Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Από την Ντάνα στην νταρντάνα

❱❱ Η εκκεντρική Ισραηλινή που κέρδισε τη Φουρέιρα στη Eurovision 
❱❱ To παράπονο για το αλβανικό 12άρι και η ικανοποίησή της για τη δεύτερη θέση της ΚύπρουΕφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό. Η πληθωρική Νέτα Μπαρζιλάι από το Ισραήλ κατάφερε με το «Toy» της να… σβήσει τελικά τη φλόγα του «Fuego» και της Ελένης Φουρέιρα λίγο πριν από την κορυφή. Και κάπως έτσι η Κύπρος τερμάτισε δεύτερη στον 63ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Altice Arena στη Λισαβόνα.

Πρόκειται ωστόσο για την καλύτερη θέση που έχει λάβει το νησί της Αφροδίτης στην ιστορία του θεσμού μέχρι σήμερα. Δικαίως, λοιπόν, η Φουρέιρα αποθεώθηκε στα social media, με Κύπριους και Ελληνες φαν της να γράφουν ότι είναι πρώτη στις καρδιές τους.

2356w3 3

Για ακόμη μια χρονιά το τελικό αποτέλεσμα προέκυψε από συνδυασμό της βαθμολογίας των κριτικών επιτροπών των χωρών και της ψήφου του τηλεοπτικού κοινού της Ευρώπης. Οι επιτροπές έφεραν τη συμμετοχή της Κύπρου στην πέμπτη θέση με 183 βαθμούς, ενώ από την «κάλπη» του televoting η Φουρέιρα πήρε άλλους 253, συγκεντρώνοντας συνολικά 436, έναντι της νικήτριας συμμετοχής του Ισραήλ που έλαβε 529 βαθμούς. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Αυστρία με 342 βαθμούς, η Γερμανία με 340 βαθμούς και η Ιταλία με 308 βαθμούς.

Την ιταλική συμμετοχή με το ανδρικό ντουέτο Ερμάλ Μέτα και Φαμπρίτσιο Μορό και το κομμάτι «Non Mi Avete Fatto Niente» τίμησε, μεταξύ άλλων, με το 12άρι της και η κριτική επιτροπή της Αλβανίας. Βλέπετε, ο Ερμάλ είναι κατά το ήμισυ αλβανικής καταγωγής. Θέλετε και το πιο ενδιαφέρον στοιχείο; Ο εν λόγω καλλιτέχνης έχει γεννηθεί κι αυτός στην πόλη Φιέρι, όπως η Ελένη Φουρέιρα, η οποία πήρε 10 βαθμούς από την επιτροπή της πατρίδας της, γεγονός που πιθανότατα της άφησε πικρή γεύση. Από την άλλη μεριά, βέβαια, η εκπρόσωπος της Κύπρου βαθμολογήθηκε με άριστα και από επιτροπές χωρών που δεν περίμενε, όπως η Ιρλανδία. «Είναι τεράστιο αυτό το πράγμα που έχει συμβεί. Είναι σπουδαίο. Λέω ευχαριστώ, αλλά δεν ξέρω αν φτάνει αυτό. Μόνο δάκρυα χαράς έχω» δήλωσε η τραγουδίστρια λίγο μετά το φινάλε του τελικού και φώναξε με χαρά στους θαυμαστές της που περίμεναν: «Είμαστε νικητές».

2356w3 4

Τα αποτελέσματα της Ελλάδας ανακοίνωσε η Ολύνα Ξενοπούλου σε μια μάλλον άτυχη στιγμή της καριέρας της, αφού θέλησε να κάνει χιούμορ αλλά δυστυχώς δεν της βγήκε. «Το 12άρι πάει στο… “La La Land”» είπε και καμία από τις δύο παρουσιάστριες της Eurovision δεν φάνηκε να ενθουσιάζεται με το… κρύο ελληνικό χιούμορ. «Συγγνώμη, δεν είμαστε στα Οσκαρ» συνέχισε η Ολύνα, με τις οικοδέσποινες του διαγωνισμού να σχολιάζουν «Οχι». Η Ελλάδα έδωσε το άριστα στην Κύπρο, 10 στη Μολδαβία, 8 στη Σουηδία, 7 στην Αλβανία, 6 στην Ουγγαρία, 5 στη Γαλλία, 4 στο Ισραήλ, 3 στην Εσθονία, 2 στη Σερβία και 1 βαθμό στην Ιταλία.

Η 25χρονη νικήτρια τραγουδούσε σε γάμους και υπηρέτησε στο ναυτικό

«Δεν έχετε άλλες τραγουδίστριες;» ρωτούσαν οι νύφες στο Ισραήλ τους αρμοδίους επί των γαμήλιων δεξιώσεων, όταν έβλεπαν τις φωτογραφίες της Νέτα Μπαρζιλάι. Οπως αποκάλυψε η ίδια στο BBC, είχε δεχτεί μεγάλη απόρριψη για τα κιλά της, ακόμη και ως τραγουδίστρια γάμων. Ομως αυτή ακριβώς η πληθωρική εμφάνισή της ίσως και να έπαιξε τελικά ρόλο στη νίκη της. Είκοσι χρόνια μετά τον θρίαμβο της Ντάνα Ιντερνάσιοναλ η ιστορία της Eurovision επαναλαμβάνεται για το Ισραήλ, τούτη τη φορά με μια αξιαγάπητη… νταρντάνα, η οποία κατέκτησε τις καρδιές των Ευρωπαίων. «Ημουν παχιά. Είμαι παχιά. Ακουγα ότι δεν πρέπει να φοράω κοντές φούστες… Να προτιμάω το μαύρο χρώμα για να με κόβει, αλλά ποτέ δεν έδωσα σημασία. Οταν είσαι διαφορετικός και όταν είσαι παχύς, δεν αισθάνεσαι πολλές φορές αποδεκτός. Γιατί όμως θα πρέπει να με απασχολεί αυτό;» σημείωσε στο βρετανικό κανάλι και, όπως αποδείχτηκε, καλά έκανε!

2356w3 1

Η 25χρονη Νέτα γεννήθηκε στο Χοντ Χασαρόν, όπου κατοικεί μέχρι σήμερα. Σε νεαρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά της στη Νιγηρία, όπου έζησε για τέσσερα χρόνια προτού επιστρέψει στο Ισραήλ. Πριν από την υποχρεωτική στρατολόγησή της στις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις συμμετείχε έναν χρόνο στο εθελοντικό πρόγραμμα των παραστρατιωτικών ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων και πραγματοποίησε τη στρατιωτική θητεία της στο ισραηλινό ναυτικό. Η ίδια παρακολουθούσε για χρόνια το σόου ταλέντων «The Next Star», ωστόσο δεν τολμούσε να πάρει μέρος στις οντισιόν. Οταν αποφάσισε να κάνει τελικά το επόμενο βήμα, δείχνοντας το ταλέντο της, απέκτησε αμέσως φανατικό κοινό. Οπως αναφέρει η ίδια, το τραγούδι της «Toy» είναι γραμμένο για το κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής κακοποίησης. «Είναι ωραίο οι γυναίκες να αποκτούν φωνή. Το τραγούδι είναι για τον καθένα που θέλει να είναι ο εαυτός του» υπογραμμίζει.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

ΦΑΝ ΤΗΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ

2356w3 2

Φαν της Ελένης Φουρέιρα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ και ο σύζυγός του Γκοτιέ Ντεστενέ, οι οποίοι συναντήθηκαν μαζί της το βράδυ του Σαββάτου, λίγο πριν η τραγουδίστρια ανέβει στη σκηνή της Eurovision. Ο κ. Μπετέλ, μάλιστα, της απένειμε το τιμητικό βραβείο Marcel Bezençon Artistic Award, το οποίο δίνεται κάθε χρόνο στον καλύτερο καλλιτέχνη του διαγωνισμού της Eurovision όπως ψηφίζεται από τους σχολιαστές των χωρών. Το πρωθυπουργικό ζεύγος δεν παρέλειψε να ποζάρει στον φωτογραφικό φακό με την εντυπωσιακή εκπρόσωπο της Κύπρου, η οποία έχει τεράστια απήχηση στην gay κοινότητα, και το «κλικ» έκανε σε χρόνο ρεκόρ τον γύρο του διαδικτύου.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΚΑΝΕ «ΝΤΟΥ» ΣΤΗ… ΒΡΕΑΤΑΝΙΑ

2356w3 5

Η live παρουσίαση του τραγουδιού της Βρετανίας, και συγκεκριμένα η ερμηνεία της SuRie, διακόπηκε λίγα δευτερόλεπτα προτού ολοκληρωθεί από έναν άγνωστο άντρα (φωτό), ο οποίος ανέβηκε τρέχοντας πάνω στη σκηνή. Ντυμένος με μια φόρμα, κατάφερε να βρεθεί για λίγο κοντά στην τραγουδίστρια και της άρπαξε το μικρόφωνο φωνάζοντας κάτι για τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι άνδρες της ασφάλειας αμέσως έτρεξαν από πίσω του και τον απομάκρυναν από τη σκηνή, δίνοντας έτσι τέλος στο ευτράπελο. Στο μεταξύ, σχολιάστηκε έντονα στα social media και το αμήχανο φιλί που έδωσε στη Νέτα (μαζί με το βραβείο) ο Σαλβαντόρ Σομπράλ. Κι αυτό διότι ο περσινός νικητής της Eurovision, που υπεβλήθη πριν λίγο καιρό σε μεταμόσχευση καρδιάς, είχε εκφραστεί πολύ αρνητικά για το τραγούδι του Ισραήλ σε συνέντευξή του πριν από λίγες ημέρες.

Στο κόκκινο η τηλεθέαση

«Fuego» και στη θεαματικότητα! Σε πείσμα πολλών η Eurovision αποδεικνύει κάθε χρόνο ότι είναι ένα από τα πιο εμπορικά οπτικοακουστικά προϊόντα της ΕΡΤ, που γεμίζουν τον… κουμπαρά! Στο κόκκινο έφτασε, λοιπόν, η τηλεθέαση του τελικού το βράδυ του Σαββάτου! Η EΡΤ σημείωσε μέσο όρο στο γενικό σύνολο 47,9%, με το υψηλότερο τέταρτο (01.15-01.29) να φτάνει στο 66,1%.

Στο δυναμικό κοινό, ο μεγάλος τελικός είχε μέσο όρο 53,3%, ενώ στο ίδιο τέταρτο (01.15-01.29) ανέβηκε στο 69,5%. Τέτοια νούμερα είχε αρκετό καιρό να δει η δημόσια τηλεόραση… Αντε τώρα και στο Μουντιάλ!

Αξίζει να αναφερθεί ότι αντίστοιχα στην Κύπρο η τηλεθέαση άγγιξε το μυθικό 93,4%.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...