Super σοδειά για τους εμπόρους κόκας στην Κολομβία

❱❱ Τι κι αν μειώθηκαν οι εκτάσεις στις οποίες καλλιεργείται κόκα στην Κολομβία… …Οι δουλειές των εμπόρων κοκαΐνης πηγαίνουν πιο καλά από ποτέ. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, αυξήθηκαν τόσο η παραγωγή της όσο και η τιμή πώλησής της, ενώ την ίδια ώρα μειώθηκαν αισθητά οι κατασχέσεις κοκαΐνης από τις Αρχές.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Ελεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (ONUDC), που παρουσιάστηκε στην Μπογκοτά, οι εκτάσεις καλλιέργειας κόκας στην Κολομβία, που είναι η μεγαλύτερη παραγωγός του συγκεκριμένου ναρκωτικού στον πλανήτη, μειώθηκαν ελαφρά, από τα 1.710.000 στρέμματα το 2017 στα 1.690.000 στρέμματα το 2018.

Εκτόξευση

Από την άλλη, όμως, η παραγωγή κοκαΐνης αυξήθηκε κατά 5,9%, από τους 1.058 στους 1.120 τόνους, χάρη στις προηγμένες τεχνικές καλλιέργειας και στο γεγονός ότι τα φυτά κόκας βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης, δίνοντας πολύ μεγαλύτερη σοδειά.

Επίσης, μειώθηκαν οι κατασχέσεις κοκαΐνης από τις διωκτικές Αρχές, από τους 434 τόνους το 2017 στους 414 τόνους το 2018.

Τέλος, η τιμή πώλησής της έχει πάρει την ανιούσα, καθώς το κιλό κατά μέσο όρο κόστιζε το 2017 1.160 ευρώ, ενώ το 2018 η τιμή του έφτασε τα 1.300 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γωγώ Μαστροκώστα: Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση

Η Γωγώ Μαστροκώστα δίνει μία ακόμα μάχη για τη ζωή της. Πριν μερικά χρόνια είχε νοσήσει σοβαρά αλλά με θεραπείες και δύναμη επανήλθε στην καθημερινότητά της.

Δύσκολες ώρες για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο

Δύσκολες στιγμές βιώνει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, καθώς έκανε γνωστό...

Παντρεύτηκαν η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα – Ο μυστικός γάμος στην Αθήνα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TLIFE, η Αθηνά Οικονομάκου...

Κώστας Φραγκολιάς: Ο λόγος που δεν έχει παντρευτεί – «Τέτοιες γυναίκες είναι λίγες»

Στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» βρέθηκε το μεσημέρι του...

Στο πλευρό του γιου της στην πρεμιέρα του – Είναι η μαμά Έλληνα πρωταγωνιστή

Η χαμογελαστή κυρία της φωτογραφίας είναι μητέρα του

Αρνήθηκε να παίξει θέμα η Φαίη Σκορδά: «Παρακαλώ πολύ δεν θέλω να συμμετέχουμε σε αυτό»

Η Φαίη Σκορδά κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Παρασκευής αρνήθηκε να παίξει το θέμα με

Eurovision 2026 – Ξέσπασε ο Ανδρέας Μικρούτσικος: «Η ΕΡΤ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη»

Τη δική του αιχμηρή άποψη για τη φετινή πορεία...

Η νέα ανακοίνωση για τη Σία Κοσιώνη που θα συζητηθεί

Η αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη από τον ΣΚΑΙ προκάλεσε έκπληξη και συζητήθηκε όσο τίποτα τις τελευταίες ημέρες.