Πτυχία «μαϊμού»

❱❱ «Φάμπρικα» με πλαστά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας αγγλικών στη ΜυτιλήνηΣοβαρές καταγγελίες για τη χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών γλωσσομάθειας αγγλικών αναγνωρισμένων από το ΑΣΕΠ σε σπουδαστές στη Λέσβο διερευνά η Ασφάλεια Μυτιλήνης, στο στόχαστρο της οποίας έχει μπει συγκεκριμένο φροντιστήριο. 

Μάλιστα, διαπιστώθηκαν στοιχεία πλαστότητας σε 95 πιστοποιητικά που χορηγήθηκαν σε σπουδαστές ξένης γλώσσας την τελευταία πενταετία.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν το ΑΣΕΠ πραγματοποίησε δειγματοληψία για την πιστοποίηση πτυχίου στα αγγλικά που του είχε υποβληθεί από υποψήφιο ως δικαιολογητικό για την προκήρυξη θέσης και διαπίστωσε ότι ήταν πλαστό.

Η δικογραφία, που υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, περιλαμβάνει τα αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της απάτης κατ’ εξακολούθηση,.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το φροντιστήριο στο οποίο στρέφονται οι έρευνες άρχισε το τελευταίο διάστημα ένα μπαράζ τηλεφωνημάτων σε σπουδαστές του, ζητώντας επίμονα να «επιστρέψουν» τα πτυχία ξένων γλωσσών που απέκτησαν για «διορθώσεις».

Το τοπικό μέσο σημειώνει, μάλιστα, πως στην τελευταία εξεταστική περίοδο που διεξήχθη εντός του φροντιστηρίου τα 54 από τα 65 πτυχία ήταν πλαστά, ενώ εκτιμάται πως τελικά τα πτυχία «μαϊμού» είναι περισσότερα από 100.

Ανακοίνωση

Με αφορμή αυτήν την υπόθεση, σε ανακοίνωσή του το κέντρο Cambridge Assessment English ενημέρωσε «περί πιθανά πλαστών πιστοποιητικών ή παραποιημένων αποτελεσμάτων της εξέτασης BULATS, στη Λέσβο από άγνωστο σε εμάς πρόσωπο».

Το Cambridge Assessment English σημειώνει πως «φέρεται να έχει πέσει θύμα σειράς ποινικά κολάσιμων πράξεων, σχετικών με την παραποίηση των αποτελεσμάτων που απέστειλε σε σχετικές εξετάσεις από άγνωστο/α σε εμάς πρόσωπο/α».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ