Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

«Κατάσκοπος Χέπμπορν»

❱❱ Νέο βιβλίο ρίχνει φως στον «άγνωστο» ρόλο της ηθοποιού κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου ΠολέμουΥπάρχει ένας ρόλος της Οντρεϊ Χέπμπορν που δεν έγινε γνωστός όσο ζούσε. Η πρωταγωνίστρια της θρυλικής ταινίας «Breakfast at Tiffany’s», σύμφωνα με νέο βιβλίο, ήταν κατάσκοπος κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 

H ηθοποιός, που πέθανε το 1993, είχε αφήσει κάποια υπονοούμενα για τον ρόλο της στην ολλανδική Αντίσταση και τώρα ο Ρόμπερτ Μάτζεν (μικρή φωτό), συγγραφέας του βιβλίου «Dutch Girl: Audrey Hepburn and World War II», ρίχνει φως σε εκείνη την περίοδο της ζωής της, συλλέγοντας στοιχεία μέσα από μυστικά έγγραφα και ημερολόγια μελών της οικογένειάς της.

Φιλοναζί

Η αποκάλυψη αυτή προκαλεί αν μη τι άλλο αίσθηση, πρώτον, γιατί η Χέπμπορν ήταν μόλις 10 ετών όταν ξέσπασε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και, δεύτερον, επειδή οι γονείς της ήταν φιλοναζί, αν και η αλήθεια είναι ότι η μητέρα της άλλαξε γνώμη μετά την Κατοχή. Η Οντρεϊ γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1929 σε μια οικογένεια της υψηλής τάξης. Ο πατέρας της ήταν οικονομολόγος και η μητέρα της βαρόνη. Το 1935 ο πατέρας της εγκατέλειψε την οικογένεια και μετακόμισε στο Λονδίνο. Η μικρή κόρη του πέρασε κάποια χρόνια σε ένα καλό ιδιωτικό σχολείο στο Ντόβερ της Αγγλίας αλλά εν όψει πολέμου, η μητέρα της εκτίμησε ότι θα ήταν καλύτερα να εγκατασταθούν στην Ολλανδία. Παρά τον τίτλο της μητέρας η οικογένεια δεν ήταν πλούσια. Η βαρόνη Ελα βαν Χέεμστρα έπιασε δουλειά ως πωλήτρια επίπλων και ζούσε με την κόρη της σε ένα ταπεινό διαμέρισμα στο Αρνεμ. Η εισβολή των Γερμανών ήταν σοκαριστική για την Οντρεϊ, η οποία σύμφωνα με το βιβλίο έβρισκε παρηγοριά στον χορό. Η σύλληψη και η εκτέλεση του θείου της Οτο βαν Λίμπουργκι Στίρουμ το 1942 επισφράγισε τόσο το δικό της μίσος όσο και της μητέρας της για τους ναζί.

Το καλοκαίρι του 1944 άρχισε να δουλεύει εθελοντικά για τον δρα Χέντρικ Βίσερ Χοφτ και εκεί απέκτησε επαφές με την Αντίσταση, καθώς το νοσοκομείο όπου δούλευε είχε γίνει κέντρο έκδοσης πλαστών εγγράφων για τη διαφυγή όσων κινδύνευαν από τους ναζί. Η δική της συμβολή ήταν να χορεύει σε μυστικά events για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ της Αντίστασης, ενώ μοίραζε και την παράνομη εφημερίδα «Oranjekrant», την οποία έκρυβε στις μάλλινες κάλτσες της που φορούσε μέσα από τα ξύλινα παπούτσια της. Επίσης, επειδή ήξερε αγγλικά, μετέφερε κρυφά μηνύματα και τρόφιμα στις συμμαχικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τον γιο της Λούκα Ντότι, η Χέπμπορν λάτρευε να τους λέει αυτές τις ιστορίες.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...