Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Που χάθηκε η η Αθηνά Χαϊκάλη

❱❱ Τα παιδικά χρόνια στη Γερμανία και το πρώτο «βάπτισμα» στην πίστα δίπλα στον Λευτέρη Πανταζή ❱❱ Τα μεγάλα σουξέ, το «αντίο, τραγούδι» που είπε το 2006 και η κόρη από τον γάμο με τον εκλεκτό της καρδιάς τηςΑπό την
ΚΛΑΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Δεν θυσιάζομαι, δεν συμβιβάζομαι, οι εντολές είναι δέκα κι από τα όπλα μου το μεγαλύτερο είναι που είμαι γυναίκα» τραγουδούσε η Αθηνά Χαϊκάλη στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και ξεσήκωνε τα πλήθη!

Με πολλές επιτυχίες, συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, τηλεοπτικές εμφανίσεις, συνεντεύξεις, εξώφυλλα και χιλιάδες θαυμαστές, βρισκόταν επί σχεδόν δύο δεκαετίες στην πρώτη γραμμή της εγχώριας showbiz. Η σέξι τραγουδίστρια, που εγκατέλειψε την καριέρα της στο απόγειό της, το 2003, είναι σήμερα μια ευτυχισμένη σύζυγος, μητέρα και νοικοκυρά και ζει μόνιμα στη γενέτειρά της, τη Ζάκυνθο, στην περιοχή Καλαμάκι. Πρόσφατα έκανε μια live εμφάνιση-έκπληξη σε club των Αθηνών, το Shamone, μαζί με τη Σαμπρίνα.

H Αθηνά γεννήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας. Οι γονείς της Αναστάσιος και Ειρήνη δεν την καταπίεσαν ποτέ και τη στήριξαν σημαντικά στις αποφάσεις της. Εχει τρία αδέλφια, τη Μαντίνα, τον Παύλο και την Κατερίνα. Από πολύ μικρή ηλικία τής άρεσε να τραγουδάει και παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής. Παράλληλα, έκανε μπαλέτο και φλάουτο για επτά χρόνια, ενώ ήταν μέλος σε παιδική χορωδία.

Στην ηλικία των 10 χρόνων η Αθηνά πήρε μέρος σε έναν μουσικό διαγωνισμό στη Γερμανία και κέρδισε το πρώτο βραβείο. Στη συνέχεια έκανε ένα μικρό single, το παραμύθι «Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι». Αυτή ήταν η πρώτη δισκογραφική δουλειά της με την εταιρία CBS, ενώ η δεύτερη έγινε όταν ήταν μόλις 13! Στα 16 της υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρία ΤΕLDE και έφτιαξε το ποπ συγκρότημα Creative Connection. Η μπάντα έγινε γρήγορα γνωστή στην Ευρώπη κι έκανε επιτυχίες από την αρχή της πορείας της.

Ξένη μουσική

Ζώντας στη Γερμανία, η Αθηνά άκουγε περισσότερο ξένη μουσική, αλλά της άρεσαν και ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο Τόλης Βοσκόπουλος και ο Γιάννης Πάριος. Το 1988 έκανε την πρώτη εμφάνισή της σε ελληνική πίστα, στο κέντρο Φαντασία, στο πλευρό του Λευτέρη Πανταζή, κι εντυπωσίασε τόσο με τη φωνή της όσο και με την παρουσία της.

Εναν χρόνο αργότερα, το 1989, εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα και συμμετείχε στον δίσκο «10 Δεκάρια Νο 2», με την Καίτη Γαρμπή και τον Χρήστο Δάντη. «Στην ηλικία των 17 ετών βρέθηκα στο δίλημμα να συνεχίσω μια πολλά υποσχόμενη καριέρα ή να αρχίσω μια σόλο καριέρα στην πατρίδα μου, στην οποία κάποια στιγμή θα γύριζα για πάντα. Οπως καταλαβαίνετε, η απόφαση ήταν δύσκολη. Η αγάπη μου όμως για την Ελλάδα, την οικογένειά μου και τους φίλους μου ήταν ο καταλύτης για τη μόνιμη επιστροφή μου» έχει πει σε συνέντευξή της για τον γυρισμό της στην πατρίδα.

kyklaki

Ο πρώτος προσωπικός της δίσκος γίνεται με τη Sony Μusic το 1990, με τίτλο «Δεν σε φοβάμαι sex». Ακολουθεί διακοπή τεσσάρων χρόνων, καθώς άλλαξε δισκογραφική εταιρία, και επιστρέφει δριμύτερη με τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά της, από την MBI αυτή τη φορά, με τίτλο «Ασ’ τους να λένε», το 1996. Η επιτυχία είναι γεγονός και το καλοκαίρι του 1998 κυκλοφορεί τον τρίτο δίσκο της, που επιγράφεται «Είμαι γυναίκα». Η τελευταία δισκογραφική δουλειά ήταν το 2003 με ένα cd single με τέσσερα τραγούδια.

Καλλιτέχνες

Η Αθηνά έχει συνεργαστεί με πολλούς και σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως ο Λευτέρης Πανταζής, η Κωνσταντίνα, ο Γιώργος Γερολυμάτος, η Κατερίνα Στανίση, η Λίτσα Διαμάντη, ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Βασίλης Τερλέγκας, ο Θάνος Καλλίρης, ο Χρήστος Δάντης, ο Αντύπας και πολλοί άλλοι.

Το 2006 αποφάσισε να αποσυρθεί από το τραγούδι και να εγκαταλείψει την Αθήνα. Μετακόμισε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Ζάκυνθο, παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της και απέκτησε μία κορούλα, η οποία σήμερα είναι 11 χρόνων. Ζει μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, και, όπως αποδεικνύεται από τα 15 χρόνια που απέχει από το τραγούδι, δεν έχει μετανιώσει για την επιλογή της.

Αλλωστε, ακόμα κι όταν μεσουρανούσε επαγγελματικά, σε ερώτηση για το τι είναι επιτυχία για εκείνη, η αοιδός είχε απαντήσει: «Να τα έχω καλά πρώτα με τον εαυτό μου και τους ανθρώπους που μ’ αγαπούν, και εύχομαι να είναι πολλοί. Ως ψάρι στο ζώδιο, είμαι παρορμητική, ρομαντική, ευαίσθητη, ονειροπόλα, με φαντασία. Γενικά, δίνω μεγάλη σημασία στην ψυχή του ανθρώπου, στην οικογένεια, στη φιλία, πιστεύω στον Θεό, αγαπάω πολύ την Ελλάδα μας, δεν μου αρέσουν το ψέμα, η υποκρισία, η μιζέρια και η αχαριστία».

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...