Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου, 2025

«Άγιος έρωτας»: Ο σεισμός που έκοψε την ανάσα

Με έναν συγκλονιστικό τρόπο έκλεισε χθες βράδυ το τελευταίο...

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Το να είσαι διάσημος σου προσφέρει πιο εύκολα κρεβάτι στο...

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Καλύτερα αργά» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δημοφιλία του και στις πόρτες που του ανοίγουν.

«MCP Warrior»: Το νέο μαχητικό σόου με τον Γιώργο Αγγελόπουλο

Το MCP Warrior, το απόλυτο μαχητικό show, επιστρέφει με...

Με κάθε Ευχοστολίδι διπλή προσφορά στα παιδιά – Για κάθε παιδική ευχή...

Μία ημέρα απομένει για τα Χριστούγεννα, την πιο ζεστή γιορτή του χρόνου, που τα τελευταία 12 χρόνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα Ευχοστολίδια.

Πένθος για τον Λάνθιμο

❱❱ Ο πατέρας του σκηνοθέτη «έφυγε» σε ηλικία 75 ετών. Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση των 10 οσκαρικών υποψηφιοτήτων για το «The Favourite», που τον γέμισαν χαρά, ο Γιώργος Λάνθιμος βιώνει μια προσωπική τραγωδία… Ο πατέρας του Αντώνης Λάνθιμος άφησε την τελευταία του πνοή χθες το πρωί, ύστερα από χρόνια προβλήματα υγείας.

Οπως ο διάσημος γιος του έτσι και ο πατέρας Λάνθιμος ήταν μεγάλο όνομα στον χώρο όπου κινήθηκε επαγγελματικά. Διέπρεψε ως καλαθοσφαιριστής με τις φανέλες του Παγκρατίου και της Εθνικής ομάδας, και φόρεσε εννιά φορές το εθνόσημο, με παρουσία (έφηβος ακόμη) στη Βαλκανιάδα του 1964 και στο Eurobasket της επόμενης χρονιάς, όπου ήταν ο 12ος παίκτης!

Σπουδαία καριέρα

Ο γεννημένος το 1944 Αντώνης Λάνθιμος ήταν ένας χαρισματικός φόργουορντ, με άρτια τεχνική. Εκανε σπουδαία καριέρα στο Παγκράτι, το οποίο στην εποχή του έφτασε στο ανώτερο σημείο του (πρώτη τριάδα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας), ενώ αγωνίστηκε και ως αθλητής βόλεϊ, πάλι στην αθηναϊκή ομάδα.

Αποχώρησε από την ενεργό δράση το 1977. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες ζούσε στο Πόρτο Ράφτη, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία του στέρησαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τις βραδιές δόξας του Γιώργου ή τον γάμο του με την Αριάν Λαμπέντ στο Λονδίνο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, αν και προσπάθησε να εμφυσήσει και στον γιο του την αγάπη του για το μπάσκετ ώστε να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό, τελικά δεν τα κατάφερε, αφού ο Γιώργος τάχθηκε στον κινηματογράφο. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης πήρε μέρος σε τρεις αγώνες της Α1 στο ξεκίνημα της σεζόν 1991-1992, όταν ήταν ακόμη έφηβος.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρύδη – Αθερίδης: Χώρισαν μετά από 23 χρόνια

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση χωρισμού της Σμαράγδας Καρύδη...

Βασίλης Σίμος: «Μαύρα» Χριστούγεννα για τον πρώην παίκτη του «Survivor»

Την ώρα που οι περισσότερες οικογένειες ετοιμάζονται να γιορτάσουν...

Θεοφανία Παπαθωμά – Πασχάλης Τσαρούχας: Έξοδος με τον 19χρονο γιο τους

Ο Πασχάλης Τσαρούχας και η Θεοφανία Παπαθωμά υπήρξαν παντρεμένοι και έχουν αποκτήσει έναν γιο τον Αχιλλέα.

Κουκουράκης και Χάσκα τα… τσούγκρισαν στο Ιnstagram

Τηλεοπτικοί εραστές ναι... αλλά στην πραγματικότητα unfollow! Δύσκολα θα...

Χειροπέδες σε ιδιοκτήτρια μπουτίκ στο Κολωνάκι – Σύζυγοι βουλευτών ανάμεσα στις πελάτισσές της

Πού να ήξεραν κυρίες εφοπλιστών και βουλευτών αλλά και... fashion victims του Κολωνακίου ότι πολλά από τα συνολάκια και τα αξεσουάρ που ψώνιζαν από μπουτίκ επί της οδού Μαρασλή για να κάνουν πασαρέλα στην πλατεία ήταν... μαϊμού!

Αθανασία Τσουμελέκα: Η ανήθικη πρόταση στην πρωταθλήτρια, που πλέον είναι ηθοποιός

«Από χρυσή ολυμπιονίκης, στα “Κόκκινα φανάρια» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ζωής, σήμερα, για τη σπουδαία πρωταθλήτρια του βάδην και χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα



Μποζουκια Αθηνα