Πολωνία – Ελλάδα με ορθοπεταλιές από 71 τολμηρούς ποδηλάτες

❱❱ Ενα κομβόι 71 θαρραλέων Πολωνών ποδηλατών που πέρασαν με ορθοπεταλιές από τέσσερις χώρες αναμένεται να επισκεφτεί την Αθήνα μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Αυτό θα σημάνει ουσιαστικά και το τέλος της διαδρομής τους, που ξεκίνησε από την πόλη Ζέσουφ της Πολωνίας, με στόχο να διανύσουν συνολικά 1.800 χιλιόμετρα, διασχίζοντας τη Σλοβακία, τη Ρουμανία και τη Σερβία προτού καταλήξουν στην Ελλάδα.

Στη διαδρομή τους στη χώρα μας οι 71 ποδηλάτες πέρασαν από τον Δομοκό με αστυνομική συνοδεία και έκαναν στάση στη Λαμία για να ξεκουραστούν.

Η επιλογή της Λαμίας δεν ήταν τυχαία, αφού, στο πλαίσιο της συνεργασίας με οργανισμούς ξένων χωρών, η πόλη έχει αδελφοποιηθεί από το 2005 με πόλεις του εξωτερικού, μεταξύ άλλων και τη Ζέσουφ, με στόχο τη μεταξύ τους προαγωγή των οικονομικών, πολιτιστικών, μορφωτικών και κοινωνικών σχέσεων.

Εκτός της Αστυνομίας που έχει αναλάβει την ασφάλειά τους, τους ποδηλάτες συνοδεύουν και τέσσερα βαν, τα οποία μεταφέρουν τις αποσκευές τους και ό,τι χρειάζεται για το μακρύ ταξίδι τους.

Σε δηλώσεις τους οι Πολωνοί ποδηλάτες ανέφεραν ότι είναι ευτυχείς, γοητευμένοι από την πολυήμερη «βόλτα» τους και ότι ανυπομονούν να φτάσουν στην ελληνική πρωτεύουσα.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ