Χαμόγελα και συγκίνηση στην παράδοση των βραβείων για την ταινία «Καζαντζάκης»

❱❱ Τα βραβεία που παρέλαβαν στην τελετή λήξης του φεστιβάλ στο Χιούστον παρέδωσαν στους δικαιούχους της ταινίας «Καζαντζάκης» ο σκηνοθέτης της Γιάννης Σμαραγδής και η σύζυγός του και παραγωγός Ελένη Σμαραγδή. Από την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Σε μια σεμνή τελετή στα γραφεία της εταιρίας παραγωγής, ο Μίνως Μάτσας, η Μαρίνα Καλογήρου και η βαφτιστήρα της Ελένης Καζαντζάκη, η Νίκη Σταύρου, ως δικαιούχος των πνευματικών δικαιωμάτων των έργων του Καζαντζάκη, δέχτηκαν με χαρά τις τιμητικές διακρίσεις!

«Τα βραβεία αυτής της ταινίας ανήκουν στους συντελεστές, αλλά και στο κοινό» είπε στην «Espresso» η Μαρίνα Καλογήρου, η οποία υποδύθηκε στην ταινία την Ελένη Καζαντζάκη, και πρόσθεσε: «Κάθε συνάντησή μας με τον κ. Σμαραγδή και τον Οδυσσέα (σ.σ.: Παπασπηλιόπουλος) για πρόβα, γύρισμα ή και μια απλή κουβέντα ήταν ένα άνοιγμα καρδιάς και μια κατάθεση ψυχής. Αυτό ήταν για εμάς το μεγαλύτερο βραβείο. Αυτοί που βράβευσαν την ταινία είναι αυτοί που είναι άξιοι να εισπράξουν αυτή την ομορφιά. Το βραβείο ανήκει και σε εκείνους».

Από την πλευρά του, ο μουσικοσυνθέτης Μίνως Μάτσας σημείωσε: «Είναι μεγάλη χαρά να βραβεύεται η δουλειά σου από ένα διεθνές φεστιβάλ, μεγαλύτερη δε όταν αφορά τον “Καζαντζάκη” για τη μουσική που έγραψα, καταθέτοντας την αλήθεια μου για τον μεγάλο Κρητικό». Για τη σπουδαία αποδοχή που είχε η ταινία στο φεστιβάλ μάς μίλησε και ο σκηνοθέτης: «Η ταινία είχε ήδη βραβευθεί στην Ελλάδα από τους 240.000 θεατές, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία την αγάπησαν, όπως την αγάπησαν και σημαίνοντα πρόσωπα της χώρας. Μ’ αυτή τη θετική ενέργεια, λοιπόν, η ταινία κατέκτησε τις καρδιές των ανθρώπων στην Αμερική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ξεσπάει – «Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα»

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ φαίνεται να περνάει δύσκολες στιγμές. Τι συνέβη στον γιο της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ;

Έξαλλος ο Λιάγκας: «Η γυναίκα του χαροπαλεύει στη ΜΕΘ και ζητάει 1.000 ευρώ για να μας δώσει συνέντευξη»

«Όπως σας το λέω, η γυναίκα του χαροπαλεύει στη ΜΕΘ και αυτός ζήτησε από τη Γιώτα Κηπουρού και άλλους συναδέλφους 1000 ευρώ»

Νάρκη στον γάμο της Ελένης – Το τελεσίγραφο από την πεθερά της

Τι συνέβη και μαύρα σύννεφα γέμισαν το σπιτικό της Ελένης και του Ματέο στα βόρεια προάστια;

Ναταλία Λιονάκη: Πώς αντέδρασε όταν έμαθε για τα χρήματα που δικαιούται από το ΣΕΗ

Η πρώτη αντίδραση της Ναταλίας Λιονάκη για τα χρήματα...

Κατερίνα Καινούργιου – Παναγιώτης Κουτσουμπής: Ποιος θα είναι ο κουμπάρος στον γάμο τους

Η Κατερίνα Καινούργιου και ο Παναγιώτης Κουτσουμπής ζουν μια...

Ανέστης Ευαγγελόπουλος για Μενεγάκη: «Της έστειλα μήνυμα και μου απάντησε ένα κατεβατό»

Ο Ανέστης Ευαγγελόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι»...