Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Βουτηγμένος στο… αίμα ο Δημήτρης Αρβανίτης

❱❱ Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης μιλάει για τη σειρά «Εγκλημα και πάθος» που έρχεται τον Οκτώβριο στον ΑΝΤ1Από τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Ενα βήμα πριν υπογράψει με τον ΑΝΤ1 για τη νέα τηλεοπτική σεζόν βρίσκεται ο σκηνοθέτης των επιτυχιών «Κλεμμένα όνειρα», «Δικαίωση» και «4xxx4» Δημήτρης Αρβανίτης. Ο δημιουργός, που κινείται με μαεστρία ανάμεσα στο δράμα και στην κωμωδία, αυτήν τη φορά θα προσεγγίσει τις αστυνομικές σειρές μυστηρίου.

Βέβαια, όπως είπε ο ίδιος στην «Espresso» βγαίνοντας από το μοντάζ, όπου επιμελήθηκε το πρώτο πιλοτικό επεισόδιο του νέου σίριαλ, με αυτό το είδος είχε ασχοληθεί και στο παρελθόν στο Mega, καθώς υπέγραψε 24 επεισόδια της σειράς «Επάγγελμα ρεπόρτερ», τα οποία αφορούσαν θέματα της επικαιρότητας. Δηλαδή, ήταν μια doc fiction παραγωγή, της οποίας ο Δημήτρης Αρβανίτης δηλώνει λάτρης. Ετσι, από τον Οκτώβριο του 2018 το κανάλι του Αμαρουσίου θα φιλοξενήσει τη σειρά-ντοκιμαντέρ «Εγκλημα και πάθος», της οποίας τόσο η σκηνοθεσία όσο και η συγγραφή του σεναρίου έχουν καθαρά κινηματογραφική ματιά.

Ο σκηνοθέτης, που αυτήν την περίοδο κάνει αλλεπάλληλες οντισιόν τόσο για να επιλέξει την ομάδα των ηθοποιών όσο και για στελεχώσει τη δημοσιογραφική ομάδα που θα αναλάβει την έρευνα εγκλημάτων πάθους, τα οποία έγιναν γνωστά στο πανελλήνιο, αλλά και την επιστημονική ομάδα (ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, ιατροδικαστές, αστυνομικοί, δικηγόροι, οικογενειακοί σύμβουλοι) που θα αναλύει τα δραματοποιημένα γεγονότα της σειράς, μας μίλησε για τον κεντρικό άξονα της νέας τηλεοπτικής ιδέας του.

Αβυσσος η ψυχή

«Πάντα μου έκαναν εντύπωση τα εγκλήματα πάθους. Πώς ένας άνθρωπος από τον απόλυτο έρωτα φτάνει στο απόλυτο μίσος και στην αφαίρεση της ζωής του αγαπημένου του προσώπου; Δεν μπορούσα να κατανοήσω την άβυσσο της ψυχής του, τη ζήλια, την εκδίκηση, την κτητικότητα, την παράνοια, τον παραλογισμό. Στα ερωτικά εγκλήματα υπάρχει πάντα το ελαφρυντικό του “εν βρασμώ ψυχής”, όπως λένε και στις δικαστικές αίθουσες, αλλά σε πολλά εγκλήματα που ανατρέχω στο παρελθόν έχω διαπιστώσει ότι ο θύτης έχει σχεδιάσει και έχει προμελετήσει το έγκλημα» αναφέρει στην «Espresso» ο σκηνοθέτης και συμπληρώνει:

«Η ψυχρότητα κάποιων δολοφόνων, που σκότωσαν το αντικείμενο του πόθου τους και μετά το έπαιζαν άνετοι και το έψαχναν κιόλας, παραπλανώντας τις αστυνομικές Αρχές, είναι κάτι που μόνο ειδικοί επιστήμονες μπορούν να μας αναλύσουν, γιατί εγώ, ως δημιουργός, αδυνατώ. Ολες οι ιστορίες, λοιπόν, που θα δραματοποιήσουμε θα είναι αληθινές και θα έχουν απασχολήσει τα εγχώρια ΜΜΕ».

Η σειρά θα προβάλλεται μία φορά την εβδομάδα και τα επεισόδιά της θα είναι ωριαία. Μάλιστα, το πιλοτικό επεισόδιο ασχολείται με την απόδραση μιας ψυχιάτρου και ενός καταδίκου από τις Φυλακές Κορυδαλλού, μια υπόθεση πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα της εποχής στην οποία συνέβη. Για τον Δημήτρη Αρβανίτη, αυτή η doc fiction παραγωγή είναι ένα μεγάλο στοίχημα, καθώς, όπως μας αποκάλυψε, ο ίδιος λατρεύει ξένες σειρές-ντοκιμαντέρ, όπως είναι το «Deadly women» και το «Dark minds».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...