Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Που χάθηκε η Δάφνη

❱❱ Ξεκίνησε στο πλευρό του Πολυκανδριώτη, κυκλοφόρησε έξι δίσκους και έκανε guest εμφάνιση στο σίριαλ «Δυο ξένοι» ❱❱ Η «εξαφάνισή» τηςτο 2001 και τα δύο κελιά που έχτισε με δικά της έξοδασε μοναστήρι της Λέρου

Από τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Υπήρξε μία από τις φίρμες της δεκαετίας του ’90 και κυριάρχησε στις αθηναϊκές πίστες. Τα σουξέ της, πολλά! Για μια ολόκληρη δεκαετία ήταν περιζήτητη. Ωσπου η… εξαφάνισή της από κάθε είδους δημοσιότητα, εδώ και πολλά χρόνια, έκανε συναδέλφους και θαυμαστές να ανησυχήσουν.

Κανείς δεν έμαθε νέα της και κανείς δεν την έχει δει τα τελευταία 17 χρόνια, αφού από το 2000 ζει στην Αμερική, όπου στην περιοχή της Αστόρια διατηρεί το δικό της νυχτερινό κέντρο με την επωνυμία «Τα φιλαράκια», στο οποίο τραγουδά.

Ο λόγος για τη Δάφνη, η οποία μέσα σε μια δεκαετία κατόρθωσε να γίνει ένα από τα πρώτα ονόματα στο καλλιτεχνικό στερέωμα και να συνεργαστεί με πολύ μεγάλα ονόματα, σε μερικά από τα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ανάμεσά τους ο Γιάννης Πάριος, ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Στέλιος Ρόκκος, η Γλυκερία, ο Γιώργος Αλκαίος και ακόμα πολλοί μεγάλοι τραγουδιστές.

Πολύ όμορφη παρουσία, καλλίγραμμη, η Δάφνη Τρύφωνος έκανε καριέρα κυρίως στο ελαφρολαϊκό και το ποπ τραγούδι. Πολύ χαμηλών τόνων, σπανίως έδινε συνεντεύξεις και σπανίως έκανε δημόσιες εμφανίσεις εκτός πίστας.

Γι’ αυτό, άλλωστε, και τα στοιχεία για τη ζωή της που γνωρίζει ο κόσμος είναι ελάχιστα. Γεννήθηκε στην Αθήνα και τελείωσε το 1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, εκεί άλλωστε όπου έμενε και σχεδόν όλα τα χρόνια της ζωής της, μέχρι που αποφάσισε να… εξαφανιστεί. Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στον καλλιτεχνικό χώρο αποφάσισε να μη χρησιμοποιήσει το επώνυμό της και να κάνει καριέρα μόνο με το μικρό της όνομα.

Η μόδα της εποχής

Στα πρώτα της βήματα τα μαλλιά της ήταν αρχικά κόκκινα, αλλά λίγο αργότερα τα έβαψε ξανθά, όπως επέτασσε και η μόδα εκείνης της εποχής. Την ίδια περίοδο έκαναν καριέρα στο τραγούδι η Χριστίνα Φαρμάκη, με την οποία διατηρούν σχέσεις ακόμα και σήμερα, η Μαντώ, η Αλέξια, η Στέλλα Γεωργιάδου, η Σαμπρίνα, η Σοφία Αρβανίτη. Μια εποχή που έβγαλε πολλούς τραγουδιστές, που… έγραψαν στη συνείδηση του κόσμου.

Η Δάφνη έκανε, λοιπόν, την εμφάνισή της το 1990 και αμέσως ξεκίνησε δισκογραφικά με τον Θανάση Πολυκανδριώτη και τον δίσκο «Ξεμυάλισέ με». Ο σπουδαίος συνθέτης, ο οποίος την εποχή εκείνη έδινε τραγούδια σε πολύ μεγάλα ονόματα, κατέταξε την τραγουδίστρια στις νέες, πολύ καλές φωνές της δισκογραφίας.

Αλλωστε όσοι έζησαν τη Δάφνη στα πρώτα της βήματα διαπίστωσαν με την πρώτη ματιά ότι είχε το γκελ για να γίνει πρώτο όνομα. Ωστόσο, δεν χρησιμοποίησε αυτό που λέμε «δημόσιες σχέσεις». Μια από τις καλές της φίλες, αλλά και γειτόνισσά της για πολλά χρόνια υπήρξε η Μπέσσυ Αργυράκη, η οποία θυμάται το ξανθό κορίτσι της δεκαετίας του ’90 να αλωνίζει με φινέτσα πίστες αλλά και τηλεοπτικές εκπομπές.

15 0

Η εμφάνισή της και η φωνή της γοήτευαν πολλούς άνδρες εκείνη την εποχή, που της πρότειναν μέχρι και γάμο, ωστόσο η ίδια δεν αποφάσισε να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας όσο μεσουρανούσε καλλιτεχνικά και βρισκόταν στην Ελλάδα.

Τα σουξέ

Κυκλοφόρησε έξι προσωπικούς δίσκους, με τίτλους «Με άλλο πρόσωπο», «Πράσινα φανάρια», «Τρελή για δέσιμο», «Ταυτότητα», «Καλύτερα», καθώς και δύο cd singles, με μεγάλη απήχηση στο κοινό, ενώ ανάμεσα στα σουξέ της ξεχωρίζουν τα: «Πράσινα φανάρια», «Ολέι, ολέι», «Αλήτισσα» και «Ντιριντάχτα και αμάν». Αίσθηση είχε κάνει επίσης η guest εμφάνισή της στην τηλεοπτική σειρά των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου «Δυο ξένοι».

Ηταν στα μέσα του 2001 όταν η Δάφνη εξαφανίστηκε από όλους και όλα. Κανείς για πολλά χρόνια δεν έμαθε το παραμικρό για το γλυκό κορίτσι του ελληνικού τραγουδιού, που πολλοί νέοι της δεκαετίας του ’90 αγάπησαν μέσα από τα τραγούδια του.

Μόνο μια είδηση, το 2007, είδε το φως της δημοσιότητας και μιλούσε για μια προσφορά της σε μοναστήρι της Λέρου, στο οποίο έχτισε με χρήματά της δύο κελιά. Και μετά ξανά σιωπή… Ωσπου η Δάφνη επανεμφανίστηκε το καλοκαίρι του 2015 σε κάποια στέκια στο Γκάζι.
Οσοι την είδαν την αναγνώρισαν από τα υπέροχα μεγάλα μαύρα μάτια της, καθώς τα μαλλιά της είναι πλέον μαύρα!

Εναν χρόνο νωρίτερα, το 2014, η γλυκιά τραγουδίστρια άνοιξε λογαριασμό στο facebook με το όνομα «Δάφνη Τρύφωνος», όπου ανεβάζει πληροφορίες και φωτογραφίες από τη ζωή της στην Αστόρια, όπου διαμένει μόνιμα τα τελευταία 17 χρόνια. «Περιμένω κάθε καλοκαίρι να βρεθώ στην αγαπημένη μου Ελλάδα» γράφει στα μηνύματά της.

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...