Ανακάλυψαν υπερ-Γη

❱❱ Με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου TESS, εντόπισαν εξωπλανήτη με… τρεις ήλιους, που ενδέχεται να φιλοξενεί ζωήΤον πιο κοντινό έως τώρα εξωπλανήτη ο οποίος θα μπορούσε πιθανώς να φιλοξενεί ζωή ανακάλυψαν ερευνητές του Διαστήματος με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου TESS. 

Πρόκειται για πλανήτη με… τρεις ήλιους, που μοιάζει με τη Γη, αλλά είναι μεγαλύτερός της, γι’ αυτό αποκαλείται υπερ-Γη, ενώ βρίσκεται σε απόσταση 30,65 έτη φωτός από εμάς.

Ο GJ357d, που βρίσκεται στην κατεύθυνση του αστερισμού της Υδρας, είναι ο πρώτος πιθανώς κατοικήσιμος εξωπλανήτης που ανακαλύπτεται από το TESS. Είναι βραχώδης, με μέγεθος σχεδόν διπλάσιο του δικού μας πλανήτη και εξαπλάσια μάζα.

Οι συνθήκες στην επιφάνειά του, σύμφωνα με τους αστρονόμους, είναι πιθανό να επιτρέπουν την ύπαρξη νερού και την ανάπτυξη ζωής.

Η υπερ-Γη κινείται γύρω από το αστέρι νάνο GJ357 στο ένα πέμπτο της απόστασης της Γης από τον Ηλιο, ολοκληρώνοντας μια πλήρη περιστροφή σε 56 ημέρες.

Ο GJ357 έχει το ένα τρίτο του μεγέθους και της μάζας του ήλιου μας και είναι κατά 40% ψυχρότερος, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση από αυτόν, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Astronomy & Astrophysics», βρίσκονται άλλα δύο φωτεινά άστρα.

Ετσι, όποιος βρεθεί στην επιφάνειά του θα είναι σαν να βλέπει τρεις ήλιους στον ουρανό.

Μαζί με τον GJ357d, βρέθηκαν άλλοι δύο εξωπλανήτες γύρω από το άστρο νάνος, ο GJ357b στην επιφάνεια του οποίου η θερμοκρασία φτάνει τους 254 βαθμούς Κελσίου, και ο GJ357c, με πιθανή θερμοκρασία στην επιφάνεια 127 βαθμούς Κελσίου.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ