«Σκότωσε» την ελπίδα

❱❱ Αμερικανός καθηγητής εξηγεί γιατί δεν υπάρχει πιθανότητα να συνεχίζεται η ζωή μετά τον θάνατοΗ επιστήμη μπορεί να μας έχει χαρίσει τα δώρα της ιατρικής, των αεροπορικών ταξιδιών και του ίντερνετ, έρχεται όμως να καταρρίψει μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες μας, αυτήν της ύπαρξης μεταθανάτιας ζωής.

Ο Σον Κάρολ, καθηγητής Κοσμολογίας και Φυσικής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, εξηγεί ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να συνεχίζεται η ζωή μετά τον θάνατο, καθώς για να συμβεί κάτι τέτοιο η συνείδηση θα έπρεπε να είναι εντελώς αποκομμένη από το σώμα και από την ύλη γενικότερα.

Απ’ όσο είναι γνωστό μέχρι σήμερα, όμως, η συνείδηση αποτελείται από μια σειρά ατόμων και ηλεκτρονίων. Οι νόμοι του σύμπαντος δεν επιτρέπουν σε αυτά τα σωματίδια να λειτουργήσουν μετά τον θάνατό μας. «Οι ισχυρισμοί ότι κάποια μορφή συνείδησης συνεχίζει να υπάρχει αφού πεθάνει το σώμα μας αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο εμπόδιο: Οι νόμοι της φυσικής δεν επιτρέπουν στις πληροφορίες που έχουν αποθηκευτεί στον εγκέφαλό μας να συνεχίσουν να υφίστανται μετά τον θάνατό μας» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Express». Προς απόδειξη των λεγομένων του, ο Κάρολ παραπέμπει στη Θεωρία Κβαντικού Πεδίου, σύμφωνα με την οποία για κάθε τύπο σωματιδίου υπάρχει ένα πεδίο στο σύμπαν. Για παράδειγμα, όλα τα φωτόνια του σύμπαντος βρίσκονται σε ένα πεδίο και όλα τα ηλεκτρόνια σε ένα άλλο.

Επιβίωση της ψυχής

Αν η ζωή συνεχιζόταν μετά τον θάνατο, σε κάποια μορφή, τότε οι έρευνες στα κβαντικά πεδία θα είχαν αποκαλύψει «σωματίδια πνευμάτων» και «πνευματικές δυνάμεις». «Αν όμως δεν υπάρχει τίποτε άλλο, πέρα από τα άτομα και τις γνωστές δυνάμεις, τότε δεν υπάρχει τρόπος επιβίωσης της ψυχής μετά τον θάνατο» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι μόλις αυτό γίνει αποδεκτό από τους επιστήμονες, τότε θα αρχίσουμε να κατανοούμε πραγματικά τον τρόπο λειτουργίας του ανθρώπινου μυαλού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ