Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Ειρήνη Μερκούρη βρέθηκε μεταξύ ζωής και θανάτου

❱❱ Η εξομολόγηση της τραγουδίστριας στην «Ορθόδοξη Αλήθεια» για τη δύναμη της πίστηςΚατάθεση ψυχής κάνει η Ειρήνη Μερκούρη για το θαύμα που βίωσε τα Χριστούγεννα και δίνει απαντήσεις στο ερώτημα αν θα γινόταν μοναχή, όπως είχε διαρρεύσει. 

Η γνωστή τραγουδίστρια, που είχε συγκλονίσει το 2016 με την αποκάλυψη ότι είχε βρεθεί μια ανάσα από τον θάνατο, εξομολογείται στην εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια» πως όταν βρέθηκε μεταξύ ζωής και θανάτου, την έσωσαν η πίστη της και η αγάπη της στον Χριστό και τους αγίους.

Ολα άρχισαν με συμπτώματα ίωσης, για τα οποία επισκέφθηκε το νοσοκομείο. Παρόλο που υποβλήθηκε σε όλες τις εξετάσεις, οι γιατροί δεν βρήκαν κάτι ανησυχητικό και την έδιωξαν:

«Ενιωθα, όμως, πως κάτι συνέβαινε, αφού ο πόνος που με ταλαιπωρούσε συνεχιζόταν και η εικόνα μου ήταν χλομή. “Γιατρέ, πεθαίνω” είπα. “Βρείτε τι έχω”. Επειτα από γυναικολογικές εξετάσεις εντοπίστηκε το πρόβλημα και οι θεράποντες γιατροί με ενημέρωσαν πως σε 20 λεπτά έπρεπε να μπω στο χειρουργείο, καθώς κάθε λεπτό που περνούσε θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τη ζωή μου».

Μετάνοια

Η Ειρήνη Μερκούρη περιγράφει πώς ο Θεός τής έδωσε δύναμη εκείνη την κρίσιμη στιγμή: «Δεν είπα τίποτα σε κανέναν, έκανα τον σταυρό μου και μονολόγησα: “Χριστέ και Παναγία μου, αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου και άγιε Δαβίδ, δεν το λέω στους γονείς μου. Αφήνομαι στα χέρια Σου, Χριστέ μου”. Πάνω στον πόνο και στην ανησυχία μου, σκέφτηκα τα λάθη και τα αμαρτήματά μου. Μετάνιωσα με δάκρυα και ζητούσα έντονα από τον Κύριο να μου πάρει τον πόνο. Λίγα λεπτά προτού οδηγηθώ στο χειρουργείο, σκέφτηκα πως ο Θεός μού έδωσε παράταση και ευκαιρία να μετανοήσω, γιατί η μετάνοια είναι το μεγαλύτερο δώρο στον Θεό» αποκαλύπτει χαρακτηριστικά.

Την παραμονή των Χριστουγέννων η γνωστή τραγουδίστρια βίωσε ακόμα ένα προσωπικό θαύμα, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας.

«Πρώτη φορά κοινώνησα από το Αγιο Ποτήριο – όχι με τη λαβίδα, αλλά κατευθείαν από το Αγιο Ποτήριο… “Γκρεμίστηκα” από ευτυχία μέσα μου. Ενιωσα συντριβή. Ναι, η ύπαρξη του Χριστού είναι συντριβή, όχι καρδιάς, αλλά ύπαρξης! Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, ο μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας κάποια στιγμή είπε: “Ουράνιες δυνάμεις…” Ενιωσα εκείνη τη στιγμή ότι παρέλυσα ολόκληρη έξω από την Αγία Τράπεζα, έξω από την Ωραία Πύλη! Εκείνη την ώρα μού ήρθε η εικόνα των ουράνιων δυνάμεων στο μυαλό – δηλαδή τι γίνεται πάνω στον Παράδεισο και η υπόκλιση του Αρχαγγέλου στον Χριστό!

Κάποιος που δεν καταλαβαίνει και δεν το ζει μπορεί να σκεφτεί ότι αυτή παίρνει ναρκωτικά ή είναι ψυχοπαθής. Το λέω ξεκάθαρα: Ναρκωτικά δεν έχω πάρει ποτέ και, δόξα τω Θεώ, δεν έχω πάει στον ψυχίατρο. Αυτό που βίωσα δεν το έχω πει ακόμα ούτε στον πνευματικό μου, τον π. Φιλόθεο».

Η Ειρήνη Μερκούρη άρχισε την καλλιτεχνική σταδιοδρομία της πριν από 17 χρόνια, στην εκπομπή «Μπράβο, Ρούλα» της Ρούλας Κορομηλά. Συνεργάστηκε με γνωστούς καλλιτέχνες, όπως ο Γιάννης Πάριος και ο Αντώνης Ρέμος, ενώ τα τραγούδια της έγιναν γνωστά σε όλη την Ελλάδα. Πόσο δύσκολο είναι για έναν νέο άνθρωπο να διαχειριστεί την ξαφνική επιτυχία;

«Ζαλίζεσαι από υπερηφάνεια… Τα φώτα σε ζαλίζουν. Αυτό το χειροκρότημα σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι κάτι σημαντικό. Είμαστε χριστιανοί, πάνω απ’ όλα, είμαστε εικόνα του Θεού, γι’ αυτό υπερηφανευόμαστε. Εγώ τον Χριστό Τον “ερωτεύτηκα” από πέντε χρονών, από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου. Ακόμα και σε μουσουλμανική οικογένεια να γεννιόμουν, πάλι χριστιανή ορθόδοξη θα ήμουν!»

Το τελευταίο τραγούδι της Ειρήνης Μερκούρη έχει τίτλο «Ζω για μένα».

«Ακούγεται λίγο εγωκεντρικό, αλλά δεν είναι. Το έγραψε ο αδελφός μου. Είναι ένα τραγούδι, ότι φεύγω από την αμαρτία και ζω για μένα. Τι με κάνει να ζω για μένα; Η ζωή, που είναι ο Χριστός. Αυτό είναι το δικό μου σκεπτικό» καταλήγει.

«Γιατί να μην έχω τα κότσια να γίνω μοναχή σαν τη Λιονάκη;»

Η τραγουδίστρια περιγράφει τι ένιωσε όταν η ηθοποιός Ναταλία Λιονάκη εκάρη μοναχή τον περασμένο Οκτώβριο:

«Ενιωθα συντριβή, συγκίνηση, γιατί εγώ να μην έχω αυτό το θάρρος να το κάνω, πως είμαι ένα μηδενικό μπροστά της… Εβλεπα το Αγιο Πνεύμα πάνω της, το ένιωθα. Είπα ότι δεν έχω εγώ τα κότσια να κάνω αυτό που έκανε εκείνη, να αφιερωθεί στον Χριστό τόσο ολοκληρωτικά. Το να γίνει κάποιος καλόγερος ή καλόγρια θέλει μεγάλα κότσια. Μου έχει περάσει από το μυαλό και από μικρή, αλλά το να κάνεις το βήμα είναι κλίση Θεού και εγώ δεν έχω αυτή την κλίση – αυτή τη στιγμή τουλάχιστον».

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...