Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Που χάθηκε ο Αθηναγόρας Κωστάκος

❱❱ Ο νικητής του reality μαγειρικής στον ΑΝΤ1 κάνει καριέρα στο εξωτερικό
❱❱ Η επαφή με την κουζίνα στην ταβέρνα του πατέρα του και ο έρωτας της ζωής τουΑπό τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Από τις ταβέρνες της Βάρης στο κοσμοπολίτικο Λονδίνο με τους αυστηρούς Αγγλους γευσιγνώστες να υποκλίνονται στη μαγειρική του! Ο μεγάλος νικητής του reality μαγειρικής του ΑΝΤ1 «Τοp Chef» Αθηναγόρας Κωστάκος, γνωστός και ως «μαέστρος της ελληνικής κουζίνας», δεν μένει πια εδώ. Μετακόμισε πριν από λίγους μήνες στη Βρετανία, όπου άνοιξε το δικό του πρωτοποριακό ρεστοράν και κατάφερε μέσα σε λίγες εβδομάδες το στέκι του να γίνει talk of the town.

Δέκα χρόνια μετά την πρωτιά του στο reality και επτά από την τελευταία τηλεοπτική εμφάνισή του με την εκπομπή «Cook smart», πάλι στον ΑΝΤ1, ο βραβευμένος το 2016 με Χρυσό Σκούφο σεφ δοξάζει την ελληνική κουζίνα στην Ευρώπη! Πλέον είναι κι ένας ευτυχισμένος σύζυγος και μπαμπάς, και έχει κάθε λόγο να δηλώνει τυχερός!

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος σε ηλικία μόλις 27 ετών κέρδισε την τρίτη θέση σε Ολυμπιάδα Μαγειρικής γνωρίζοντας διεθνή αναγνώριση. Θα έλεγε κανείς πως έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας, ωστόσο τα μετάλλια και οι έπαινοι που κατέκτησε σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς γαστρονομίας ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και σημαντικών σπουδών. Αν και μόλις 34 χρόνων σήμερα, το βιογραφικό του είναι πλούσιο, με θητεία σε γκουρμέ εστιατόρια της Αθήνας, της Ιταλίας αλλά και της Γαλλίας, όπως το Trocadero του ξενοδοχείου «Sofitel» και το L’ Espadon του πολυτελούς ξενοδοχείου «Ritz».

Με ευγένεια

Η πρώτη επαφή του με την κουζίνα έγινε στις δύο οικογενειακές ταβέρνες, στη Βάρη. Εκεί περνούσε τα Σαββατοκύριακα αλλά και τα καλοκαίρια βοηθώντας τον πατέρα του. Στην αρχή σέρβιρε τους πελάτες με την ευγένεια που τον διακρίνει και κατόπιν πέρασε στα… ενδότερα εκτελώντας συνταγές που ήταν χειρόγραφα γραμμένες στον τσελεμεντέ της μητέρας του. Οι μυρωδιές, τα καρυκεύματα, τα φρέσκα κρέατα και η δεξιοτεχνία του πατέρα του στο ψήσιμο έγιναν για εκείνον εικόνες αγαπημένες. Οταν ενηλικιώθηκε, άρχισε σπουδές σε ιδιωτική σχολή και κατόπιν έφυγε για το εξωτερικό, όπου το άλλοτε παιδικό παιχνίδι έδωσε τη θέση του στην επιστήμη. «Ποτέ δεν θυμάμαι να έχω βγει για καφέ ή για clubbing με τους φίλους μου. Οταν εκείνοι έβγαιναν για ποτό, στις 12.00 το βράδυ, ή θα ήμουν σε κάποια κουζίνα ή θα κοιμόμουν, αφού ήμουν λιώμα από την κούραση. Επίσης στερήθηκα πολύ τον προσωπικό μου χρόνο» αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του.

oikogeneia kostakoy

Η απόφασή του να λάβει μέρος στο reality μαγειρικής «Top Chef» ήταν για την πλάκα του, όπως έχει δηλώσει, ωστόσο του βγήκε σε καλό, αφού έγινε γρήγορα γνωστός στο πανελλήνιο. Το 2008 άνοιξε ένα πολυτελές ρεστοράν στη Μύκονο, με διάσημους πελάτες, από το οποίο αποχώρησε πέρυσι. Εκεί κατέκτησε τον πρώτο του «Χρυσό Σκούφο»! Η φήμη του Αθηναγόρα έκανε πλέον τον γύρο της Ευρώπης. Το 2011 εργάστηκε και στο εστιατόριο της Ορθούλας Παπαδάκου, ενώ το 2015 τον κάλεσαν σε μια αριστοκρατική βίλα του Μόντε Κάρλο και μαγείρεψε για τους εκλεκτούς καλεσμένους, επιχειρηματίες του παγκόσμιου τζετ σετ, αλλά και μέλη της πριγκιπικής οικογένειας του Μονακό, που μαγεύτηκαν από τη δεξιοτεχνία του στις γεύσεις.

Ζάπλουτοι πελάτες

«Ενας από τους πρώτους πελάτες μου ήταν ο Αλέν Ντελόν με τη σύντροφό του, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί» αποκάλυψε ο Ελληνας σεφ, προσθέτοντας στους πελάτες τα μέλη βασιλικών οικογενειών, τους ζάπλουτους πελάτες του οίκου Van Cleef, τα λαμπερά μοντέλα της Victoria’s Secret, την οικογένεια Σουμάχερ, αλλά και επιχειρηματίες που συγκαταλέγονται στη λίστα του «Forbes».

Εδώ και εξίμισι μήνες συστήνεται εκ νέου στην πιο multi culti γαστρονομική σκηνή μέσα από το δικό του εστιατόριο, το Meraki, στο κέντρο του Λονδίνου. Αφησε πίσω του στην Ελλάδα συγγενείς και φίλους, κι αφοσιώθηκε στο νέο εγχείρημά του που πάει… σφαίρα, με τους Λονδρέζους να κάνουν ουρές στην είσοδο του μαγαζιού. Εκεί, φυσικά δεν είναι μόνος! Εχει μαζί του την πανέμορφη σύζυγό του Αντζυ Μπαρτζώκα, που την ερωτεύτηκε παράφορα με την πρώτη ματιά. Μαζί της απέκτησε ένα κοριτσάκι, τη δίχρονη Αρτεμη, την οποία λατρεύει. Συχνά ο ερωτευμένος Αθηναγόρας αναφέρεται στη μεγάλη αγάπη του για τη γυναίκα του, εκφράζοντας παράλληλα την αδυναμία που τρέφει στη μικρή του κόρη! «Στο σπίτι μαγειρεύει… κανείς! Κι όταν είμαι εγώ, εγώ. Η σύζυγός μου έχει μια τεράστια καριέρα σε έναν άλλο χώρο, δεν έμαθε να μαγειρεύει, αλλά το εκτίμησα πολύ και γι’ αυτό την παντρεύτηκα» εξομολογήθηκε πρόσφατα σε συνέντευξή του.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...