Πειραματόζωα στη Γερμανία

❱❱ O ερευνητικός όμιλος χρηματοδοτούνταν από αυτοκινητοβιομηχανίες-κολοσσούςΤην ώρα που οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να συνέλθουν από το τεράστιο σκάνδαλο με τα ντιζελοκίνητα οχήματα που έφεραν «πειραγμένο» λογισμικό, σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι ερευνητικός οργανισμός, ο οποίος χρηματοδοτούνταν από τους γερμανικούς κολοσσούς, πραγματοποιούσε πειράματα με ανθρώπους!

Σύμφωνα με τις εφημερίδες «Stuttgarter Zeitung» και «Süddeutsche Zeitung», οι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Ομίλου Ερευνας για το Περιβάλλον και την Υγεία στον Τομέα των Μεταφορών (EUGT) πραγματοποίησαν πειράματα με 25 νεαρούς εθελοντές, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εισπνεύσουν διοξείδιο του αζώτου -ένα τοξικό αέριο που περιέχεται στις εκπομπές των εξατμίσεων αυτοκινήτων- σε δοσολογίες που ποίκιλλαν, για πολύωρες περιόδους.

Ο σκοπός και τα αποτελέσματα των πειραμάτων δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, ωστόσο το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ααχεν, όπου διεξήχθησαν τα πειράματα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι στόχος της έρευνας ήταν να διασαφηνιστούν οι συνέπειες της εισπνοής ποικίλων δόσεων του διοξειδίου του αζώτου σε συγκεκριμένους χώρους εργασίας.

Σύμφωνα με τις γερμανικές εφημερίδες, τα πειράματα του EUGT διεξήχθησαν «μεταξύ του 2012 και του 2015». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω όμιλος -ο οποίος σταμάτησε να λειτουργεί πέρσι- εξασφάλιζε οικονομικούς πόρους από τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen, Daimler και BMW.

Παράνομο λογισμικό

Η φρίκη, ωστόσο, δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times», ο ίδιος ερευνητικός οργανισμός το 2014 ζήτησε από αμερικανικό ινστιτούτο να πραγματοποιήσει μια σειρά πειραμάτων με «πρωταγωνιστές» αυτή τη φορά πιθήκους.

Στο πλαίσιο της έρευνας του ινστιτούτου Lovelace, που εδρεύει στο Νέο Μεξικό, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν 10 μαϊμουδάκια, τα οποία αφού έκλεισαν σε αεροστεγή θάλαμο τα ανάγκασαν να εισπνεύσουν τοξικά αέρια που εκλύονταν από την εξάτμιση ενός αυτοκινήτου Volkswagen, εφοδιασμένου με το παράνομο λογισμικό, ενώ σε μια οθόνη προβάλλονταν ταινίες κινουμένων σχεδίων!

Οι αποκαλύψεις των εφημερίδων -όπως ήταν αναμενόμενο- προκάλεσαν σοκ στη Γερμανία. Η γερμανική κυβέρνηση «καταδίκασε» χθες οποιουδήποτε είδους πειράματα έγιναν για τις εκπομπές ρύπων, σε πιθήκους ή ανθρώπους, για λογαριασμό των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Οι Γερμανοί, ωστόσο, φαίνεται ότι έχουν παράδοση στο να θυσιάζουν την ασφάλεια ανθρώπων στον βωμό της βιομηχανίας.

Οπως είχε αποκαλυφθεί από αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή το 1985, στις προσομοιώσεις αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων χρησιμοποιούνταν ως crash dummies άνθρωποι που είχαν δηλώσει εθελοντές!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ