«Ενιωθα να καίγεται το σώμα μου»

❱❱ Η μαρτυρία Αμερικανίδας που κατάφερε να επιβιώσει από το χτύπημα δύο κεραυνών μέσα σε έναν (!) χρόνοΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

«Ποιες είναι οι πιθανότητες να σε χτυπήσει δύο φορές κεραυνός, την ίδια ημέρα, με έναν χρόνο διαφορά, και να επιβιώσεις;» αναρωτιέται η Μπεθ Πέτερσον, σπεύδοντας να τονίσει ότι οι ειδικοί δεν έχουν καταφέρει να το υπολογίσουν. Την ώρα που η Ελλάδα, και ιδιαίτερα η Αθήνα, βιώνει μπαράζ κεραυνών, με περίπου 1.000 να πλήττουν το Λεκανοπέδιο μόνο την περασμένη Κυριακή, η 49χρονη από την Τζόρτζια των ΗΠΑ περιγράφει στο BBC πώς είναι να χτυπηθεί κανείς από κεραυνό.

Εσπασε το σαγόνι

Στα 24 της υπηρετούσε στον αμερικανικό στρατό και, κατά τη διάρκεια περιπολίας, μια βροχερή νύχτα στο στρατόπεδο Φορτ Μπένινγκ, τη χτύπησε κεραυνός. «Ενιωθα κάθε σπιθαμή του σώματός μου να καίγεται, να με σκοτώνει το ηλεκτρικό ρεύμα, και μετά όλα έγιναν μαύρα» θυμάται η 49χρονη. Ο κεραυνός σταμάτησε την καρδιά της, έσπασε το σαγόνι της, κατέστρεψε τα αιμοφόρα αγγεία στα πόδια της και προκάλεσε ζημιές στον εγκέφαλό της. Οι γιατροί που έφτασαν στο σημείο την επανέφεραν στη ζωή, αλλά στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει, δεν κατανοούσε την ομιλία, ούτε ήταν σε θέση να γράψει, να διαβάσει ή να περπατήσει.

Η Πέτερσον υποβλήθηκε σε 12 χειρουργικές επεμβάσεις για την ανάπλαση του σαγονιού της, ενώ ακρωτηριάστηκαν τα δάχτυλα των ποδιών της. Υστερα από εντατική φυσιοθεραπεία, τους επόμενους 12 μήνες η κατάστασή της βελτιώθηκε, αλλά έπασχε από μετατραυματικό στρες.
«Ακριβώς έναν χρόνο μετά την ημέρα που με χτύπησε κεραυνός, ήμουν στο σπίτι μου. Εξω έβρεχε και ο ψυχολόγος μου με ενθάρρυνε να αντιμετωπίσω τους φόβους μου και να μην κρύβομαι στο σπίτι όταν έχει κακοκαιρία. Ετσι, βρήκα το θάρρος να βγω στην αυλή» θυμάται η Πέτερσον. Ηταν τότε που τη χτύπησε για δεύτερη φορά κεραυνός. «Το αγόρι μου, ο Ντέιβιντ, με έσυρε μέσα στο σπίτι και νόμιζα ότι θα πεθάνω» λέει, προσθέτοντας ότι υποβλήθηκε για δεύτερη φορά σε χειρουργικές επεμβάσεις και φυσιοθεραπεία.

Λίγους μήνες αργότερα, η Πέτερσον παντρεύτηκε τον Ντέιβιντ, αποκτώντας έναν γιο, τον Κέισι, οι οποίοι, όπως τονίζει στο βιβλίο της «Life After Lightning», αποτελούν τα στηρίγματά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ξεσπάει – «Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα»

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ φαίνεται να περνάει δύσκολες στιγμές. Τι συνέβη στον γιο της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ;

Έξαλλος ο Λιάγκας: «Η γυναίκα του χαροπαλεύει στη ΜΕΘ και ζητάει 1.000 ευρώ για να μας δώσει συνέντευξη»

«Όπως σας το λέω, η γυναίκα του χαροπαλεύει στη ΜΕΘ και αυτός ζήτησε από τη Γιώτα Κηπουρού και άλλους συναδέλφους 1000 ευρώ»

Κι όμως είναι 60 χρόνων! Αναστατώνει τα πλήθη γνωστή τραγουδίστρια της ελληνικής σόουμπιζ!

Η τραγουδίστρια προσέχει τη διατροφή της ενώ γυμνάζεται συστηματικά και ιδού τα αποτελέσματα!

Αγγελική Ηλιάδη για τον Μπάμπη Λαζαρίδη: «Με κακοποιούσε άσχημα – Φοβόμουν να μη μου πάρει το παιδί»

Η Αγγελική Ηλιάδη προχωρά σε μια βαθιά προσωπική αποκάλυψη,...

Νάρκη στον γάμο της Ελένης – Το τελεσίγραφο από την πεθερά της

Τι συνέβη και μαύρα σύννεφα γέμισαν το σπιτικό της Ελένης και του Ματέο στα βόρεια προάστια;

Ναταλία Λιονάκη: Πώς αντέδρασε όταν έμαθε για τα χρήματα που δικαιούται από το ΣΕΗ

Η πρώτη αντίδραση της Ναταλίας Λιονάκη για τα χρήματα...