Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Μακελάρης για μια χυλόπιτα!

❱❱ Το μίσος για την κοπέλα που τον απέρριψε όπλισε το χέρι του 17χρονου Δημήτρη ΠαγουρτζήO πληγωμένος εγωισμός από την απόρριψη της κοπέλας που πολιορκούσε φαίνεται πως όπλισε το χέρι του 17χρονου Δημήτρη Παγουρτζή, ο οποίος σκότωσε στο σχολείο του στο Τέξας 10 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 10, πριν παραδοθεί.

Η Σάνα Φίσερ, που είχε κλείσει τα 16 της λίγες μέρες νωρίτερα, ήταν από τα πρώτα θύματα στα οποία έστρεψε το όπλο του ο πρωτότοκος γιος του 63χρονου Αντώνη Παγουρτζή, με καταγωγή από την Καρδίτσα, μέλους της αμερικανικής ομοσπονδίας, και της 48χρονης Ρόουζ – Μαρίας Κοσμετάτου.
Σύμφωνα με ανάρτηση της Σάντι Ροντρίγκεζ, μητέρας της Σάνα, στο facebook, η νεαρή απέρριπτε εδώ και μήνες τον Παγουρτζή, του οποίου το φλερτ γινόταν όλο και πιο άγριο απέναντί της. «Τελικά τον έστησε και τον ντρόπιασε» δηλώνει χαρακτηριστικά η χαροκαμένη μητέρα. Αυτό συνέβη μπροστά σε συμμαθητές του λίγες εβδομάδες πριν από την επίθεση.

Αυτό το σενάριο, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από την πλευρά της ιδιαίτερα ευκατάστατης οικογένειας του Παγουρτζή, η οποία κάνει λόγο για ένα «ήσυχο» και «γλυκό παιδί». Ο Δημήτρης πράγματι δεν είχε δώσει σε επίπεδο συμπεριφοράς ανησυχητικά δείγματα. Συμμετείχε στον χορευτικό σύλλογο της τοπικής ελληνορθόδοξης εκκλησίας και έπαιζε αμυντικός στην ομάδα αμερικανικού φούτμπολ του σχολείου του. Ηταν ωστόσο παθιασμένος με τα όπλα και, σύμφωνα με μαρτυρίες συμμαθητών του, ήταν θύμα bullying. Οι αναρτήσεις του στα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτουν έναν νεαρό ξεμυαλισμένο με τα όπλα, αποφασισμένο να σκοτώσει και να πεθάνει.

Σχέδιο αυτοκτονίας

Εξάλλου, όπως αποκαλύπτουν οι αστυνομικοί, το αρχικό σχέδιό του ήταν να αυτοκτονήσει μετά την επίθεση, ωστόσο δεν βρήκε τελικά το κουράγιο να το κάνει.

Στις 30 Απριλίου ο 17χρονος είχε ανεβάσει στο facebook φωτογραφία από μαύρο μπλουζάκι που έγραφε «Γεννημένος για να σκοτώνει». Το σάιτ κατέβασε τη φωτογραφία, αλλά κανένας δεν φρόντισε να διερευνήσει τις προθέσεις του.

Ο Παγουρτζής, έχοντας δύο όπλα κρυμμένα κάτω από την καμπαρντίνα του, μια καραμπίνα και ένα περίστροφο 0,38 χιλιοστών, που ανήκαν και τα δύο στον πατέρα του, μπήκε στην τάξη των καλλιτεχνικών και αφού φώναξε «Εκπληξη! Τώρα θα πληρώσετε!» γάζωσε εννιά συμμαθητές του και μια δασκάλα. Ο νεαρός είχε επίσης αφήσει εκρηκτικά μέσα σε ένα σπίτι και σε ένα αυτοκίνητο.

Ο έφηβος προσήχθη με το κεφάλι κατεβασμένο και τα άκρα δεμένα με αλυσίδες μπροστά στον δικαστή, στις ερωτήσεις του οποίου περιορίστηκε να απαντά «ναι, κύριε» και «όχι, κύριε». Του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονίες κατά συρροή και κινδυνεύει με την ποινή του θανάτου, που εξακολουθεί να υφίσταται στο Τέξας.

«MAKAΡΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΜΕΝΑ» ΛΕΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ

23 f5 4c69d2c900000578 5749163 image a 6 1526769888795

Συγκλονισμένος από τον εφιάλτη που βιώνει, ο 64χρονος πατέρας του μακελάρη του Τέξας δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γιος του στέρησε τις ζωές ανυποψίαστων παιδιών στο λύκειο της Σάντα Φε.
«Μακάρι να είχε σκοτώσει εμένα και όχι τα παιδιά» επαναλάμβανε συνεχώς σε ελληνικά ΜΜΕ ο Αντώνης Παγουρτζής από την Καρδίτσα, προσθέτοντας φορτισμένος για το μακελειό που προκάλεσε ο 17χρονος γιος του Δημήτρης: «Νιώθω όπως όσοι έχασαν τα παιδιά τους. Διαλύθηκε η οικογένειά μου… Είμαι καλός, καθαρός πατέρας και μεγάλωσα δύο παιδιά μόνος μου». Η ειρωνεία είναι ότι τα όπλα του αιματοκυλίσματος ανήκαν στον πατέρα και, όπως λέει ο ίδιος, δεν άρεσαν στον γιο του! Το πρωί της τραγωδίας ρώτησε τον Δημήτρη γιατί φεύγει νωρίτερα. «Φεύγω, μπαμπά, σε αγαπώ και θα σε δω το απόγευμα…» του απάντησε καθησυχαστικά εκείνος. Ο 64χρονος βαθιά θρησκευόμενος πατέρας τεσσάρων παιδιών, που προσπαθούσε να κρατήσει την οικογένεια σε επαφή με τις ρίζες της και την Εκκλησία, διέψευσε ότι είναι μέλος της Εθνικής Ενωσης Οπλων.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...