Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Που χάθηκε η Γωγώ Ατζολετάκη

❱❱ Ο τίτλος της Σταρ Ελλάς το 1971, τα βραβεία στην υποκριτική, η αρθρογραφία και ο «Φιλόκοσμος»
❱❱ Ο ρόλος ως Φιορούλα στη σειρά «Ο Κόσμος και ο Κοσμάς» και η βοήθεια σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μαςΑπό τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Η ζωή της Γωγώς Ατζολετάκη θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει μια ρομαντική κινηματογραφική νουβέλα! Ξεκίνησε από τη Σητεία της Κρήτης, κατέκτησε με την ομορφιά της τον τίτλο της Σταρ Ελλάς το 1971 και κατόπιν ξεχώρισε στο θέαμα με το ταλέντο, το ήθος, τον επαγγελματισμό και το θάρρος της γνώμης της.

Η τηλεοπτική Φιορούλα της σειράς «Ο Κόσμος κι ο Κοσμάς» -ρόλος που τη σύστησε στο ελληνικό κοινό- μπορεί να απέχει 22 χρόνια από τη μικρή οθόνη, ωστόσο διαπρέπει στη λογοτεχνία και στο ραδιόφωνο, ενώ κάνει επιλεκτικά πλέον εμφανίσεις στο σανίδι και παράλληλα προσφέρει απλόχερα αγάπη και βοήθεια σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Και το πιο σημαντικό: Συνεχίζει να μην κάνει εκπτώσεις στην ευτυχία της.

Τα τελευταία 17 χρόνια είναι χορτοφάγος και μάχεται για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση. «Ξεκίνησα να είμαι χορτοφάγος λόγω της ζωοφιλίας μου. Είχα ένα σκυλάκι και το αγαπούσα πολύ. Θα μπορούσα να το δω στον φούρνο, στο ταψί με πατάτες και να το φάω; Και εκεί έγινε το “κλικ” στο μυαλό μου. Μελέτησα Ιπποκράτη, τα “Ηθικά” του Πλούταρχου, την Καινή Διαθήκη. Πουθενά δεν είδα τον Ιησού να καταναλώνει κρέας» ανέφερε σε δημόσια ομιλία της η ηθοποιός.

Η άφιξη της οικογένειας Ατζολετάκη από τη Μεγαλόνησο στην Αθήνα έγινε όταν η όμορφη Γωγώ τελείωσε το δημοτικό. Αιτία, η μετάθεση του γυμνασιάρχη μπαμπά της στην πρωτεύουσα. Μεγαλώνοντας, και αφού τελείωσε τη ΣΤ’ τάξη του Γυμνασίου Θηλέων, έπρεπε να επιλέξει αν θα σπουδάσει ιατρική ή υποκριτική. «Η υποκριτική, αυτό που ονομάζουν “acting” οι Αγγλοι, έχω την αίσθηση ότι υπήρχε μέσα στο αίμα μου. Απλώς περίμενε να το νομιμοποιήσω με μια απόφαση. Θα γινόμουν γιατρός ή ηθοποιός; Οταν έφτασε η ώρα του μεγάλου “ναι” ή του μεγάλου  “όχι”, ο κύβος ερρίφθη. Το θέατρο ήταν ισχυρότερος μαγνήτης από την ιατρική» αποκάλυψε η ίδια.

Τεράστια γκάμα

Ξεκίνησε σπουδές στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Πρώτος ρόλος της στο σανίδι ήταν στο έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ο αφελής» πλάι στον Γιάννη Γκιωνάκη. Από το 1973 έπαιξε μια τεράστια γκάμα ρόλων, ακόμα και τραγωδίες, ενώ σε ηλικία 25 χρόνων απέκτησε τη δική της θεατρική στέγη, όπου ανέβαζε σπουδαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Στην κρατική τηλεόραση της εποχής είχε τον τίτλο της «βασίλισσας της ΥΕΝΕΔ», αφού συμμετείχε σε επιτυχημένα σίριαλ, μεταξύ των οποίων τα «Χωρίς ανάσα», «Οι γιοι του Κάιν», «Ο ταξιτζής, «Ιούλιος και Ιουλιέτα», «Πορφύρα και αίμα», «Εκείνες κι εγώ».

Το 1977 βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία της στην ταινία του Ερμή Βελόπουλου «Το κλειστό παράθυρο». Τη διετία 1987-1988 συνεργάστηκε ως αρθρογράφος με τις εφημερίδες «Εβδόμη» και «Κυριακάτικη Ακρόπολη», κι ύστερα πέρασε στα ραδιοφωνικά στούντιο της ΕΡΤ, του ΑΝΤ1, του Planet και τα τελευταία χρόνια του Alpha 9,89.

Εξαιρετικές κριτικές

Στο συγγραφικό βιογραφικό της περιλαμβάνονται βιβλία με υπέροχη γραφή και εξαιρετικές κριτικές. Το πρώτο, με τίτλο «Προσωπική Απόδραση», εκδόθηκε το 1990 και ακολούθησαν τα «Ηθοποιός, Σκιά και Φως», «Η φίλη σου Ροζαλία», «Σαν άσπρο πούπουλο σ’ απέραντο γαλάζιο», «Το “Ζ” της ζωής», «12 και 5 αμαρτωλές ιστορίες». Τον Δεκέμβριο του 2009 βραβεύτηκε από τη Διεθνή Εταιρεία Στήριξης Οικογένειας για τη συμβολή της στο τεράστιο πρόβλημα της γυναικείας και παιδικής κακοποίησης που πραγματεύτηκε μέσα από τις εκδόσεις της. Τρία χρόνια μετά, βλέποντας τον πόνο και τη φτώχεια των συνανθρώπων της, δημιούργησε τη Δράση Αλληλεγγύης «Φιλόκοsμοs», που στηρίζει με είδη διατροφής, ρουχισμό και παιχνίδια ιδρύματα και άπορες οικογένειες. Παράλληλα, μαγειρεύει στο Κοινωνικό Μαγειρείο της Αγίας Παρασκευής προσφέροντας αφιλοκερδώς τη βοήθειά της.

Η 65χρονη σήμερα πρωταγωνίστρια είναι παντρεμένη με τον δημοσιογράφο και καθηγητή πανεπιστημίου Στέλιο Συρμόγλου. Ηταν ο δεύτερος γάμος της, αφού είχε προηγηθεί ακόμα ένας, με τον σημαντικό θεατρικό επιχειρηματία Βασίλη Πλατάκη με τον οποίο απέκτησαν μια κόρη, τη Θεοδώρα. Μεγάλωσε την κόρη της με αγάπη, αλλά και με μεγάλες απουσίες από δίπλα της. «Μου έχει λείψει το να τη βάλω στο κρεβάτι, να την κανακέψω, να της πω τραγουδάκια. Τότε δουλεύαμε έξι ημέρες την εβδομάδα. Τη Δευτέρα, που ήταν η μοναδική αργία, πάντα είχα μια πρόσκληση για κάπου. Ελάχιστες Δευτέρες κατάφερα να μείνω στο σπίτι» είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή της η Γωγώ Ατζολετάκη. Η ίδια είναι μια γυναίκα με πολύ χιούμορ και εξαιρετικά ρομαντική ψυχή. Εχει ακόμη μεγάλη λατρεία στον παιδικό ήρωά της, τον Κοντορεβυθούλη, ενώ δήλωσε σε συνέντευξή της πως θα ήθελε πολύ να παίξει στην ταινία «Σφραγισμένα χείλη», αλλά της έκλεψε (!) τον ρόλο η Κέιτ Γουίνσλετ!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....