Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Που χάθηκε ο Φίλιππος Σοφιανός

❱❱ Οι δύο γάμοι του,  τα τρία παιδιά και η περιπέτεια με την υγεία του  που λαχτάρισε τους θαυμαστές του
❱❱ Ξεκίνησε την καριέρα του ως μουσικός και στην τηλεόραση έκανε ντεμπούτο στο «Mινόρε της αυγής»
Από τη
Δημήτρα Δάρδα

Ο 61χρονος Φίλιππος Σοφιανός αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα άνδρα που αποδεικνύει ότι η γοητεία δεν έχει ηλικία! Επειτα από 35 χρόνια σημαντικής καριέρας, δύο γάμους και τρία παιδιά ο γνωστός ηθοποιός έγινε «μετανάστης» για χάρη του έρωτα και πλέον ζει στην Κύπρο, αρχίζοντας εκεί μια δεύτερη θεατρική και τηλεοπτική καριέρα.

Παράλληλα, κάνει βέβαια επιλεκτικά και θεατρικές δουλειές με το ΔΗΠΕΘΕ της Καλαμάτας, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του. Το περασμένο καλοκαίρι, λαχτάρισε τους θαυμαστές του όταν εισήχθη σε νοσοκομείο της μεσσηνιακής πόλης, όπου υποβλήθηκε σε προληπτική στεφανιογραφία, ενώ τα περασμένα Χριστούγεννα απασχόλησε ξανά την επικαιρότητα με θέμα της υγείας του, καθώς υποβλήθηκε σε επέμβαση κήλης πάλι στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Ξεκίνησε το ταξίδι του στον χώρο του θεάματος τη δεκαετία του ’70 ως επαγγελματίας μουσικός, παίζοντας ηλεκτροακουστική κιθάρα και μπάσο, για να περάσει γρήγορα -την ίδια δεκαετία- στο θέατρο. Κι επειδή οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται, τη χρονιά κατά την οποία το τηλεοπτικό κοινό τον αποθέωνε στη συγκλονιστική σειρά «Η αγάπη άργησε μια μέρα» εκείνος ηχογραφούσε στην Ιταλία τον πρώτο δίσκο του με τίτλο «Ιδιωτική συλλογή». Η ενορχήστρωση ήταν του Antonio Aiazzi και τα τραγούδια, κλασικά κομμάτια Ελλήνων συνθετών. Χαρισματικός, ανατρεπτικός, ευγενικός και πάντα ήρεμος, σαγήνευε τις γυναίκες με την ομορφιά, τους καλούς τρόπους, την μπάσα φωνή και το υπέροχο βλέμμα του.

Ο ήρωας Θείος

Ο Φίλιππος Σοφιανός γεννήθηκε στο Πεταλίδι της Καλαμάτας και σε ηλικία οκτώ χρονών ήρθε με την οικογένειά του στην Αθήνα. Το πραγματικό επίθετό του είναι Ζούκας, αλλά προτίμησε να κάνει καριέρα με το επίθετο της μητέρας του. Οι λόγοι; Οικογενειακοί! «Ο αδελφός της (σ.σ.: της μητέρας του) Φίλιππος Σοφιανός, του οποίου φέρω το όνομα, σκοτώθηκε από τους Γερμανούς στα 18 του χρόνια. Ηταν το πρώτο αρσενικό της οικογένειας και επειδή δεν κατάφερε να δώσει τα ονόματα της οικογένειας, αποφάσισα να κρατήσω το όνομα για να μη χαθεί. Ο Φίλιππος Σοφιανός είναι ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, υπάρχει και οδός στην Καρδίτσα» είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του!

Φοίτησε στο Α΄ Γυμνάσιο Πλάκας, ενώ αποφοίτησε από το Ζ΄ Γυμνάσιο Παγκρατίου. Κατόπιν γράφτηκε στο Ελληνικό Ωδείο, όπου σπούδασε κλασική κιθάρα, και δύο χρόνια μετά, το 1977, πέρασε με υποτροφία στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και από εκεί στην Κρατική Σχολή Χορού για έναν ακόμη χρόνο! Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε το 1983 στη σειρά «Το μινόρε της αυγής» στον ρόλο του Αρίστου και ακολούθησαν 40 παραγωγές, στις οποίες είχε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μεταξύ αυτών, οι «Ποιος σκότωσε τον Αβελ», «Πρόβα νυφικού», «Οι άντρες δεν υπάρχουν πια», «Τμήμα Ηθών», «Το 13ο κιβώτιο», «Στα φτερά του έρωτα», «Απαγορευμένη αγάπη», «9 μήνες», «Καταιγίδα», και «Προδοσίες».

Συνεργασίες

Θεατρικά, συνεργάστηκε με την ελίτ των σκηνοθετών, μεταξύ των οποίων οι Μίνως Βολανάκης, Σταμάτης Φασουλής, Λεωνίδας Τριβιζάς, Αλέξης Δαμιανός, Μιχάλης Μπουχλής, Herve Basle, Γιώργος Αρμένης, Κωστής Μιχαηλίδης, Γιάννης Κακλέας, ενώ παρουσίασε για δύο χρόνια μαζί με τη Δάφνη Μπόκοτα τα «Παιχνίδια χωρίς σύνορα» της ΕΤ1 και συμμετείχε σε τηλεταινίες και κινηματογραφικές επιτυχίες. Επίσης, δίδαξε υποκριτική στη σχολή της Μαίρης Τράγκα.

Θέλοντας να εξαργυρώσει τη δημοφιλία του αλλά να κάνει και το κέφι του, άνοιξε ένα bar-restaurant στους Αμπελοκήπους, που γρήγορα έγινε στέκι επωνύμων. Επειτα από μια επταετία το πούλησε εν όψει της οικονομικής κρίσης.

Από τον πρώτο γάμο του ο πρωταγωνιστής έχει δύο παιδιά, τον 19χρονο Τζάνο και την 16χρονη Ισμήνη, ενώ από τον δεύτερο γάμο του με την Κύπρια δικηγόρο Πολύμνια Λευτέρη το 2012 έχει μια κορούλα, την 7χρονη Μαρία Αλίκη. Για τα μάτια της ωραίας Πολύμνιας ο Φίλιππος Σοφιανός εγκατέλειψε την Αθήνα και μετακόμισε στη Λευκωσία. «Η σχέση μου σημαίνει πάρα πολλά για να τα παρατήσω όλα και να έρθω στην Κύπρο. Είναι μια μεγάλη απόφαση. Μια σπουδαία κίνηση που έρχεται σε μια στιγμή πολύ σημαντική, αρκετά ώριμη, που μπορώ να τραβήξω μια γραμμή και να πω “προ και μετά Κύπρου”» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του με αφορμή την εγκατάστασή του στο νησί της Αφροδίτης. Και το λάτρεψε. Προσαρμόστηκε αμέσως και έκανε restart στη ζωή του. «Μου θυμίζει την Αθήνα της δεκαετίας του ’60 που οι άνθρωπο είχαν μια επαφή με τον γείτονα, έλεγαν μια καλημέρα και οι πόρτες ήταν ξεκλείδωτες» ανέφερε.

Πριν από τρία χρόνια έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες φήμες χωρισμού. Αστραπιαία ο ίδιος τις διέψευσε με αυστηρό τόνο. Αυτό το διάστημα ο ηθοποιός εμφανίζεται στην κωμωδία του Δημοσθένη Μισιτζή «Απατεών» (Ο Φιάκας) στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, με συμπρωταγωνίστρια τη Ματθίλδη Μαγγίρα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...