Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

«Κλαψιάρα» η Eurovision

❱❱ Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι μετά το 2006 στον διαγωνισμό κερδίζουν τα δακρύβρεχτα τραγούδιαΤο upbeat κομμάτι της Φουρέιρα για την Κύπρο θεωρείται φαβορί για τον αποψινό τελικό της Eurovision, αλλά τα στατιστικά λένε άλλα. Μετά το 2006 η συνταγή της επιτυχίας φαίνεται να είναι το τραγούδι να… κλαίει από μελαγχολία. Οπως αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ του το BBC, που παραθέτει πληθώρα στατιστικών στοιχείων, πηγή των οποίων είναι το Spotify, που επιβεβαιώνουν αυτό το συμπέρασμα, στους οκτώ από τους 12 τελευταίους διαγωνισμούς, στο νούμερο 1 βρέθηκαν τραγούδια που ήταν πιο θλιβερά. Ενδεικτικό είναι το τραγούδι του περσινού Πορτογάλου νικητή Σαλβαντόρ Σομπράλ, το «Amar Pelos Dois».

«Τα τραγούδια της Eurovision είναι συστηματικά όλο και πιο μελαγχολικά και οι φετινές συμμετοχές είναι 30% πιο θλιμμένες από αυτές του 2006» αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ. Γεωγραφικά, το μουσικό «βασίλειο» της μελαγχολίας εκτείνεται στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη, αλλά… ξανοίγει στο πιο πρόσχαρο στα μέρη μας αλλά και στη Σκανδιναβία. Ο ίδιος ο μουσικός διαγωνισμός επιδρά στην ψυχολογία κάθε συμμετέχουσας χώρας και πέρα από τη διάθεση του τραγουδιού.

Οπως προκύπτει από ελληνοβρετανική έρευνα, η ίδια η συμμετοχή αλλά πολύ περισσότερο η διάκριση συνδέεται με αυξημένη ψυχική ευφορία και ικανοποίηση των κατοίκων της χώρας από τη ζωή τους! Ακόμη και άσχημα αν πάει η συμμετοχή της χώρας, πάλι οι πολίτες της χώρας νιώθουν καλύτερα από το να μην είχε συμμετάσχει καθόλου, επισημαίνει η μελέτη του Imperial College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον δρα Φίλιππο Φιλιππίδη της Σχολής Δημόσιας Υγείας.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα