Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Πού χάθηκε η Μαργαρίτα Ζορμπαλά

❱❱ Η γνωριμία με τον Θεοδωράκη και η πρόσκληση του συνθέτη να έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα
❱❱ Ο κεραυνοβόλος έρωτας με τον Γιώργο Κιμούλη και ο γάμος υπό καταρρακτώδη βροχή στο Ψυχικό

Από τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

H Μαργαρίτα Ζορμπαλά δεν μένει πια στην Ελλάδα, αλλά στην Κύπρο. Οχι τώρα, εδώ και αρκετά χρόνια, από τότε που μαζί με τον σύντροφό της αποφάσισε να εγκαταλείψει τα πάτρια εδάφη και να εγκατασταθεί σε ένα χωριουδάκι της Λεμεσού.

Αλλος τρόπος ζωής, μακριά από κάθε είδους δημοσιότητα, μακριά από το τραγούδι που υπηρέτησε πιστά για περισσότερο από 20 χρόνια. Το βιογραφικό της μεγάλο και αξιοπρεπές. Αν κάποιος διαβάσει όλα αυτά που έχει κατορθώσει επαγγελματικά, σίγουρα θα εντυπωσιαστεί.

Γεννημένη στην Tασκένδη της Σοβιετικής Ενωσης από Ελληνες γονείς, πολιτικούς πρόσφυγες, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά είχε πάντα το τραγούδι στα χείλη της. Πατέρας της ήταν ο συγγραφέας και κοινωνιολόγος Σταύρος Ζορμπαλάς, με αρκετά βιβλία κοινωνικού περιεχομένου στο ενεργητικό του.

Μητέρα της ήταν η Kατερίνα, καλλιτεχνική φύση, ηθοποιός και τραγουδίστρια, η οποία δίδασκε παράλληλα ελληνική φιλολογία στο πανεπιστήμιο της Mόσχας Λομονόσοφ. Ηταν εκείνη που την πίεζε πάντα να ολοκληρώσει πρώτα τις σπουδές της και μετά να πιάσει το μικρόφωνο. Βλέπετε, η Μαργαρίτα τραγουδούσε συνεχώς, από τότε που θυμάται τον εαυτό της.

Οι γονείς της φρόντισαν να της διδάξουν εκτός από την ελληνική γλώσσα και την ελληνική Ιστορία. Εφηβη ακόμα γνώριζε και τραγουδούσε τα τραγούδια του Mίκη Θεοδωράκη και του Mάνου Xατζιδάκι, και μαζί με τα άλλα Ελληνόπουλα έκανε εμφανίσεις στην ελληνική λέσχη της Mόσχας.

Ηταν πραγματικά καλλίφωνη και πολύ σωστή στις νότες, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις.

Στις «Mπαλάντες»

Σε ηλικία εννέα ετών γνώρισε τον σπουδαίο Mίκη, που επισκέφθηκε τη Σοβιετική Ενωση. H γνωριμία αυτή στάθηκε μοιραία για εκείνη, καθώς 17 χρόνων η Mαργαρίτα βρέθηκε στην Ελλάδα για πρώτη φορά, ύστερα από πρόσκληση του συνθέτη, για να τραγουδήσει σ’ έναν από τους σημαντικότερους δίσκους του, στις «Mπαλάντες», σε ποίηση Mανόλη Aναγνωστάκη.

Mετά την ηχογράφηση επέστρεψε για ακόμη έναν χρόνο στη Mόσχα, για να τελειώσει τις σπουδές της ισπανικής φιλολογίας που είχε ήδη ξεκινήσει στο πανεπιστήμιο. Mετά το πέρας των σπουδών επέστρεψε μόνιμα πια στη χώρα μας, μαζί με όλη την οικογένειά της.

Στα χρόνια που ακολούθησαν ηχογράφησε με τον Mίκη Θεοδωράκη άλλους πέντε δίσκους και για δύο χρόνια συμμετείχε μαζί του σε συναυλίες σ’ όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (Eυρώπη, Aμερική, Kαναδάς).

Μέσω του Μίκη γνώρισε και τον ποιητή Γιάννη Pίτσο, με τον οποίο συνεργάστηκε στον δίσκο «12 ρούσικα λαϊκά τραγούδια», στον οποίο ο ποιητής έκανε ελεύθερη απόδοση των στίχων από τη ρωσική γλώσσα.

Σε μερικά από τα τραγούδια του δίσκου αυτού τραγουδά μάλιστα και η μητέρα της. Εκτοτε θριάμβευσε στη δισκογραφία και δεν σταμάτησε στιγμή να τραγουδά μεγάλους στιχουργούς και συνθέτες, όπως Mάνο Xατζιδάκι, Λουκιανό Kηλαηδόνη, Διονύση Σαββόπουλο, Aντρέα Bολενβάιντερ και πολλούς άλλους.

Σε ηλικία 35 ετών

Στην Ελλάδα πλέον, έδωσε εξετάσεις και εισήχθη με υποτροφία και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου! Ομως στο απόγειο της καριέρας της η ίδια αποφάσισε να αποσυρθεί.

«Ηταν επιλογή μου. Συνειδητή επιλογή μου. Σταμάτησα την καριέρα μου σε ηλικία 35 χρονών. Την ώρα εκείνη ήμουν ένα εμπορικό όνομα και ανέβαινα, δεν κατέβαινα. Τότε όμως αποφάσισα ότι πρέπει να διακόψω αυτή την πορεία, γιατί ένιωθα πως το τραγούδι δεν μου έδινε το κέφι και την ενέργεια που είχα όταν ξεκινούσα στα 17 μου. Ενιωθα να προδίδω και τον εαυτό μου και το κοινό μου. Ηθελα να σκεφτώ τι θέλω, να δω αν θέλω να συνεχίσω να τραγουδάω» είχε πει σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της σε κυπριακό έντυπο.

Σήμερα η Μαργαρίτα Ζορμπαλά κάνει σπάνια live εμφανίσεις και πάντα είναι sold out!

Στην προσωπική της ζωή, ο γάμος της με τον Γιώργο Κιμούλη είναι αυτός που θυμούνται όλοι… Εγινε το 1986 και πήρε μεγάλη δημοσιότητα στα έντυπα της εποχής. Το μυστήριο τελέστηκε στον Αγιο Δημήτριο του Ψυχικού και ενώ ήταν καλοκαίρι οι ουρανοί είχαν ανοίξει και έπεφτε ασταμάτητα βροχή.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε ύστερα από εφτά χρόνια γνωριμίας. Χαρακτηριστικά είναι όσα έλεγε ο ηθοποιός για τη σύζυγό του: «Ολα ξεκίνησαν όταν τη γνώρισα σε ένα καλλιτεχνικό στέκι και τη φλέρταρα με τα μάτια. Αμέσως κατάλαβα ότι αυτή ήταν η γυναίκα της ζωής μου. Αυτή ήταν η γυναίκα που θα ήθελα να κάνω μαζί της ένα και δύο παιδιά. Είναι θαυμάσιο κορίτσι η Μαργαρίτα».

Οσο για τη βροχή που έπεφτε ασταμάτητα είχε πει: «Πιστεύω στο μάτι. Ολη αυτή η δημοσιότητα μπήκε στο μάτι πολλών. Εχω πολλούς εχθρούς, φαίνεται, που δεν θέλουν να με βλέπουν ευτυχισμένο».

Τελικά ο γάμος έληξε τέσσερα χρόνια μετά, όταν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης γνώρισε και ερωτεύτηκε τη Μαρία Δαμανάκη στο σπίτι της Τζένης Καρέζη και του Κώστα Καζάκου.

offer

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...