Ηi-tech πάνα!

❱❱ Θα μπορεί να παρακολουθεί τα ούρα του μωρού και παράλληλα τον ύπνο του

Αν νομίζατε ότι έχετε ακούσει τα πάντα σχετικά με τις εφαρμογές, να σας ενημερώσουμε ότι τώρα πια υπάρχουν και για την πάνα του μωρού σας.

Μεγάλη εταιρία με πάνες ανακοίνωσε ότι λανσάρει μια σειρά από έξυπνες πάνες που θα παρακολουθούν τα ούρα του μωρού καθώς και τον ύπνο του.

Η σειρά Lumi της Pampers απαρτίζεται από έναν αισθητήρα κίνησης που καταγράφει ό,τι συμβαίνει στο μπροστινό μέρος της πάνας.

Επίσης, συνοδεύεται από ένα μόνιτορ για μωρά και στοκ με πάνες για δέκα μέρες.

Ο αισθητήρας συνεργάζεται με μια ειδική εφαρμογή που κρατάει το «ημερολόγιο» της ούρησης του μωρού για να εντοπίσει το πρόγραμμά του.

Η εφαρμογή θα ενημερώνει για τις τρεις διαφορετικές καταστάσεις της πάνας: στεγνή, υγρή, πολύ υγρή. Ακόμα δεν έχει γίνει πάντως γνωστό το κόστος αυτού του άκρως hi-tech συστήματος πάνας.

«Οι γονείς δεν ζήτησαν κάτι σαν συναγερμό πάνας. Ηθελαν απλά κάτι που να μοιάζει περισσότερο με τα έξυπνα ρολόγια» σχολίασε εκπρόσωπος της εταιρίας στο CNN Business.

«Ο αισθητήρας κίνησης καταγράφει απλά τον ύπνο του μωρού και αφού βρίσκεται στην πάνα, μπορεί επίσης να καταγράψει αν η πάνα είναι υγρή» πρόσθεσε.

Στο σχετικό ρεπορτάζ του το αμερικανικό μέσο επισημαίνει ότι, όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα προϊόντα που είναι συνδεδεμένα με το διαδίκτυο, και οι έξυπνες πάνες μπορεί να έχουν θέματα κυβερνοασφάλειας.

Η εταιρία απαντά σε αυτό ότι παίρνει πολύ σοβαρά τα ζητήματα της ασφάλειας προσωπικών δεδομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κορέα υπάρχει ήδη πάνα που στέλνει μηνύματα στο κινητό όταν το παιδί έχει κάνει κακά του…

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ