Ο Σαίξπηρ έγινε μισογύνης όταν κόλλησε σύφιλη

❱❱ Το «κακιασμένο» γράψιμο του Σαίξπηρ για τις γυναίκες προδίδει έναν θυμό που οφείλεται στο γεγονός ότι μια γυναίκα τον κόλλησε σύφιληΑυτό τουλάχιστον εκτιμά ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης σερ Τζόναθαν Μπέιτ, ο οποίος σε ομιλία του στο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας του Τσέλτεναμ, μεταξύ άλλων, είπε ότι «μερικά από τα τελευταία σονέτα του αναφέρονται στα λουτρά υδραργύρου στα οποία πήγαινε κανείς όταν κολλούσε σύφιλη».

Ο καθηγητής, ο οποίος χρίστηκε ιππότης το 2015 για την προσφορά του στη λογοτεχνία, πρόσθεσε ότι στο τέλος της βασιλείας του Τζέιμς του Πρώτου ο Σαίξπηρ δεν εμφανιζόταν στην αυλή του μαζί με τους άλλους ηθοποιούς, ενδεχομένως επειδή ήταν ήδη άρρωστος και υπήρχε νόμος που απαγόρευε σε όσους έπασχαν από σύφιλη να είναι σε απόσταση μικρότερη των 365 μέτρων από τον βασιλιά.

Επίσης, βασίζει αυτή την ερμηνεία του και στον τρόπο με τον οποίο ο Βασιλιάς Ληρ στις ομιλίες του εξέφραζε την απέχθειά του για τις γυναίκες.

«Υπάρχουν διάφορες στιγμές κατά τις οποίες επιδεικνύεται μια αποτρόπαια συμπεριφορά, ξεσπάσματα θυμού και σεξουαλικής απέχθειας, χαρακτηρίζοντας τα γυναικεία σεξουαλικά όργανα “γούβα με θειάφι” κ.λπ.» σημειώνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν είναι σύντροφός της αλλά ο μπαμπάς της – Θεατρική έξοδος για τη γνωστή ηθοποιό

Η γνωστή ηθοποιός που πρωταγωνιστεί σε πετυχημένη σειρά έκανε βραδινή έξοδο παρέα με τον πατέρα της,

Πέτρος Ίμβριος: Η κόρη του έγινε 18 και ποζάρουν αγκαλιά – «Αγάπη μου χαμογελαστή!»

Ο Πέτρος Ίμβριος πόζαρε αγκαλιά με την κόρη του και δημοσίευσε τη φωτογραφία τους για να της ευχηθεί χρόνια πολλά για τα 18α γενέθλιά της.

Κεφαλονιά: «Ανοίγουν» λογαριασμοί, κινητά και στόματα! – Τα νέα πρόσωπα που θα καλέσει η ανακρίτρια

Νέες, καταιγιστικές εξελίξεις δρομολογούνται στην υπόθεση της 19χρονης Μυρτώς...

Χεράκι χεράκι Γκαγκάκη και Καπράλος

Πού πετύχαμε το ζεύγος.Πιο ερωτευμένη από ποτέ φαίνεται πως...

Δύσκολες ώρες για τη Χριστίνα Παππά – «Φοβάμαι για τη ζωή μου, είπα στην αστυνομία να κάνω μήνυση»

Η Χριστίνα Παππά αντιμετωπίζει απειλές από μία κοπέλα που βοήθησε και τη φιλοξένησε σε δωμάτιο που έχει στη Μύκονο.

Κατερίνα Καινούργιου: Η πρώτη έξοδος μετά τη γέννηση της κόρης της

Την πρώτη της έξοδο, τρεις εβδομάδες μετά τη γέννηση...