Παρατείνεται η ισχύς στα διπλώματα οδήγησης των ηλικιωμένων άνω των 74 ετών

❱❱ Τέλος μπαίνει στην ταλαιπωρία των οδηγών άνω των 74 ετών που έπρεπε να ανανεώσουν τα διπλώματά τους έπειτα από δοκιμασία προσόντων..…, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. «Εχω ήδη υπογράψει υπουργική απόφαση, όπου δίνουμε μία παράταση ώστε τα διπλώματά τους να ισχύουν, να μπορούν να οδηγούν δηλαδή μέχρι να νομοθετήσουμε, για να εξισορροπήσουμε αυτά τα πράγματα» είχε δηλώσει από χθες το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Καραμανλής.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, είναι σωστό «να μπει μια δεύτερη βαθμίδα προστασίας με περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις», ενώ επισημαίνει πως οι προβλέψεις για δοκιμασία προσόντων που είχε επιβάλει η προηγούμενη κυβέρνηση δεν υπάρχουν σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, σήμερα να ερχόμαστε και να ταλαιπωρούμε αυτή την κατηγορία πολιτών. Οι υπηρεσίες του υπουργείου μου έχουν πει ότι μόνο 15 ή 20 από όλους τους 74άρηδες έχουν κοπεί. Επομένως, πρέπει να το δούμε με σοβαρότητα. Προτεραιότητά μας είναι να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Ειδικά οι πολίτες αυτής της ηλικίας».

Στην υπουργική απόφαση αναφέρεται: «Η ισχύς της άδειας οδήγησης κατόχων, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών και υποβάλλουν, από την 30ή Αυγούστου 2018, στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωσή της, έως και την 31η Οκτωβρίου 2019, παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Για την ως άνω παράταση ισχύος χορηγείται βεβαίωση από την αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ