Πιστά στο «ραντεβού»

❱❱ Εμφανίστηκαν και φέτος τα φιδάκια της Παναγίας στην Κεφαλλονιά και σκόρπισαν χαρά στους προσκυνητέςΑπό τη
Μαρία Μεϊμάρη

Τα τρία πρώτα θαυματουργά φιδάκια της Παναγίας έκαναν την εμφάνισή τους στην Κεφαλλονιά γεμίζοντας ανακούφιση και χαρά τους πιστούς, οι οποίοι ανυπομονούν κάθε χρόνο τέτοιες μέρες να αντικρίσουν τα ακίνδυνα ερπετά! 

Το πρώτο φιδάκι, σύμφωνα με το kefaloniapress.gr, εμφανίστηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φιδούσας ή αλλιώς Λαγουβάρδας στο Μαρκόπουλο την παραμονή της γιορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ενώ ακόμη δύο εντοπίστηκαν το ίδιο βράδυ στα Αργίνια και μεταφέρθηκαν στον ιερό ναό της Παναγίας.

Εκεί οι προσκυνητές θα έχουν την ευκαιρία να τα δουν από κοντά και να τα κρατήσουν στα χέρια τους με θρησκευτική ευλάβεια.

Κατά την παράδοση, η εμφάνιση των άκακων ερπετών ανήμερα την ημέρα γιορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος είναι καλός οιωνός για το νησί, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως κάτι κακό θα συμβεί, αν δεν βγουν!

Μία από τις φορές που δεν είχαν εμφανιστεί ήταν κατά τη διάρκεια του πολέμου το 1940, αλλά και το 1953, όταν έγινε ο πιο καταστροφικός σεισμός στο νησί. Το ίδιο είχε συμβεί το 1987 και το 2005, όμως εκείνες τις φορές δεν είχε γίνει κάποια καταστροφή.

Από το 1200 μ.Χ.

Τα φιδάκια της Παναγίας φέρουν μικρούς μαύρους σταυρούς στο κεφάλι και τη γλώσσα τους, και εμφανίζονται κάθε χρόνο από τις 6 έως τις 15 Αυγούστου, ενώ η πρώτη τους εμφάνιση χρονολογείται από το 1200 μ.Χ.

Σύμφωνα με την παράδοση, όταν είχε γίνει απόπειρα κατάληψης από πειρατές της τότε γυναικείας μονής στο Μαρκόπουλο, τα φίδια έζωσαν το μοναστήρι και έτρεψαν σε φυγή τους εισβολείς. Λέγεται, ακόμη, ότι η Παναγία μετέτρεψε τις μοναχές σε ακίνδυνα φιδάκια, τα οποία βγαίνουν κάθε χρόνο στις δύο εκκλησίες των Αργινίων και του Μαρκόπουλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γωγώ Μαστροκώστα: Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση

Η Γωγώ Μαστροκώστα δίνει μία ακόμα μάχη για τη ζωή της. Πριν μερικά χρόνια είχε νοσήσει σοβαρά αλλά με θεραπείες και δύναμη επανήλθε στην καθημερινότητά της.

Δύσκολες ώρες για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο

Δύσκολες στιγμές βιώνει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, καθώς έκανε γνωστό...

Παντρεύτηκαν η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα – Ο μυστικός γάμος στην Αθήνα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TLIFE, η Αθηνά Οικονομάκου...

Κώστας Φραγκολιάς: Ο λόγος που δεν έχει παντρευτεί – «Τέτοιες γυναίκες είναι λίγες»

Στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» βρέθηκε το μεσημέρι του...

Στο πλευρό του γιου της στην πρεμιέρα του – Είναι η μαμά Έλληνα πρωταγωνιστή

Η χαμογελαστή κυρία της φωτογραφίας είναι μητέρα του

Αρνήθηκε να παίξει θέμα η Φαίη Σκορδά: «Παρακαλώ πολύ δεν θέλω να συμμετέχουμε σε αυτό»

Η Φαίη Σκορδά κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Παρασκευής αρνήθηκε να παίξει το θέμα με

Eurovision 2026 – Ξέσπασε ο Ανδρέας Μικρούτσικος: «Η ΕΡΤ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη»

Τη δική του αιχμηρή άποψη για τη φετινή πορεία...

Η νέα ανακοίνωση για τη Σία Κοσιώνη που θα συζητηθεί

Η αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη από τον ΣΚΑΙ προκάλεσε έκπληξη και συζητήθηκε όσο τίποτα τις τελευταίες ημέρες.