοποιεία και τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Η κληρονόμος εντυπωσιάζεται όταν αντικρίζει ξαφνικά ένα τεράστιο κτίριο από πέτρα. Πρόκειται για το ιστορικό μεταξουργείο «Αθηναΐς» της οικογένειας Καρέλλα, το οποίο αγόρασε το ζεύγος μέσα σε λίγες μέρες. Ετσι γεννήθηκε ο γνωστός σήμερα σε όλους πολυχώρος «Αθηναΐς», σε σχέδια του αρχιτέκτονα Θωμά Γκαζέτα. Για την ανακατασκευή των 6.000 τετραγωνικών του φημολογείται ότι δαπανήθηκαν 4,5 δισεκατομμύρια δραχμές!

Στα εγκαίνια της «Αθηναΐδος» τον Ιούνιο του 2004, όπως και στο βερνισάζ της συζύγου του «Τζέιμς Μποντ», της λαίδης Μισελίν Ροκμπρίν-Κόνερι, στην αίθουσα «Atrium», είχε παρευρεθεί όλη η κοσμική Αθήνα. Ο σερ Σον Κόνερι και η σύζυγός του ήταν καλεσμένοι της Μαριλένας Μαμιδάκη και του Νάσου Κοκκινέα και μάλιστα η κυρία Κόνερι παρουσίασε τα αμφισβητούμενης αισθητικής έργα της.

Η -έως τότε- low profile Μαριλένα αρχίζει να εμφανίζεται δειλά δειλά στα φλας, αφού με τον σύζυγό της και πρόεδρο της «Αθηναΐδος» οργάνωναν εκθέσεις και πολιτιστικά γεγονότα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως η έκθεση με τα έργα του Τζόρτζιο ντε Κίρικο που εκτέθηκαν πρώτη φορά στην Ελλάδα και εγκαινίασε ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ενώ στις 31 Οκτωβρίου 2017 μεταφέρθηκαν στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Νέα Υόρκη. Εκεί το ζεύγος πόζαρε ευτυχισμένο και λαμπερό μαζί με τη μοναχοκόρη του, χωρίς να φαντάζεται την εξέλιξη του γάμου του μερικά χρόνια αργότερα…

Ο «ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ» ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ SUPER DEAL ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ

Γενέτειρα της δυναστείας Μαμιδάκη είναι το μικρό χωριό Ανώσκελη της επαρχίας Κισσάμου στον νομό Χανίων. Από εκεί αρχίζει η επιχειρηματική της παράδοση με τη λειτουργία μιας φάμπρικας από τον «πατριάρχη» της οικογένειας Αλέξανδρο. Ομως εκείνος που άνοιξε τον δρόμο του χρήματος και της δόξας στην 3 0οικογένεια ήταν ο Γιώργος Ι. Μαμιδάκης, με τη δημιουργία της εταιρίας πετρελαιοειδών που είχε εμπορικό σήμα στα πρατήριά της το αρχικό γράμμα «Μ» με κόκκινο χρώμα σε λευκό φόντο. Θα παντρευτεί την Αριστέα Μαμιδάκη και η οικογένεια που θα δημιουργήσουν με τις κόρες τους Μαριλένα και Τζίνα θα απογειωθεί οικονομικά όταν ο δαιμόνιος Κρητικός επιχειρηματίας κλείνει deal με τους Σοβιετικούς για αποκλειστική αντιπροσώπευση των πετρελαίων τους, εκμεταλλευόμενος την κρίση του Σουέζ.

Παρά την τεράστια οικονομική επιφάνεια, τα δύο κορίτσια θα μεγαλώσουν σεμνά και ταπεινά με τις κρητικές αρχές και τις αξίες των γονιών τους.

Παιδικά πάρτι

Οι παλιές τους συμμαθήτριες στο Αρσάκειο Λύκειο μιλούν για χαρισματικά κορίτσια με διαφορετικούς χαρακτήρες. Στα παιδικά πάρτι στο σπίτι τους στο Παλαιό Ψυχικό όλοι θαύμαζαν την αντλία πετρελαίου που δέσποζε στον κήπο και τόνιζε το πρεστίζ της οικογένειας.

Ομως το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία και τα δύο κορίτσια θα βιώσουν σε τρυφερή ηλικία την ξαφνική απώλεια του αγαπημένου τους πατέρα, καθώς ο κραταιός επιχειρηματίας πνίγηκε στις διακοπές του όταν πήγε για κολύμπι αμέσως μετά το μεσημεριανό φαγητό. Το σοκ για τις αδελφές θα είναι μεγάλο και η Αριστέα Μαμιδάκη (που «έφυγε» από κοντά τους πλήρης ημερών το 2010) θα τις μεγαλώσει σαν μάνα και πατέρας μαζί.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

«Εμφύλιος» με αίσιο τέλος

34Για κάποια χρόνια οι αδελφές Μαριλένα και Τζίνα (φωτό) είχαν τέτοια κόντρα (κυρίως λόγω κληρονομικών διαφορών), που έφτασαν στο σημείο να μη λένε ούτε «καλημέρα»! Ομως σήμερα οι σχέσεις τους είναι άριστες, η μία φροντίζει και προστατεύει την άλλη όπως όταν ήταν παιδιά. Μαζί εξέδωσαν το 2016 ανακοίνωση για να διευκρινίσουν ότι οι εταιρίες τους δεν είχαν επιχειρηματική σχέση με την Jet Oil του αδελφού του πατέρα τους Κυριάκου Μαμιδάκη, ο οποίος αυτοκτόνησε.

Με σπουδές στις πολιτικές επιστήμες και μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, η δευτερότοκη κόρη του Γεωργίου Μαμιδάκη Τζίνα (πρόεδρος σήμερα του ιδρύματος) πρωταγωνιστούσε στις κοσμικές στήλες των περιοδικών με τα πάρτι της στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Ομορφη, με έντονο «joie de vivre», θα ασχοληθεί με επιτυχία με τα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις της οικογένειας, θα λατρέψει την τέχνη και μάλιστα θα της απονεμηθεί ο τίτλος «Γυναίκα Καλλιτέχνης της Χρονιάς». Σήμερα, προτεραιότητα στη ζωή της ιδιοκτήτριας των «Bluegr Hotels & Resorts» είναι τα παιδιά της.

Προτεραιότητα, τα τρία παιδιά της

44

3333Η αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και, στα 58 της χρόνια, έχει προτεραιότητά της τα τρία παιδιά της, τους γιους της Κωνσταντίνο και Αναστάση Φουφούνη, από τον πρώτο της γάμο, που ασχολούνται με την «Αθηναΐδα», και τη μοναχοκόρη της από τον γάμο της με τον Νάσο Κοκκινέα, Αριστέα Κοκκινέα-Μαμιδάκη (μικρή φωτό), που σπουδάζει στην Ατλάντα.

Με μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, η κύρια μέτοχος και διευθύνουσα σύμβουλος των εταιριών του Ομίλου Μ. Γ. Μαμιδάκη, που αποτελείται από τον πολυχώρο «Αθηναΐς», την εταιρία «Mamidakis Catering» και τα «Athinais Tower Lofts» (project 70 πολυτελών κατοικιών-lofts) έχει βραβευθεί πολλές φορές για την πολιτιστική και την κοινωνική προσφορά της.

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...