Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025

Η Άντζυ Λουπέσκου μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» για την περιβόητη συνέντευξη με...

Η «σιδηρά κυρία» της διαίσθησης, ψυχολόγος και κλινική υπνοθεραπεύτρια Αντζυ Λουπέσκου, μιλά για πρώτη φορά, μέσα από την «Espresso», για τον σάλο που προκάλεσε η συνέντευξη του Πάνου Ρούτσι στην τηλεοπτική της εκπομπή «Το ταξίδι της ζωής».

Γιορτινό styling από τον Λάκη Γαβαλά στο MadWalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ

Τι θα φορεθεί φέτος τις γιορτές; Η ερώτηση που κυριαρχεί...

Μαρίνα Ψάλτη για «Άγιο έρωτα»: «Κλείνει ένας κύκλος. Το αγάπησα πολύ αυτό...

Η Μαρίνα Ψάλτη μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος έρωτας» αλλά και για τον χαρακτήρα της.

«Tracker»: Η σειρά που «σαρώνει» έρχεται στον ALPHA σε πρώτη τηλεοπτική προβολή

Μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες των τελευταίων ετών...

Ο Σαίξπηρ έγινε μισογύνης όταν κόλλησε σύφιλη

❱❱ Το «κακιασμένο» γράψιμο του Σαίξπηρ για τις γυναίκες προδίδει έναν θυμό που οφείλεται στο γεγονός ότι μια γυναίκα τον κόλλησε σύφιληΑυτό τουλάχιστον εκτιμά ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης σερ Τζόναθαν Μπέιτ, ο οποίος σε ομιλία του στο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας του Τσέλτεναμ, μεταξύ άλλων, είπε ότι «μερικά από τα τελευταία σονέτα του αναφέρονται στα λουτρά υδραργύρου στα οποία πήγαινε κανείς όταν κολλούσε σύφιλη».

Ο καθηγητής, ο οποίος χρίστηκε ιππότης το 2015 για την προσφορά του στη λογοτεχνία, πρόσθεσε ότι στο τέλος της βασιλείας του Τζέιμς του Πρώτου ο Σαίξπηρ δεν εμφανιζόταν στην αυλή του μαζί με τους άλλους ηθοποιούς, ενδεχομένως επειδή ήταν ήδη άρρωστος και υπήρχε νόμος που απαγόρευε σε όσους έπασχαν από σύφιλη να είναι σε απόσταση μικρότερη των 365 μέτρων από τον βασιλιά.

Επίσης, βασίζει αυτή την ερμηνεία του και στον τρόπο με τον οποίο ο Βασιλιάς Ληρ στις ομιλίες του εξέφραζε την απέχθειά του για τις γυναίκες.

«Υπάρχουν διάφορες στιγμές κατά τις οποίες επιδεικνύεται μια αποτρόπαια συμπεριφορά, ξεσπάσματα θυμού και σεξουαλικής απέχθειας, χαρακτηρίζοντας τα γυναικεία σεξουαλικά όργανα “γούβα με θειάφι” κ.λπ.» σημειώνει.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...







Μποζουκια Αθηνα