Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Η Ζωή Κουρούκλη «έσβησε» μία ημέρα πριν από τη συναυλία προς τιμήν της

❱❱ Η Ζωή Κουρούκλη νικήθηκε χθες από τον καρκίνο, ενώ απόψε το βράδυ συνάδελφοί της θα δώσουν συναυλία προς τιμήν τηςΑπό τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Εφυγε από τη ζωή μία ημέρα πριν από το μεγάλο μουσικό πάρτι προς τιμήν της, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών!
Η Ζωή Κουρούκλη άφησε χθες το πρωί την τελευταία πνοή της σε ηλικία 81 χρόνων ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο και απόψε, στις 8 το βράδυ, στο κλειστό γυμναστήριο Αμαρουσίου περίπου 20 μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής θα ενώσουν τις φωνές τους για να μας θυμίσουν τις πιο δυνατές στιγμές της καριέρας της.

Είναι η πρώτη φορά στη χώρα μας που γίνεται μουσικό πάρτι για θανόντα καλλιτέχνη, ο οποίος ακόμη δεν έχει κηδευτεί, με δεδομένο ότι η κηδεία της αξέχαστης τραγουδίστριας θα τελεστεί την Πέμπτη στις 4 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης στη Φιλοθέη.
«Τα πράγματα ήρθαν έτσι, να φύγει η μαμά μια μέρα πριν από την προγραμματισμένη συναυλία της. Η ίδια μας έλεγε πως ‘‘όταν πεθάνω, θέλω να μου κάνετε πάρτι’’, και γι’ αυτό και εμείς σήμερα θα φορέσουμε άσπρα» αποκαλύπτει στην «Espresso» η μεγάλη κόρη της Κατερίνα Καλφοπούλου. Μάλιστα, όπως μάθαμε, στη συναυλία, που θα παρουσιάσει ο Μάκης Δελαπόρτας, θα συμμετάσχει και ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος ανακάλυψε τη Ζωή Κουρούκλη στα 11 της και τη στήριξε καλλιτεχνικά, ενώ με πλακέτα θα την τιμήσει και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Εμφανίσεις

Η Zωή Kουρούκλη εμφανίστηκε στα ταλέντα της Μάντρας του Αττίκ σε ηλικία μόλις τριών ετών (!) και ο θρυλικός καλλιτέχνης, ενθουσιασμένος από το ταλέντο της, είπε στο κοινό: «Πρώτη φορά βλέπω βυζανιάρικα να παίρνουν μέρος στα ταλέντα μας και μάλιστα με τόσο μεγάλη επιτυχία!» Συνέχισε ως παιδί-θαύμα στο θέατρο με τη Μαίρη Αρώνη και άλλα «ιερά τέρατα» της υποκριτικής, ενώ συμμετείχε στους θιάσους που εγκαινίασαν το Ακροπόλ και το Παρκ.

f2 z2 37

Ο πρώτος δίσκος της, 78 στροφών, έχει τον τίτλο «Ερημιά» και κυκλοφόρησε το 1952. Ως τραγουδίστρια του ΕΙΡΤ ερμήνευσε όλους τους μεγάλους συνθέτες (Σπάρτακος, Καπνίσης, Μουζάκης, Μωράκης, Κατσαρός, Πλέσσας κ.ά) και συμμετείχε σε διάφορα φεστιβάλ τραγουδιού, αποσπώντας πολλά βραβεία.
Το 1963 κέρδισε το δεύτερο βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το «Εδώ τελειώνει ο ουρανός» και το 1964 το πρώτο βραβείο με το τραγούδι «Μη λες τίποτα» στο Φεστιβάλ Βαρκελόνης. Το 1965 έκανε στροφή στην καριέρα της και από τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού έγινε «Το κορίτσι των γιεγιέδων» με κοντό μαλλί, μίνι φούστες, μπότες και σουξέ που ξεσήκωναν τη νεολαία, όπως η περίφημη «Τραμοντάνα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες εβδομάδες νωρίτερα η Ζωή Κουρούκλη είχε κινδυνεύσει να πεθάνει πριν από την ώρα της από ένα λάθος στη συσκευή που της χορηγούσε οξυγόνο στο σπίτι της. «Το λάθος ήταν του συντηρητή της εταιρίας που δεν είχε σφίξει καλά μία βαλβίδα στο κύπελλο του νερού» είχε αποκαλύψει τότε στην «Espresso» η μικρότερη κόρη της Ιρις Καλφοπούλου.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...