Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Άρχισε η δίκη για το σουσάδικο της κόκας με τους VIP πελάτες

❱❱ Η πολύκροτη υπόθεση με το κύκλωμα, το οποίο με έδρα γνωστό ρεστοράν του Κολωνακίου «έσπρωχνε» ναρκωτικά στην κοσμική ΑθήναΠρεμιέρα με… ηχηρές απουσίες έκανε η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του κυκλώματος κοκαΐνης, που, με έδρα το γνωστό sushi bar Li Li Shu στο Κολωνάκι, φέρεται ότι εφοδίαζε με ναρκωτικές ουσίες πρόσωπα του καλλιτεχνικού αλλά και του επιχειρηματικού χώρου. 

qe45t 1Ούτε ένας από τους επώνυμους κατηγορουμένους της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων οι πασίγνωστες ηθοποιοί Χριστίνα Παππά και Δήμητρα Ματσούκα, ο γνωστός παρουσιαστής Θέμης Γεωργαντάς, ο Βασίλης Σταθοκωστόπουλος του Φώτη, η σύζυγος του Θωμά Λιακουνάκου, Νατάσα, ένας σεναριογράφος αλλά και γόνοι ισχυρών επιχειρηματικών οικογενειών, δεν παρευρέθηκε στη δικαστική αίθουσα, αλλά όλοι επέλεξαν να εκπροσωπηθούν από τους συνηγόρους τους, οι οποίοι πήραν στις 9 το πρωί θέση μάχης στα έδρανα.

Χωρίς φυσική παρουσία αλλά με εκπροσώπηση από δικηγόρο εμφανίστηκε στο δικαστήριο και ο… εξαφανισμένος εγκέφαλος του κυκλώματος! Πρόκειται γα τον 56χρονο συνιδιοκτήτη του «αρχηγείου» της κόκας Σταύρο Περουκίδη, ο οποίος φέρεται ότι είχε το… γενικό πρόσταγμα και καταζητείται από τις Αρχές!
Τελικά, η δίκη των συνολικά 27 κατηγορουμένων στην υπόθεση που βαρύνονται κατά περίπτωση για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών και σύσταση, διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διεκόπη γα τις 12 Ιουνίου, ύστερα από σχετικά αιτήματα που υπέβαλαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων. Μετρημένοι στα δάχτυλα ήταν οι κατηγορούμενοι που παρευρέθηκαν στην αίθουσα του Εφετείου, κάποιοι εκ των οποίων είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους στη 13η τακτική ανακρίτρια και αφέθηκαν ελεύθεροι το περασμένο καλοκαίρι.

Στις 220 σελίδες του κλητήριου θεσπίσματος περιγράφονται αναλυτικά η δράση, οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι για να καμουφλάρουν τη δράση τους, αλλά και το αλισβερίσι με μέλη της σοουμπίζ που ικανοποιούσαν το πάθος τους για τη λευκή σκόνη με συχνές επισκέψεις στο πασίγνωστο σουσάδικο!

Εθισμένοι χρήστες

«Στην Αθήνα, κατά τους παρακάτω αναφερόμενους χρόνους έκαστος με μια ή περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος χωρίς να είναι τοξικομανείς, δηλαδή πρόσωπα που έχουν αποκτήσει την έξη της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και αδυνατούν να την αποβάλουν με τις δικές τους δυνάμεις, διέπραξαν το έγκλημα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, με τη μορφή αγοράς, από άλλα πρόσωπα, ποσοτήτων απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους κατά τα κατωτέρω, ειδικότερα αναφερόμενα, πράξη με την οποία συντελείται κυκλοφορία ναρκωτικών ουσιών» αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα για τους επώνυμους Αθηναίους που εμπλέκονται στην υπόθεση. Στη δικογραφία «φωτιά», που ταρακούνησε την εγχώρια σοουμπίζ, περιλαμβάνονται και οι τηλεφωνικές συνομιλίες των κατηγορούμενων προσώπων, που αποκαλύπτουν εκτενώς τις ιεραρχικές δομές της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και τα σκοτεινά ραντεβού με τους πελάτες, που έφταναν στο σημείο να… εκλιπαρούν για ένα γραμμάριο κοκαΐνης.

Κάλυπταν τα νώτα τους

Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα φρόντιζαν να καλύπτουν με προσοχή τα νώτα τους, χρησιμοποιώντας κωδικές λέξεις, όπως «βιογραφικό», «τραπέζι», «μπουκάλι», «marlboro», «μηχανάκι», «σετ φούστα, μπλούζα», «ατομάκι», «πράσινο ελληνικό», κάθε φόρα που αναφέρονται στις παράνομες συναλλαγές τους.

Πάντως, στις εξηγήσεις που έδωσαν στις Αρχές οι διάσημοι πελάτες του Li Li Shu κάποιοι κάνουν λόγο για περιστασιακή χρήση ναρκωτικών ουσιών αποδίδοντάς την στον… ευαίσθητο ψυχισμό τους αλλά και σε δύσκολες περιόδους της ζωής τους, ενώ άλλοι αρνούνται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση, λέγοντας πως ήταν απλώς πελάτες του εστιατορίου της οδού Δεινοκράτους. Τον λόγο, ωστόσο, πλέον θα έχουν οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων, που θα κληθούν να κρίνουν εάν υπάρχει και ποιος είναι ο βαθμός εμπλοκής των κατηγορουμένων στο κύκλωμα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...