ΓΥΑΛΙΑ-ΑΣΠΙΔΑ

❱❱ Νέο gadget δεν επιτρέπει σε «έξυπνα» κινητά και κάμερες ασφαλείας να καταγράφουν την ταυτότητα εκείνου που τα φοράει.

Τα πρώτα γυαλιά που κάνουν αυτόν που τα φοράει «αόρατο» ακόμα και για τα πιο προηγμένα συστήματα αναγνώρισης προσώπου είναι γεγονός.

Τα πρωτοποριακά Reflectables IRpair λειτουργούν ως ασπίδα, ώστε να μην επιτρέπουν σε «έξυπνα» κινητά και κάμερες ασφαλείας να καταγράφουν την ταυτότητα ενός προσώπου.

Αυτό το καταφέρνουν «μαυρίζοντας» την περιοχή των ματιών, μέθοδος που τα καθιστά αόρατα σε κάθε είδους τεχνολογία, αφού αντανακλούν τις υπέρυθρες ακτίνες από οποιαδήποτε πηγή και, ως εκ τούτου, αλλοιώνουν τα δεδομένα.

Τα γυαλιά μπορούν να φοριούνται μέρα και νύχτα, τόσο σε περιβάλλοντα με φως όσο και με σκοτάδι.

«Το πρόβλημα με την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου είναι ότι έχει γίνει τόσο “έξυπνη”, που δεν υπάρχει πια περιθώριο για τους ανθρώπους να επιλέξουν αν θέλουν να είναι σ’ ένα σύστημα ή όχι.

Καταγράφονται με το που θα περπατήσουν στο πεζοδρόμιο. Το προφίλ τους μπορεί να “χτιστεί” παντού» εξηγεί ο δημιουργός των γυαλιών- ασπίδα Σκοτ Ερμπαν.

Το gadget κυκλοφορεί σ’ ένα μοντέλο και δίνει την αίσθηση κανονικών γυαλιών ηλίου. Δεν επηρεάζουν την όραση, ενώ οι φακοί του μπορούν να φορεθούν μαζί με φακούς οράσεως.

Ηδη έχει αρχίσει καμπάνια στο Kickstarter προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η εμπορική κυκλοφορία των Reflectables Irpair και έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 25.000 ευρώ.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ