Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

«Κι όμως, το καλοκαίρι είναι γεμάτο ειδήσεις»

❱❱ Ο Πέτρος Καρσιώτης μιλάει για τη μαγεία του «Alpha παντού» και λέει πόσο τον συναρπάζει η επικοινωνία με τους τηλεθεατέςΑπό τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Αυτό το καλοκαίρι που η ειδησεογραφία είναι «καυτή», ο Πέτρος Καρσιώτης και η Βίκυ Χαντζή βρίσκονται καθημερινά από τις 08.00 έως τις 11.00 στις οθόνες μας, αναζητώντας την αισιόδοξη πλευρά των γεγονότων με την εκπομπή «Alpha παντού».

«Ποτέ μου δεν κατάλαβα πώς είναι δυνατόν η τηλεόραση να πάει διακοπές επειδή είναι καλοκαίρι. Η ενημέρωση είναι παντός καιρού στον Alpha» τονίζει στην «Espresso» ο δημοσιογράφος, ο οποίος μετρά πολλά χρόνια στο ρεπορτάζ και προσθέτει: «Το καλοκαίρι έχει και παραέχει ειδήσεις, αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν. Ημουν πάλι στην πρωινή ζώνη το 2007, όταν ο τότε πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής προκήρυξε την επομένη του Δεκαπενταύγουστου εκλογές! Υπάρχουν και οικονομικά, κοινωνικά και διεθνή γεγονότα» αναφέρει.

Για τον ίδιο αυτή η εκπομπή είναι ακόμα ένα στοίχημα στην πολύχρονη καριέρα του. «Η αμεσότητα και η μαγεία που προσφέρει η επικοινωνία με τους τηλεθεατές με συναρπάζουν. Πάντα με ενδιέφερε, πάνω απ’ όλα, η άποψή τους. Πώς βλέπουν το εκάστοτε θέμα που ξεδιπλώνουμε δημοσιογραφικά. Το συμπληρώνουν, συμφωνούν ή διαφωνούν. Δεν ξεχνώ ότι είναι οι καλύτεροι… ρεπόρτερ και ποτέ δεν σκέφτηκα να πω ή να πράξω κάτι ερήμην και αδιαφορώντας γι’ αυτούς» μας λέει. Η εκπομπή δεν έχει μόνο ενημέρωση, αλλά και νότες δροσιάς. «Και μόνο η παρουσία της Βίκυς Χαντζή το εγγυάται σε απόλυτο βαθμό μέσα στο μοναδικό, πράγματι, ελληνικό καλοκαίρι. Πάνω στα… κύματα της εκπομπής θα ταξιδεύουμε καθημερινά σε άλλα μέρη, χάρη στη δύναμη της εικόνας» αναφέρει.

Οικονομική κρίση

Ο Πέτρος Καρσιώτης άρχισε από τις εφημερίδες με αστυνομικό και ελεύθερο ρεπορτάζ, έκανε τα πρώτα του ραδιοφωνικά και αργότερα τηλεοπτικά βήματα στην τηλεόραση του Σκάι και τα τελευταία 25 χρόνια ταξιδεύει στη… θάλασσα της ενημέρωσης με τον Alpha. Πιστεύει ότι στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, οι καλά οργανωμένες κοινωνικές δομές θα μπορούσαν να προσφέρουν ανακούφιση σε αυτούς που πλήττονται περισσότερο. Οταν τον ρωτάμε από πού θα αντλήσει αισιοδοξία ο Ελληνας, τονίζει: «Από το ελληνικό καλοκαίρι! Είναι ένας λαός που δοκιμάστηκε, λόγω της σκληρής οικονομικής κρίσης και των Μνημονίων, έφτασε στα όριά του, μπήκε σε φουρτουνιασμένες θάλασσες, προσπάθησε να βρει σανίδα σωτηρίας και οκτώ χρόνια μετά είναι εκεί να παλεύει ασταμάτητα. Από τη δύναμη κάθε Ελληνα πηγάζει και η αισιοδοξία» αναφέρει και συνεχίζει με νόημα: «Ας ελπίσουμε να έρθουν καλύτερες μέρες, να βρίσκει δουλειές η νεολαία, γιατί είναι δράμα τόσο σπουδαία γενιά με τόσα προσόντα και καλλιέργεια να… μαραίνεται από την πίκρα και να κοιτάζει στο εξωτερικό. Αλλά και για τους απόμαχους της ζωής, που πλήρωσαν περιουσίες και τώρα εισπράττουν πολλοί από αυτούς ψίχουλα. Να κοιτάξει το κράτος και τη λεγόμενη μεσαία τάξη που σήκωσε αμαρτίες που δεν είχε και που από το υστέρημά της κράτησε όρθιες πολλές κοινωνικές τάξεις. Αισιοδοξία αντλείται και από την προσδοκία -αρκεί να γίνει πράξη- ότι κάπου η βαθιά κρίση θα φθάσει στο τέλος με μια νέα εποχή επενδύσεων».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...