Αποζημίωση – μαμούθ

❱❱ Εμεινε 39 χρόνια στο κελί για διπλό φόνο που δεν διέπραξεΑποζημίωση 18.500.000 ευρώ παίρνει από το αμερικανικό κράτος 72χρονος Καλιφορνέζος, ο οποίος έμεινε 39 χρόνια στη φυλακή για διπλό φόνο που δεν είχε διαπράξει. Ο ίδιος είχε καταγγείλει ότι του την «έστησε» διεφθαρμένος ντετέκτιβ.

Η πόλη Σίμι Βάλεϊ της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον Κρεγκ Ρίτσαρντ Κόλεϊ για την αποζημίωσή του. «Αν και κανένα χρηματικό ποσό δεν μπορεί να αναπληρώσει αυτό που του συνέβη, ο συμβιβασμός ήταν το σωστό πράγμα για τον κ. Κόλεϊ και την κοινότητά μας» αναφερόταν.

Ο Κόλεϊ συνελήφθη και φυλακίστηκε το 1978 για τον φόνο της πρώην κοπέλας του και του τεσσάρων ετών γιου της στο σπίτι της στη Σίμι Βάλεϊ. Η αστυνομία υποστήριξε ότι το έκανε για εκδίκηση, καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα η γυναίκα είχε διακόψει τη σχέση τους. Παρόλο που ο Κόλεϊ είχε άλλοθι και πολλά αποδεικτικά στοιχεία της έρευνας χάθηκαν, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Αποφυλακίστηκε το 2017 σε ηλικία 70 ετών, όταν ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας του έδωσε χάρη και αποζημίωση 1.750.000 ευρώ.

Η απόφαση ελήφθη μετά το αίτημα του Κόλεϊ, ο οποίος κατηγορούσε ντετέκτιβ ότι εξαφάνισε στοιχεία που τον αθώωναν, ενώ τα αποτελέσματα τεστ DNA έδειξαν ότι το ξένο γενετικό υλικό που βρέθηκε στα θύματα δεν ήταν δικό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτός είναι ο γνωστός τραγουδιστής που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Καρδίτσα μετά τον θάνατο...

Κωνσταντάρας: «Η εικόνα της Έλενας Παπαρίζου στο νοσοκομείο ήταν κακή» – Τι ισχυρίζεται

Στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» επανήλθε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας,...

Γιώργος Λιάγκας: Η νέα πολυτελής κατοικία που απέκτησε στην Τήνο

Ο Γιώργος Λιάγκας φαίνεται πως δυναμώνει ακόμη περισσότερο τους...

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός της χώρας μας!

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε σε καλοκαιρινές διακοπές στην αγκαλιά του μπαμπά του δεν είναι άλλο από την

Το συγκινητικό μήνυμα της Χριστίνας Κουλουμπή για τον Κομπόγιωργα: «Πάντα ζωντανός μέσα μου»

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών πριν από τρία χρόνια μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο