Ο σωτήρας υδραυλικός των ζώων

❱❱ Ο Βασίλης Τζιγκούρας από τη Λάρισα φτιάχνει αναπηρικά αμαξίδια για σκύλους, γάτες και χελώνες!

Σε όλη την Ελλάδα έχει ταξιδέψει η φήμη ενός Λαρισαίου υδραυλικού, ο οποίος… δίνει πόδια σε σκύλους, γάτες, ακόμα και σε χελώνες με κινητικά προβλήματα!

Ο φιλόζωος Βασίλης Τζιγκούρας ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2015, να κατασκευάζει αναπηρικά αμαξίδια για να βοηθήσει όσα ζώα είχαν μείνει παράλυτα εξαιτίας είτε κάποιου ατυχήματος είτε κάποιας σοβαρής ασθένειας ή από προχωρημένα γεράματα.

Αφού μετρήσει τις διαστάσεις του ανήμπορου ζώου, ξεκινά να συνδέει σωλήνες, να βάζει ρόδες, να συμπληρώνει ιμάντες, να βάφει -αν χρειαστεί- την πρωτότυπη κατασκευή που έχει φτιάξει, και στη συνέχεια να την προσαρμόζει στο ζώο που αντιμετωπίζει κινητικό πρόβλημα.

f6 59

f7

f2 356

«Χρησιμοποιώ υλικά της δουλειάς μου και τα συνδυάζω με κάποια εξαρτήματα για ποδήλατα ή skateboards» αναφέρει ο κ. Τζιγκούρας, χάρη στον οποίο έχουν περπατήσει ξανά εκατοντάδες ζώα που ήταν καταδικασμένα να ζουν σέρνοντας τα ποδαράκια τους ή κινδύνευαν ακόμα και με ευθανασία, μεταξύ των οποίων κουνέλια, μία κατσίκα, μία χελώνα και μία… αρκούδα!

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόστος για τα υλικά αρχίζει από τα 70 ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει τα 200 ευρώ. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του ζώου, αν το θέλει, μπορεί να ζητήσει αναρτήσεις mountain bike ή ελαστικούς ιμάντες για την απόλυτη άνεση του σκύλου!

Προτού προχωρήσει στην κατασκευή του εκάστοτε αμαξιδίου, ο Βασίλης Τζιγκούρας συμβουλεύεται κτηνίατρο για να μη δημιουργήσει κάποιο περαιτέρω ορθοπεδικό ή ανατομικό πρόβλημα στο ζώο.

Επίσης μια εκπαιδεύτρια σκύλων στηρίζει το εγχείρημα, το οποίο ονομάζεται +2FEET, βοηθώντας τα ανάπηρα σκυλάκια να δεχτούν το νέο τους… όχημα και να μάθουν να περπατούν με αυτό.

f5 99

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ