«Κατάσκοπος» η Mercedes

❱❱ Η εταιρία έχει τοποθετήσει κρυφές συσκευές εντοπισμού στα οχήματά της για να παρακολουθεί τους οδηγούς

Τους οδηγούς των αυτοκινήτων της παραδέχτηκε ότι κατασκοπεύει η Mercedes, χρησιμοποιώντας συσκευές εντοπισμού που είναι κρυφά τοποθετημένες στα οχήματά της, σύμφωνα με τη «Sun».

Οι συσκευές έχουν τοποθετηθεί τόσο σε νέα όσο και σε παλαιότερα μοντέλα, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι η Mercedes δεν διευκρίνισε εδώ και πόσο καιρό τις χρησιμοποιεί.

Δεν συνδέονται με κάποιο αντικλεπτικό σύστημα ούτε με τη διαδικτυακή υπηρεσία της εταιρίας Mercedes Me.

Η αυτοκινητοβιομηχανία υποστήριξε ότι οι κρυφές συσκευές που καταγράφουν την ακριβή θέση του αυτοκινήτου ενεργοποιούνται «σε ακραίες συνθήκες», όπως είναι η κατάσχεση του οχήματος από πελάτες που δεν πληρώνουν τις δόσεις για την αγορά του.

Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι δίνει τις πληροφορίες του ιδιοκτήτη και τη θέση του οχήματος σε τρίτους, όπως είναι οι δικαστικοί επιμελητές και οι εταιρίες που μαζεύουν τα οχήματα κατά τις κατασχέσεις.

Ο εντοπισμός της θέσης ενός οχήματος, χωρίς να το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης του, είναι παράνομος, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οπως επισημαίνει η «Sun», η Mercedes δεν παρανομεί, καθώς όποιος αγοράζει αυτοκίνητό της δίνει γραπτώς την άδειά του, συνήθως χωρίς να το αντιληφθεί.

Αυτό, καθώς στο συμβόλαιο που υπογράφει υπάρχει ρήτρα για τους «αισθητήρες τοποθεσίας», που μάλιστα είναι γραμμένη με έντονα γράμματα πάνω από σημείο στο οποίο υπογράφει ο πελάτης. Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα υπογράφει χωρίς να τη διαβάσει.

f2 355

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ