Εσο έτοιμος για παιδοφιλία

❱❱ Αγωγή κατά της Οργάνωσης Αμερικανών Προσκόπων για συγκάλυψη άνω των 800 βιασμών ανηλίκων σε 48 πολιτείεςΠερισσότερα από 800 περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων σε βάρος ανηλίκων κατηγορείται ότι συγκάλυψε η Οργάνωση Αμερικανών Προσκόπων, στο πλαίσιο ομαδικής αγωγής που κατατέθηκε σε βάρος της στην Πενσιλβανία.

Η αγωγή περιλαμβάνει σοκαριστικές κατηγορίες κακοποίησης που συνέβησαν σε 48 πολιτείες τις τελευταίες οκτώ δεκαετίες, με περισσότερα από 800 θύματα και 350 αρχηγούς προσκόπων.

Πολλοί από τους φερόμενους ως δράστες που αναφέρονται στην πολυσέλιδη αγωγή είναι μάλιστα επιφανή μέλη των τοπικών κοινοτήτων τους, όπως δάσκαλοι, γιατροί, αστυνομικοί, ακόμα και δήμαρχοι.

Η αγωγή επικεντρώνεται γύρω από έναν 57χρονο, γνωστό μόνο με τα αρχικά Σ.Ν., ο οποίος ισχυρίζεται ότι πρώην αρχηγός σε ομάδα προσκόπων τον πότισε με αλκοόλ και ναρκωτικά, και τον κακοποίησε σεξουαλικά «εκατοντάδες φορές» σε βάθος τεσσάρων ετών στη δεκαετία του ’70, στην Πενσιλβανία.

Εγκληματική αμέλεια

Η αγωγή επιρρίπτει ευθύνες και στην Οργάνωση Αμερικανών Προσκόπων, κατηγορώντας την για εγκληματική αμέλεια αλλά και για συγκάλυψη τέτοιων περιστατικών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η οργάνωση γνώριζε εδώ και δεκαετίες ότι είχαν διεισδύσει στους κόλπους των προσκόπων παιδόφιλοι».

Οι δικηγόροι άρχισαν να συλλέγουν μαρτυρίες πρώην προσκόπων την άνοιξη, προκειμένου να συντάξουν την αγωγή για λογαριασμό του Σ.Ν., και στο πλαίσιο αυτό δημιούργησαν την online καμπάνια abusedinscouting.com, η οποία ενθάρρυνε και άλλα θύματα να προχωρήσουν σε καταγγελίες.

Η γκάμα της παραβατικής συμπεριφοράς ήταν μεγάλη, καθώς περιελάμβανε από θώπευση μέχρι σοδομισμό, που ελάμβανε χώρα σε σκηνές στην ύπαιθρο, σε οχήματα μεταφοράς των προσκόπων, ακόμη και στα σπίτια τους. Οι κατηγορούμενοι είναι υψηλού κύρους πολίτες, που δήλωναν εθελοντικά συμμετοχή ως αρχηγοί ή ως βοηθοί αρχηγών.

offer


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ