Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Θάνος Καλλίρης: Πήγαινα διακοπές με πασίγνωστο μοντέλο και δεν το μάθαινε κανείς

❱❱ Ο Θάνος Καλλίρης, το pop idol των 90s, μιλά για την καριέρα του, τη Ναταλία Γερμανού και τα μυστικά του 
❱❱ Το μικρόβιο της μουσικής που ήταν στο dna του, η εμπιστοσύνη σε λάθος ανθρώπους και η εποχή που βρισκόταν στο ναδίρΑπό την
ΚΛΑΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Αισιόδοξος, αειθαλής, πάντα χαμογελαστός και γεμάτος ενέργεια! Εχει γράψει τουλάχιστον 200 τραγούδια, όλα όμορφα. Διαθέτει τρυφερή χροιά φωνής, που τον κάνει μοναδικό! Μεσουράνησε τη δεκαετία του ’90, αλλά δεν υπήρξε ποτέ διάττοντας αστέρας.

Βρίσκεται ακούραστα στον χώρο και συνεχίζει να δημιουργεί. Συναντήσαμε τον Θάνο Καλλίρη στο σπίτι του στην Κηφισιά και μας άνοιξε το… βιβλίο της ζωής του!

Πού γεννηθήκατε και πότε;

Γεννήθηκα στις 13 Αυγούστου του 1962 στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί μεγάλωσα και πολύ αργότερα ήρθα στα βόρεια προάστια.

Τι εικόνες έχει ένα παιδί που μεγαλώνει στο κέντρο της Αθήνας;

Εκείνες οι εποχές, τέλη ’60 αρχές ’70, ήταν της μεγάλης ανοικοδόμησης. Θυμάμαι παντού να χτίζονται πολυκατοικίες και να παίζουμε στα μπετά και στα γιαπιά.

Εχω ζήσει πολύ έντονα την έννοια της γειτονιάς, της πλατείας, όλοι να παίζουμε παρέα… Εχω πολύ ωραίες αναμνήσεις.

Ως παιδί πώς ήσασταν;

Ζωηρός πολύ! (Γέλια) Ημουν γεμάτος ζωή, χαρούμενο παιδί, της παρέας.

Πότε «μολυνθήκατε» από το μικρόβιο μουσικής;

Ηταν γραμμένο στο DNA μου. Ο παππούς μου, ο αδερφός της γιαγιάς μου, Κώστας Μπέζος ήταν το όνομά του, έγραφε τραγούδια. Εγραψε ίσως το πιο διάσημο ρεμπέτικο τραγούδι, την «Παξιμαδοκλέφτρα». Ηταν κολλητός με τον Αττίκ. Πέθανε από φυματίωση στην Κατοχή, πολύ νέος.

Και ο μπαμπάς μου ήταν μουσικός επίσης, έπαιζε κιθάρα. Ο Τίτος Καλλίρης. Εχει παίξει με όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες της εποχής του. Χατζιδάκι, Ξαρχάκο, Κατσαρό, Μουζάκη κ.λπ.

Αρα μεγαλώσατε μέσα στη μουσική…

Εβλεπα τον μπαμπά μου να παίζει κιθάρα. Τη γρατσουνούσα κι εγώ, αλλά άργησα να την πιάσω. Πήγαινα β’ λυκείου όταν ζήτησα να πάρω κιθάρα για μένα. Είμαι αυτοδίδακτος, αλλά προχώρησα πολύ γρήγορα. Με απίστευτα πολλές ώρες προσωπικής μελέτης. Η μάνα μου κλείδωνε τις κιθάρες για να διαβάσω κι εγώ είχα βγάλει αντικλείδι! Στη γ’ λυκείου πήγα ωδείο, αλλά για φωνητική, πιάνο και αρμονία. Οχι για κιθάρα. Δεν τελείωσα τίποτα. Πήγα κατευθείαν φαντάρος. Αλλωστε, δεν χρειάζεται να σου μάθουν να γράφεις μουσική. Ή το ’χεις το ταλέντο ή δεν το ’χεις.

Ποια ήταν η στιγμή που σας άλλαξε τη ζωή;

Ηταν το 1987. Γράψαμε ένα τραγούδι με τον φίλο μου Βασίλη Δερτιλή -ήμασταν οι Bang τότε- και αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στη Eurovision. Τότε γινόταν διαγωνισμός, όχι ανάθεση, και υπήρχαν πολλές συμμετοχές. Στην κριτική επιτροπή πρόεδρος ήταν η Δήμητρα Γαλάνη. Κερδίσαμε, λοιπόν, το πρώτο βραβείο και πήγαμε στη Eurovision με πολλά όνειρα. Είχαμε πολύ μοντέρνο τραγούδι για τα ελληνικά δεδομένα και την εποχή. Βγήκαμε δέκατοι στους είκοσι δύο. Στενοχωρήθηκα πολύ. Δεν έβλεπα τον λόγο γιατί να μην είμαστε στην πεντάδα. Εκτός από το πρώτο που άξιζε, δεν θυμάμαι να μου άρεσε κανένα τραγούδι περισσότερο από το δικό μου, και δεν το λέω με έπαρση.

thanos kalliris photos

Επειτα από αυτό;

Γίναμε σε μία νύχτα τα απόλυτα pop idols των κοριτσιών! Τα πλάνα μας ήταν για το εξωτερικό. Γύρισα τον κόσμο από το ’87 μέχρι το ’90. Τότε η Ελλάδα δεν ήταν για συγκροτήματα. Δεν ήξεραν πώς να μας βγάλουν στη σκηνή. Αποφασίσαμε να τελειώσουμε, λοιπόν, με το συγκρότημα κι έτσι κυκλοφόρησα τον πρώτο μου δίσκο και έκανα την καριέρα που ξέρετε.

Μια και η Eurovision έγινε η αφορμή να αρχίσετε την καριέρα σας, πείτε μου την άποψή σας για τον φετινό διαγωνισμό.

Το περίμενα ότι θα κερδίσει το Ισραήλ, γιατί είχα παρακολουθήσει τι λεγόταν και η νεολαία την έφερνε πολύ ψηλά τη Νέτα. Ηθελα, βεβαίως, να βγει η Κύπρος. Την άξιζε την πρωτιά. Πολύ ωραία εμφάνιση, εκπληκτική σκηνική παρουσία! Η ελληνική συμμετοχή ήταν πολύ επίφοβη, γιατί ήταν πολύ έθνικ το τραγούδι. Ή θα άρεσε πολύ ή θα αποκλειόταν.

Χρονολογία-σταθμός στη ζωή σας;

Μετά το 1987 ήταν οι γεννήσεις των παιδιών μου. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Εχω ζήσει πολύ ωραία πράγματα στην καριέρα μου, αλλά σταθμοί είναι τα παιδιά μου.

Γάμοι, μεγάλοι έρωτες;

Αυτά δεν είναι σταθμοί! (Γέλια) Αλλωστε εγώ έκανα πολιτικό γάμο, δεν έκανα γκλαμουράτο.

Γιατί;

Ημουν πάντοτε υπέρ της απλής τελετής. Το να ξοδεύεις άπειρα χρήματα για να έρθει το άγνωστο συγγενολόι, που θα σε σχολιάσει κιόλας μετά, δεν είναι αυτό που ήθελα. Κι έτσι κάναμε πολιτικό, γιατί προέκυψε και η εγκυμοσύνη. Κάναμε ένα πάρτι μετά με φίλους και ήταν όλα πολύ ωραία.

Ο χωρισμός πότε ήρθε;

Παντρευτήκαμε το 1999 και χωρίσαμε το 2009.

Αν τα παιδιά σας, ο Τίτος και η Δέσποινα, θελήσουν να ακολουθήσουν το επάγγελμά σας, τι θα πείτε;

Δεν νομίζω ότι θέλουν κάτι τέτοιο. Ο Τίτος είναι δεκαοκτώμισι χρόνων και σπουδάζει ναυτιλιακά και οικονομικά. Η Δέσποινα πηγαίνει πρώτη γυμνασίου. Ο,τι θέλουν ας κάνουν, αρκεί να μάθουν να το κάνουν καλά.

Θα θέλατε ακόμα ένα παιδάκι;

Δεν το αποκλείω… Δεν είμαι πολύ μικρός ούτε και πολύ μεγάλος.

Ακόμα έναν γάμο;

Δεν είμαι κοντά σε κάτι τέτοιο, αλλά έχω μάθει στη ζωή να μην αποκλείω τίποτα!

Είστε, ωστόσο, σε σχέση…

Ναι, είναι κάτι πολύ φρέσκο.

Πόσους μεγάλους έρωτες ζήσατε και πόσες γυναίκες ξεχωρίσατε στη ζωή σας;

Την πρώην γυναίκα μου, τη Ναταλία Γερμανού, που ήμασταν μαζί πεντέμισι χρόνια, και κάποιες σχέσεις πριν, οι οποίες δεν έγιναν γνωστές.

kalliris photos

Πιστεύετε ότι είναι στο χέρι του καλλιτέχνη να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την ιδιωτική του ζωή;

Απόλυτα! Θεωρούσα ότι, αν δεν έχω να πω κάτι με τα τραγούδια μου και το λέω με τα προσωπικά μου, κάτι δεν έχω κάνει καλά. Γενικώς, δεν μου αρέσει να λέω τι κάνω. Εχω κάνει πολλές φιλανθρωπίες, για τις οποίες δεν έχω μιλήσει. Και στα προσωπικά μου ισχύει το ίδιο. Είναι εύκολο να στήσεις μια ζωή δανεική και παπαρατσική και να προβάλλεσαι μέσα από αυτό. Εξίσου εύκολο όμως είναι να κρατάς κρυφή την προσωπική σου ζωή. Για παράδειγμα, πήγαινα διακοπές με πασίγνωστο μοντέλο και δεν το μάθαινε κανείς. Κι άλλοι πήγαιναν με μια άσημη στο διπλανό στενό και τους έκαναν θέμα.

Ποιο ήταν το μοντέλο με το οποίο πήγατε διακοπές;

Δεν το είπα τότε, θα το πω τώρα; (Γέλια)

Εκτός από τη Ναταλία Γερμανού, υπήρξαν άλλες διάσημες με τις οποίες είχατε δεσμό και δεν το έμαθε κανείς;

Ουουουου!

Κάνατε καλή διαχείριση όσων σας δόθηκαν;

Θεωρώ ότι έχω κάνει πολλά λάθη στην καριέρα μου. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, δεν θα τα ξανάκανα! Εμπιστεύτηκα λάθος ανθρώπους. Δέχτηκα και μαχαιριές, αλλά δεν έχω παράπονο. Μου έτυχαν και καλά πράγματα. Εγινα διάσημος, έβγαλα λεφτά… Τα κατάφερα στη ζωή μου. Θα ήθελα όμως να έχω κάνει καλύτερα πράγματα. Στο τέλος της μέρας πάντα βλέπω τα θετικά. Και στα προσωπικά θα μπορούσα να μην έχω χωρίσει… Τζόκερ είναι να βρεις μια σχέση που να μπορείς να τη διαχειριστείς και να σε διαχειριστεί. Οικονομικά έκανα καλή διαχείριση, αλλά βρέθηκα σε πολύ δύσκολες στιγμές λόγω της κρίσης. Δεν καταστράφηκα, αλλά αντιμετώπισα δυσκολίες.

Οταν κόπασε η δόξα, το πήρατε βαριά;

Οχι. Ηταν αναμενόμενο. Πόσα χρόνια να είσαι το Νο 1; Και πόσες θυσίες να κάνεις γι’ αυτό; Αυτό που δεν περιμένεις είναι να μη βρίσκεις δουλειά, γιατί θεωρούν ότι, αφού έφυγαν τα φώτα από πάνω σου, δεν αξίζεις. Να είσαι εργατικός, με ταλέντο και να προσφέρεις πράγματα, αλλά να μη σου δίνουν δουλειά επειδή θεωρούν ότι «ξεπεράστηκες».

Θυμάμαι σαν τώρα που μου έλεγαν από γνωστά περιοδικά με θράσος: «Γιατί να σου κάνουμε συνέντευξη; Εχεις κάποιο σκάνδαλο; Ή κάτι προσωπικό να βγάλεις;» Από το 2004 έως το 2008 ήταν το μεγάλο μου ναδίρ. Ημουν μοντέρνος και ήθελαν τον λαϊκό. Μετά ήρθαν τα social media και έκανα πολύ περισσότερες δουλειές.

Φλερτάρατε ποτέ με την κατάθλιψη;

Οχι, ποτέ. Ούτε καν.

Σας ρωτώ γιατί οι καλλιτέχνες είναι συνήθως πιο ευάλωτοι…

Οι ευαισθησίες μου οι καλλιτεχνικές είναι άπειρες, όμως δεν υπερέχουν της παιδείας που πήρα από τους γονείς μου και του τρόπου που έχω μάθει να διαχειρίζομαι τις καταστάσεις.

Πώς είστε τώρα;

Είμαι πολύ ήρεμος και κατασταλαγμένος, και θέλω να κάνω κι άλλα πράγματα στη ζωή μου. Εχω ενέργεια και είμαι σε μάχιμη κατάσταση! Κοιτάζω νέα τραγούδια, συνεργασίες και εμφανίσεις.

offer

{{-PCOUNT-}}60{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...