Ψάρια James Bond

❱❱ Το επενδυτικό πρόγραμμα του αμερικανικού στρατού για να δημιουργήσει υποβρύχιους κατασκόπουςΤα ψάρια και τα άλλα είδη υποβρύχιας ζωής φιλοδοξεί να μετατρέψει σε… κατασκόπους ο αμερικανικός στρατός, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει ως μέσα παρακολούθησης των κινήσεων του εχθρού στους ωκεανούς.

Συγκεκριμένα, θέλουν να «επιστρατεύσουν» τις αισθήσεις τους, οι οποίες είναι σε θέση να εντοπίσουν σήματα τα οποία η τεχνολογία δεν μπορεί να καταγράψει.

Αυτό ενδέχεται πρακτικά να σημαίνει ότι οι ειδικοί του αμερικανικού στρατού θα μπορούν να καταγράφουν διακυμάνσεις σε κοπάδια από λαβράκια, ακόμα και μαγνητικές υπογραφές που εκπέμπουν τα υποβρύχια. To σχετικό πρόγραμμα, που ονομάζεται Persistent Aquatic Living Sensors (Επίμονοι Εμβιοι Υδάτινοι Αισθητήρες), θα κάνει χρήση αυτών των πληροφοριών, ώστε να μπορέσει να μετατρέψει τα θαλάσσια πλάσματα σε πληθυσμούς υποβρύχιων κατασκόπων.

«Αν μπορέσουμε να έχουμε πρόσβαση στις φυσικές ικανότητες των έμβιων οργανισμών που υπάρχουν παντού στους ωκεανούς, θα καταφέρουμε να επεκτείνουμε την ικανότητά μας να εντοπίζουμε τη δραστηριότητα του αντιπάλου και αυτό να το κάνουμε διακριτικά, σε επίμονη βάση και με αρκετή ακρίβεια, ώστε να μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το μέγεθος και τον τύπο των υποβρυχίων του» δηλώνει ο επικεφαλής του προγράμματος δρ Λόρι Αντορνάτο.

Πέντε ομάδες

Συνολικά 45.000.000 δολάρια έχουν ήδη διατεθεί σε πέντε ερευνητικές ομάδες, καθεμία από τις οποίες ασχολείται με διαφορετικό θαλάσσιο οργανισμό και αναπτύσσει τεχνολογίες ώστε να μπορεί να τον παρακολουθεί και να μεταδίδει τις πληροφορίες που καταγράφει στους επιστήμονες. Μία από τις ομάδες αναλύει τους βόμβους που κάνουν οι σφυρίδες-γολιάθ, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να παρέχουν πληροφορίες για drones ή για υποβρύχια που πλησιάζουν.
Τέλος, ερευνώνται και οι ήχοι που κάνει η γαρίδα, οι οποίοι φτάνουν τα 200 ντεσιμπέλ και είναι δυνατόν να λειτουργήσουν σαν φυσικά σόναρ.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ