Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

«Πάπισσες» σε fashion τσίρκο

❱❱ Οι VIP καλεσμένοι της φιλανθρωπικής εκδήλωσης έπρεπε να συνδυάσουν μόδα και αριστουργήματα της θρησκευτικής τέχνηςΑπό την
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Ξεχάστε το Halloween. Οι celebrities φορούν τα «αποκριάτικά» τους την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, στο ετήσιο φιλανθρωπικό event του Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute, που έγινε στη Νέα Υόρκη, φροντίζοντας μάλιστα να είναι πάντα καλά διαβασμένοι για να μη βγουν εκτός του θέματος που επιλέγει κάθε φορά η πρόεδρος του gala Αν Γουίντουρ.

Το δεύτερο πιο απαιτητικό «χαλί», ύστερα από αυτό των Οσκαρ, κατακλύστηκε φέτος από… celebrities με πετραχήλια, μια και το θέμα «Ουράνια σώματα: Μόδα και καθολική φαντασία» επέβαλε στους καλεσμένους να συνδυάσουν τη μόδα με τα αριστουργήματα της θρησκευτικής τέχνης.

Παπικές τιάρες, φτερά αγγέλων, υπερμεγέθεις σταυροί και σιδερόπλεχτα μπούστα, που παρέπεμπαν στις Σταυροφορίες, είχαν την τιμητική τους, με τους σχεδιαστές να αφήνουν τη φαντασία τους να οργιάσει προς τέρψιν των θεατών.

Οικοδέσποινες του φετινού event, στο πλευρό της διευθύντριας της «Vogue», ήταν η Αμάλ Κλούνεϊ και η Ντονατέλα Βερσάτσε, ενώ η guest list απαρτιζόταν από όλα τα μεγάλα ονόματα της σοουμπίζ, που είχαν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, αφού από φέτος ο θεσμός εισήγαγε κατώτερο όριο ηλικίας. Αιτία, η περσινή φωτογραφία της ανήλικης Ελ Φάνινγκ με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, που αποτέλεσε αφορμή δριμείας κριτικής.

Ως συνήθως, το event άρχισε με ένα κοκτέιλ, στη διάρκεια του οποίου οι καλεσμένοι φωτογραφίζονταν στο εκρού χαλί και εξερευνούσαν τη νέα έκθεση, και ολοκληρώθηκε με δείπνο, στο τέλος του οποίου, σε μια εμφάνιση-έκπληξη, η Μαντόνα τραγούδησε το «Like a prayer».

Το θέμα του ετήσιου Met Gala είναι πάντοτε εμπνευσμένο από την έκθεση που φιλοξενεί τη δεδομένη χρονική στιγμή το Ινστιτούτο Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης. Η φετινή έκθεση είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ και εκτείνεται σε τρεις διαφορετικούς χώρους, περιλαμβάνοντας από παπικά άμφια μέχρι δημιουργίες της Κοκό Σανέλ, που είχε τελειώσει σχολή καλογριών.

Οπως ήταν αναμενόμενο, μια μεγάλη μερίδα καθολικών εξέφρασε την οργή της για το «βλάσφημο» και «ασεβές» θέμα, που ενθάρρυνε τους σταρ να ντυθούν με χριστιανικού τύπου ρούχα.

Δείτε παρακάτω όλες τις φωτογραφίες:

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ 

spl1693349 004

Το ιταλικό δίδυμο Dolce & Gabbana ξεπέρασε τον εαυτό του αυτή τη φορά, με τη χρυσοποίκιλτη τουαλέτα που έραψε ειδικά για την περίσταση και την οποία συμπλήρωνε… μια φάτνη για καπέλο.

Ριάνα

spl1693314 011 copy

Ηταν αναμφίβολα η πιο πολυσυζητημένη παρουσία του event, παντρεύοντας το sex appeal της με την παπική τιάρα, σε ένα περίτεχνο μίνι σύνολο διά χειρός John Galliano.

Μπλέικ Λάιβλι

spl1693752 009

Ηταν από τις πιο πολυαναμενόμενες εμφανίσεις, καθώς είχε διαρρεύσει ότι η μπορντό τουαλέτα της, διά χειρός Versace, είχε χρειαστεί 600 εργατοώρες για την ολοκλήρωσή της.

Τζάρεντ Λέτο

spl1693697 027

Ο οίκος Gucci δημιούργησε ειδικά για εκείνον ένα αναγεννησιακού τύπου κοστούμι, εμπνευσμένο από τον Θεάνθρωπο.

Μαντόνα

spl1693255 002

Για κάποια που έχει αφοριστεί μια-δυο φορές από την Kαθολική Eκκλησία, η Μαντόνα όχι μόνο ήταν εντός θέματος με τη μαύρη Jean Paul Gaultier δημιουργία της, αλλά ήταν και αρκετά συντηρητική για τα δεδομένα της. 

Κέιτι Πέρι

spl1693349 035

Λίγο έλειψε να αναγκαστεί να πετάξει με τα τεράστια αγγελικά φτερά της για να φτάσει στο event, αφού η ανοιχτή vintage Rolls Royce που τη μετέφερε έμεινε ένα τετράγωνο πριν. Το φόρεμά της ήταν δημιουργία Versace.

Τζένιφερ Λόπεζ

19477177

Η Λατίνα σταρ στράφηκε στον Ολιβιέ Ρουσό του οίκου Balmain για να της ράψει μια περίτεχνη τουαλέτα με έναν γιγάντιο σταυρό στο μπούστο, ουρά με φτερά και το βαθύ σκίσιμο που τόσο αγαπάει.

Αμάλ Κλούνεϊ

spl1693705 009

Για εμάς τους αδαείς, η εμφάνισή της έμοιαζε λίγο εκτός θέματος, ωστόσο η δημιουργία του Richard Quinn βόλευε για να κρύψει κάτω από τη μακριά ουρά της τα δίδυμα, όπως είπε χιουμοριστικά ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Ιλον Μασκ

elon musk 19477162

Ντυμένος καθολικός ιερέας, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας συζητήθηκε περισσότερο για την επιλογή συντρόφου, καθώς εμφανίστηκε με τη νέα αγαπημένη του, τη μουσικό Κλερ Μπουσέ, γνωστή και ως Grimes, που θύμιζε μέλος της οικογένειας Ανταμς.

offer

{{-PCOUNT-}}38{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...