Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Evgenia

Την καλύτερη περίοδο της ζωής της διανύει η Evgenia,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία αποφυλακίζεται

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

ΣΤΗ… ΣΕΝΤΡΑ: Η Ελένη Φουρέιρα

❱❱ Ο αετός (δεν) πεθαίνει στον αέρα για την Εντέλα Φουρεράι. Ποια Εντέλα; Ποια Φουρεράι; Α, δεν είστε διαβασμένοι… Τη Φουρέιρα, καλέ, το κορίτσι (από το… Μεξικό) που ντρεπόταν για χρόνια να μιλήσει για την αλβανική καταγωγή του, που έβγαινε σε κανάλια και σε περιοδικά και με δάκρυα στα μάτια αρνιόταν κατηγορηματικά ότι έχει γεννηθεί στην πατρίδα του Χότζα, του Τσάμη αρχιληστή που έβαλε το χεράκι του και στον πόλεμο του ’40!

Ναι, αυτό το κορίτσι που του αρέσουν οι ποδοσφαιριστές (ε, πώς να το κάνουμε, η τεστοστερόνη έχει τη χάρη της) και που βρήκε το… κουράγιο να ομολογήσει κάποια στιγμή ότι η μαμά της είναι η Marjeta και ο μπαμπάς της ο Kristaq, βγάζοντας από πάνω της όλα τα ενοχικά σύνδρομα που κουβαλούσε για καιρό, η δόλια. Και να ‘σου ξαφνικά η Εντέλα με καριέρα, δόξα και φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Οχι στο Φιέρι όπου γεννήθηκε, στην Αθήνα.

Ομως η Ελλάδα δεν χωρά ένα καλλιτεχνικό μεγαθήριο σαν την Εντέλα. Πού να χωρέσουν ένα τέτοιο κορμί, μια τέτοια φωνή. Αυτά χωράνε σε μια Eurovision, έστω και με φάλτσα, γιατί, εντάξει, πώς να το κάνουμε, το να εκπροσωπήσει η Φουρεράι τη μαρτυρική Κύπρο στον διαγωνισμό μοιάζει με ανέκδοτο.

Και σαν να μην έφτανε το ανέκδοτο, ήρθε και η πρόκληση από τη μεριά της. Πρόκληση χωρίς προηγούμενο. Ηταν τέτοια η χαρά της όταν συνάντησε τον ομοεθνή της Eugent Bushpepa, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Αλβανία στον μουσικό διαγωνισμό, που δεν κρατήθηκε.

Ενωσε τα καλοσχηματισμένα δάχτυλά της με εκείνα του συναδέλφου της και έφτιαξαν μαζί και χαμογελαστοί τον αετό της «Μεγάλης Αλβανίας», μιας αλυτρωτικής ιδέας που έχουν κάνει σημαία οι εθνικιστές της γειτονικής χώρας. Η Εντέλα πήρε φόρα και τώρα μας ζητάει και τα ρέστα ή καλύτερα -για να κυριολεκτούμε- την Αρτα και τα Γιάννενα. Τι απομένει; Να σε δούμε, κορίτσι μου, και σε κανένα αναμνηστικό «κλικ» με τα καλόπαιδα του UCK. Γιατί από εσένα πλέον όλα μπορεί κανείς να τα περιμένει!

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...