Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

«Έφυγε» ο «παπάς των stars»

❱❱ O ιερέας Θωμάς Τσόης ήταν πρωταθλητής του kick boxing, και άφησε τα ρινγκ για να υπηρετήσει την Εκκλησία! Από τη
Μαρία Μεϊμάρη

Μεγάλη θλίψη έχει σκορπίσει στον εκκλησιαστικό αλλά και στον καλλιτεχνικό χώρο της Ελλάδας ο θάνατος του «παπά των σταρ», ιερέα Θωμά Τσόη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 62 χρόνων αφήνοντας πίσω του πλούσιο φιλανθρωπικό έργο!

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Ανω Πατησίων, ιδιαίτερα αγαπητός στο ποίμνιό του, δεν ήταν ένας συνηθισμένος ρασοφόρος. Ηταν πρωταθλητής του kick boxing, το οποίο εγκατέλειψε για να υπηρετήσει την Εκκλησία! 

capture 8

Ομως, και ως υπηρέτης του Θεού δεν εφησύχαζε ποτέ, καθώς διοργάνωνε συχνά συσσίτια για άπορες οικογένειες αλλά και δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας για τις γυναίκες. Μάλιστα, με την ίδια θέρμη που τα έκανε αυτά επισκεπτόταν τα βράδια τα… μπουζούκια για να μαζέψει χρήματα και να βοηθήσει συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη! Αυτός, άλλωστε, ήταν και ένας από τους λόγους που η φήμη του ταξίδεψε ως τη Γαλλία, όπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ανδρα η πρωινή εκπομπή «C’ est un monde» έκανε στον παπα-Θωμά ειδικό αφιέρωμα στις 19 Νοεμβρίου, στο οποίο είχαν μιλήσει οι ενορίτες του.

«Πρέπει να βοηθάμε τους ανθρώπους, να τους στηρίζουμε και να ορθοποδούν. Από τα νιάτα μου έχω συνηθίσει να αγωνίζομαι. Ο αθλητισμός με βοήθησε πολύ στον τρόπο σκέψης και ζωής μου. Γι’ αυτό έχω και αρκετές γνώσεις γύρω από τη διατροφή και φροντίζω όσα ξέρω να τα εφαρμόζω στο καθημερινό διαιτολόγιο των ανθρώπων που τρώνε από το συσσίτιό μας. Βέβαια, πάντα ήμουν κοντά στην Εκκλησία και η ιεροσύνη ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο» είχε δηλώσει στην τελευταία συνέντευξή του ο 62χρονος ιερέας με τα σπινθηροβόλα γαλανά μάτια, ενώ για τις βραδινές… περιπλανήσεις του στα μπουζούκια και στον κόσμο της νύχτας είχε πει στην «Espresso»

dsc 9964

«Στην αρχή τούς κάνει εντύπωση ένας ρασοφόρος στα μπουζούκια, αλλά οι περισσότεροι έρχονται αμέσως κοντά μου να μου μιλήσουν. Χαίρονται όταν με βλέπουν»!

Ο 62χρονος ιερέας είχε ξεκινήσει τη δράση του μοιράζοντας κουπόνια εράνου αγάπης για την ενίσχυση των άπορων συνανθρώπων μας. Ωστόσο, αρκετοί ήταν και οι καλλιτέχνες που είχαν επιλέξει να βοηθήσουν σε… είδος δίνοντας τρόφιμα! Ανάμεσά τους, ο Βασίλης Καρράς, ο οποίος είχε στείλει 200 κιλά λάδι της δικής του σοδειάς μαζί με δύο αυτοκίνητα γεμάτα τρόφιμα, ενώ και ο Αντώνης Ρέμος είχε προσφέρει 2.000 κουτιά γάλα. Ο παπα-Θωμάς είχε επισκεφθεί ακόμα τα καμαρίνια του Νίκου Οικονομόπουλου, της Αμαρυλλίδας, της Πάολας και άλλων γνωστών καλλιτεχνών.

dsc 1292

Εκτός από σημαντικό ποιμαντικό έργο, ο πατέρας Θωμάς Τσόης άφησε πίσω την πρεσβυτέρα του και τα δύο παιδιά του, καθώς και το εγγονάκι του. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στη 1 αύριο το μεσημέρι στον Ναό του Αγίου Ανδρέα Ανω Πατησίων, ενώ η ταφή θα γίνει από το Κοιμητήριο της Καλλιθέας.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...