Συγκίνηση και χαμόγελα

❱❱ Η Μαριάννα Λάτση με την κόρη της Εριέττα στην εκδήλωση για τον έναν χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος»Από τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Συγκίνηση στην εκδήλωση-αφιέρωμα για τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας (ΚΗΝ) «Νίκος Κούρκουλος». Η Μαριάννα Λάτση, μεγάλη ευεργέτιδα του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Αγιος Σάββας», συνοδευόμενη από την κόρη της Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση, η οποία συνέπεσε με τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τον θάνατο του αείμνηστου συζύγου της Νίκου Κούρκουλου, το όνομα του οποίου έχει δοθεί στο συγκεκριμένο κέντρο.

3 7

Στους χώρους του ΚΗΝ «Νίκος Κούρκουλος», όπου έλαβαν χώρα το γεγονός και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρέστησαν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο πρόεδρος Δ.Σ., διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Αγιος Σάββας» Γεώργιος Δενδραμής -χαιρέτισε την εκδήλωση-, ο διευθυντής της Κλινικής Μαστού Ευάγγελος Φιλόπουλος, η διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος του ΚΗΝ «Νίκος Κούρκουλος» Ευνομία Βραχνού καθώς και άλλοι εργαζόμενοι και ασθενείς.

4 5

Η κυρία Λάτση έκανε μία πολύ συγκινητική παρέμβαση, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για το γεγονός ότι το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» μπήκε σε πλήρη λειτουργία εκπληρώνοντας τον σκοπό της προσωπικής δωρεάς της στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου και ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συντέλεσαν σε αυτήν την προσπάθεια, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους.

2 9

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε ιστορική αναδρομή του έργου και παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του πρώτου χρόνου λειτουργίας του κέντρου, το οποίο αποτελεί πρότυπο στον ελλαδικό χώρο κι ένα από τα καλύτερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» αποτελείται από έξι ορόφους, ισόγειο και τρία υπόγεια, έχει συνολική επιφάνεια 4.000 τ.μ., δυναμικότητα 45 κλινών και είναι αναπόσπαστο μέρος του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Αγιος Σάββας». Στεγάζεται στο πρώην 6ο Ογκολογικό Νοσοκομείο του ΙΚΑ (επί των οδών Ασωπίου και Παράσχου, πλησίον της λεωφόρου Αλεξάνδρας), το οποίο με χρηματοδότηση της κυρίας Λάτση ανακατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε πλήρως βάσει διεθνών προδιαγραφών.

Μάλιστα, στο ΚΗΝ «Νίκος Κούρκουλος» λειτουργεί από τα μέσα του 2017 και Ιατρείο Πόνου, με στόχο την ανακουφιστική φροντίδα των ασθενών.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ